SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşil Tecde' Ne Olacak?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kaburga Sofrası'nda medya mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cezmi Kartay'daki eğlence yerlerinin merkez dışına taşınması konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirtip, "Belirlenen bir iki yer, belediye sınırları içerisinde değil. Prosedürleri yerine getirip, yeni bir yer yaparak eğlence yerlerini taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Malatya'nın tarihi eserlerinin maketlerinin bir arada olacağı Minia Malatya üzerinde de çalışma yaptıklarını aktaran Başkan Çakır, bu yıl otobüs terminali ile 91 bin dev öğrenci İlköğretim Okulu karşısına iki adet üst geçit yapacaklarını da söyledi.

Asbestli borulardan içme suyu geçirilmesinin sakıncası olduğuna ilişkin bir basın mensubunun sorusunu da cevaplandıran Çakır, "Bu konuda çeşitli söylemler ileri sürenler var. Evet gönül ister ki, bütün içmesuyu boruları çelik'ten olsun. Kademe kademe asbestli borudan çelik boruya geçiyoruz" dedi.

Belediye olarak kuzey ve güney kuşak yolları yapmaya başladıklarını da bildiren Başkan Çakır, "Kuzey Çevre Yolu'ndan sonra belki güney'e de çevre yolu yapılması gündeme gelebilir. O zaman şehrin trafiği daha da rahatlar" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Çarşamba akşamı yağan yoğun yağmur'da altyapı yetersizliğinin bir kez daha görüldüğünün başkana hatırlatılması üzerine Başkan Ahmet Çakır, "11 kilometrelik yağmur drenaja kanalı çalışmasını başlattık. Toplam 30 kilometre yağmur drenaj kanalı yapılacak" şeklinde konuştu.

Malatya’nın dörtbir yanında gerek altyapı ve gerekse de üstyapı çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, özetle şu bilgileri verdi:

"Şeker Fabrikası arazi duvarı 14 metre içeriye çekilerek, toplamda karşılıklı olarak 14 km dolayında kaldırım düzenleme çalışması yapılacak. Bununla birlikte İnönü ve Atatürk caddelerinde de kaldırım düzenleme çalışmaları başlayacak. Cengiz Topel ile Evliya caddelerinde yol açma ve tek yön gibi çalışmalarımız yakında başlayacak. Niyazi Mısri, Cezmi Kartay, Söğütlü Camii çevresi, Beş Konaklar’daki düzenleme çalışmalarının bazıları devam ediyor, bazıları da yakında başlayacak.

Çevreyolu’nun altında da önemli çalışmalar yapıyoruz. Birçok kamulaştırmalar yaptık, Yeşiltepe’de 100. Yıl caddesinde çalışmalar devam ediyor. Beydağı Devlet Hastanesi’nde başlayan Kuzey Kuşak Yolu, Hal Müdürlüğü’nün yanında Dilek Yoluna bağlandı. Yıldıztepe mahallesinden çevreyoluna bağlanacak. Melekbaba ve Yeşiltepe’de planlanan 2 adet Semt Konağı’ndan, Yeşiltepe’deki konağın ihalesi yapıldı. Melekbaba da yakında yapılacak. 5 tane muhtarevi ve park düzenleme ihalesi yapıldı.

Yapıldığı günden beri büyük sorunları bulunan Hal binasında yapılan birçok çalışmanın ardından şimdi de dükkan önlerine çelik çatı yapılıyor. İnönü Kapalı çarşısının üzeri sızdırmalardan dolayı yeniden düzenlendi, şehrin muhtelif yerlerine kent mobilyaları yerleştirildi, bazı caddeler yeniden düzenlenirken, çeşme ve saat kulesi yapıldı. Mezarlığa abdesthane ve morg yapılıyor, galericiler sitesinin sosyal tesisler ihalesi yapıldı.

Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da sürdürülen yoğun çalışmalarımız var. Sanat Merkezi’nin açılmasıyla birlikte yoğun bir şekilde sürdürülen faaliyetlerde hemşerilerimiz aileleriyle birlikte yararlanabiliyorlar. Okuma merkezimizde birçok mağdur öğrencilerimize kurslar veriliyor. Belediyespor 2. lige yükseldi. Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumu, yarışmalar, konferanslar, paneller düzenleniyor."

"TECDE VE KARAKAVAK ALT MERKEZ OLACAK"
Tecde ve Karakavak Mahallelerinde imar ve şuyu çalışmaları ile buraya binalar yapılıp, düzenli yapılaşma ile burasının alt merkez olacağını aktaran Başkan Çakır'a bir basın mensubu,"Yeşil alan merkezde kalmadı. Vali bir yandan ağaç dikme kampanyası başlatırken, siz mevcut yeşil dokuyu yok ediyorsunuz. Tecde ve Karakavak'daki yeşil alanı öldüreceğinize, başka yerlerde alt merkez kursanız?"sorusuna karşılık Çakır şunları söyledi:

"Zaten Tecde'nin Bostanbaşı'na dayanan bölümü yeşil alan olarak bırakıldı. Diğer alanlara binalar yapılacak. Sağlıklı yapılaşma olacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız