SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yeşil Malatya'yı Göremiyoruz''

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı ilk toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü. Toplantının bir bölümüne Vali Ulvi Saran da katıldı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısında gündem maddeleri gereği, Cengiz Topel Caddesi'ndeki İl Özel İdaresi'ne ait olan ve Yeşil Kart Bürosu olarak kullanılan binanın bodrum, zemin, birinci ve ikinci katının bedeli mukabilinde satılması için encümene yetki verilmesi, Markez Hanımın Çiftliği beldesinde 3 kilometre yolun İl Özel İdaresi'nce asfaltlanması, Merkez Cihadiye Köyünde bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi içindeki atık su arıtma
Tesisi'nin 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'ne devredilmesi konuları kabul edildi.

Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, meclis toplantılarının vatandaşlara açık olduğunu hatırlatıp, "İleride meclis üyesi olma düşüncesinde olanlar meclis toplantılarını takip ederek bilgi sahibi olabilirler" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan toplantıda, Tapu Müdürlüğü bünyesinde Ziraat Bankası'ndan bir görevlinin bulundurulup, tapu harç parası alması konusunda girişimde bulunulması istendi. Tapu Müdürlüğü ile işi olanların harç parası yatırmak için Akpınar Ziraat Bankası Şubesi'ne gönderildiğini, böylece vatandaşın sıkıntı çektiği dile getirilip, Ziraat Bankası'ndan bir görevlinin Tapu Müdürlüğü'nde bulundurulmasıyla sorunun çözümlenmiş olacağı ifade edildi.

SULAMA SUYU KONUSU..
Bu arada, Malatya Valisi Ulvi Saran, İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada ağaçlandırma kampanyası başlatacaklarını söyleyerek, destek istedi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı ilk toplantısında katılan ve meclis üyelerine ilk kez hitap eden Vali Ulvi Saran, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'nin belediye hizmetleri dışındaki hizmetleri yapmak için çaba gösterdiklerini belirtip, bu alanda yapılan görevin önemini anlattı.

Diğer illerde olduğu gibi Malatya'da da nüfusun merkezde yoğunlaştığına dikkat çeken Vali Saran, "Eskiden, köylerde yüzde 70, merkezde yüzde 30 nüfus bulunurdu. Şimdi tam tersine döndü. Böyle olunca bir takım sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bu çok da iç açıcı sonuçlara yol açmıyor" ifadelerini kullandı.

"Köyden şehre göç, en fazla hayvancılığa darbe vurdu. Bir kilo koyun kuzu eti 25 TL'ye kadar çıktı. Bu vahim bir durum. Neredeyse mücevher değerinde aşırı pahalandı. Faaliyet alanı tarım olmayan ülkelerde tarımsal faaliyetler daha fazla" diyen Vali Saran, tarımda da tek ürüne dayalı tarımsal faaliyetlerin zararlarını anlattı.

Malatya'da da tek kayısıya odaklanmak yerine, alternatif ürünlere yönelmelerini tavsiye eden vali, mesela fazla da su istemeyen Badem ağacı yetiştiriciliğini önerdi.

Malatya'da görev yaptığı 3 ayda en fazla karşılaştığı ihtiyacın sulama suyu olduğuna dikkat çeken Vali Ulvi Saran, Malatya'nın yıllar önce 'Yeşil Malatya' olarak anılmasına rağmen, şimdi bunu göremediklerini vurguladı.

"AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ"
"Vadiye ve dağlara kafanızı kaldırıp bakınca Yeşil Malatya cümlesine layık manzarayı görmeniz lazım. Ancak göremiyoruz" diyen Vali Saran, Malatya'da ağaçlandırma kampanyası başlatacaklarını, bu konuda herkesten istedikleri gibi İl Genel Meclisi üyelerinden de bu konuda büyük destek beklediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız