SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilay Haftası Sergisi

0
Güncellendi - 2016-03-04 18:42:47
Yeşilay Haftası Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Malatya Yeşilay Cemiyeti ve Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele temalı stand, karikatür ve fotoğraf sergisi açıldı.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekmek için hazırlanan sergiye Malatya Park Alış Veriş ve yaşam Merkezi ev sahipliği yaparken vatandaşlar ve çocuklar sergiye yoğun ilgi gösterdi.

Malatya’da bağımlılıklara karşı farkındalık arttırmak için bu tür ekinlikler düzenlediklerini ifade eden Malatya Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Burak Yıldırım “Biz Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yaklaşık 52 bin öğrenci ve velilerimize eğitimler veriyoruz ve kültür, sanat aktiviteleri düzenliyoruz. Amacımız uyuşturucu ve madde bağımlığına karşı halkımızı bilinçlendirmek” diye konuştu.

MALATYA'DA UYUŞTURUCU VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE TEMALI SERGİ AÇILDI (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

Madde bağımlılığının toplum için de çok önemli bir sorun olduğunu belirten Yıldırım “Madde kullanımı ve bağımlılığı, tüm dünya ülkelerinin genelinde, başta maddeyi kullanan kişiyi, sonrasında da ailesini ve toplumu etkileyen çok önemli bir sağlık sorunudur. Kullanma yaşının ilköğretime kadar düşmüş olması ve kullanım yaygınlığındaki artış hızı, alarm niteliğindedir. Bu da, acilen önleyici faaliyetlerin önemini arttırmaktadır. Bunun için biz halk sağlığı müdürlüğü olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız