SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşil Yıldız'ı Anlattılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:29:17
'Yeşil Yıldız'ı Anlattılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da turizm toplantısında turizm potansiyeli ele alınarak, yapılması gerekenler dile getirdi. Toplantıda, Yeşil Yıldız Belgesi Farkındalık Programı üzerinde duruldu. 

Turizm sektöründe eğitimin kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmeyi hedefleyen Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP) kapsamında düzenlenen Bilgilendirme Toplantısı Malatya Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Malatya, Elazığ, Tunceli Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bölgede turizm sektöründe faaliyet gösteren oteller, tesislerin yöneticileri, birlikler, sanayi ve ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, sendikalar, üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenler ve eğitim kuruluşları katıldı.

Sinevizyon gösterisinin de yapıldığı toplantının açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, “Komşu ilimiz Adıyaman, Nemrut’un bütün turizm aktivitelerden gelir elde ediyor. Girişimcilerimizin de ilimizdeki turzm yerleri konusunda aktiviteler yapmalarını diliyoruz” diyerek, bacasız sanayi olarak bilinen turizmden daha fazla gelir elde edilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ise, binlerce insanın ekmek kapısı olan turizmden önemli gelirler elde edildiğini ve bu nedenle Türkiye’nin turizm geliri bakımından dünya ülkelerinin başında geldiğini söyledi.

Elazığ Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk de, turizmin önemini anlatarak, “Turizmde, bütün dünya ile ortak standardı paylaşmak hedeflerimiz arasındadır” ifadelerini kullanıp, bölgenin turizm potansiyeli hakkında bilgi aktardı.

Daha sonra konu uzmanları, turizm hakkında şu bilgileri aktardı: “Hayata geçirilecek “Özel Eğitim Kuponları” uygulaması, Çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artırılması için Yeşil Yıldız Belgesi Farkındalık Programı, Turizm sektörü işgücü araştırması ve turizm sektörünün hizmetine açılacak online bilgi bankası hakkında bilgilendirme yapıldı.

Dünya turizm sektörü içinde 38 milyona yaklaşan yıllık yabancı ziyaretçi sayısı ile dünyada 6. sırada yer alan Türkiye’de yıllık 32,3 milyar dolarlık turizm geliri elde ediliyor. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılı vizyonu olan 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefi doğrultusunda hayata geçirilen TUYUP Projesi ile sektörün eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine destek vermek hedefleniyor. Bu kapsamda turizm sektörü işgücü araştırması ile eğitim planlamalarının daha etkin yapılması ve çevreye duyarlı tesis (Yeşil Yıldız) uygulamalarının teşviki ile doğal kaynakların etkin kullanımı destekleniyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mali katkısıyla hayata geçirilen Projenin Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’dır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) liderliğindeki konsorsiyum tarafından yürütülen Projenin toplam bütçesi ise 7,5 milyon Euro."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız