SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilay Standı Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:05:55
Yeşilay Standı Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Mart ayında kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle bu yıl Sağlık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yeşilay Cemiyeti ve Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa stant açılarak halkın bilinçlendirilmesi sağlandı. 

MalatyaPark AVM’de kurulan Yeşilay Çadırı’nda bir gün boyunca vatandaşlara dağıtılan broşürler ile bilgilendirmeler yapıldı. Malatya Yeşilay Şube Başkanı ve aynı zamanda İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Yeşilay Cemiyeti’nin Türkiye’nin en eski cemiyeti olduğunu ve 1920 yılında kurulduğunu belirterek “Yeşilay’ın hedef kitlesi gençler uğraş alanları içerisinde özellikle alkol, sigara, madde bağımlılığı ve son yıllarda maalesef giderek artan teknoloji bağımlılığı gelmektedir” dedi.

Yeşilay Cemiyeti’nin hedef kitlesi olan gençlere yönelik kötü alışkanlıklar konusunda yıl boyunca eğitimlerin devam ettiğini belirten Şener, “Madde bağımlılığı, sigara alkol, kumar ve teknoloji bağımlılığında asıl olan koruyucu önlemler. Yani bu illetlere müptela olmadan hedef kitlemiz gençleri, yarınlarımız, umutlarımız olan gençleri korumak” diye konuştu.

Uyuşturucu bağımlılığından sonra bilimsel olarak yüzde seksen oranında tedavide ve rehabilitasyonda bir başarısızlığın olduğunu ifade eden Şener, “Ancak yüzde yirmisini rehabilitasyon edebilmekteyiz. Yani şunun altını çizmek istiyorum önemli olan uyuşturucu madde bağımlılığında önleyici tedbirler ve bu konuda sadece Yeşilay, halk sağlığı müdürlüğü veya emniyet gibi polisiye tedbirlerle bunun önlenemeyeceği muhakkaktır. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üzerilerine düşeni yapmaları gerekiyor ve bunun yanında özellikle ailelere de çok büyük görevler düşmekte benim çocuğum yapmaz, benim çocuğum akıllıdır gibi öngörüler kesinlikle doğru değil. Herkes hassasiyetle ve titizlikle üzerine düşeni yapmalı çünkü bu uyuşturucu madde bağımlılığı dünyada hızla artmakta ve maalesef ülkemize de sirayet etmekte giderek de artmaktadır” şeklinde konuştu.

Yeşilay standını ziyaret eden Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz ise Malatya Valiliği olarak özellikle uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklarla mücadele konusunda yıl boyu mücadele eylem planları ortaya koyduklarını ifade ederek, “Başta bu çalışmalarımızın sekretaryasını yürüten Halk Sağlığı Müdürlüğü en büyük destekçimiz. Emniyet Müdürlüğü ve en büyük sivil toplum partnerimiz olan Yeşilay Cemiyeti'yle çok ciddi faaliyetler yürütmekteyiz. Bundan sonrada bu tür faaliyetlerimiz daha da yoğunlaşarak devam edecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız