SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yeşilde AB Standardını Yakalayacağız''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, "bölgenin en büyüğü" diye nitelendirdiği Sümerpark'taki düzenleme çalışmalarını gezdirirken, çalışmaların öngörülen takvimden daha hızlı sürdüğünü söyledi.

"BAŞBAKANIN DEDİĞİ GİBİ.."
Belediye Başkanının, basın mensupları için düzenlediği park gezisiyle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"..Bölgede yapılan en büyük park olma özelliği taşıyan Sümerpark inşaatındaki çalışmalar havaların da iyi gitmesiyle hızlı bir şekilde devam ediyor. Belediye Başkanı H.Cemal Akın, basın mensuplarıyla birlikte park inşaatını gezerek, bilgiler verdi.

27 Kasım Pazartesi günü düzenlenen geziye Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim, bazı daire müdürleri ve inşaat firması temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Gezi sırasında Belediye Fen işleri Müdürü Doğan Tarakçı parkla ilgili teknik bilgiler verdi. Tarakçı, park alanının 110 dönüm olduğunu, bunun 55 dönümünün yeşil alan, diğer kalanının da yürüyüş yolları, sosyal tesisler gibi kapalı alanlardan oluşacağını belirterek, proje içerisinde, büfe, anfi tiyatro, kaldırım kafe, satış büfeleri, sanatevi, kütüphane, kuş bahçesi, midilli at ahırı, çay bahçesi, piknik kafe, spor kompleksi, halı saha, kaykay pisti, tavla-satranç pisti, normal ve engelli yürüyüş alanları gibi tesislerin bulunduğunu söyledi.

Sümerpark inşaatını gezerek yapılan çalışmaları basın mensuplarıyla birlikte inceleyen Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Sümerpark’ın çok önemli bir proje olduğunu belirterek, Başbakınımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya teşriflerinde de dediği gibi, ‘Doğu Anadolu bölgesinin en modern ve çağdaş parkının inşa edildiğini’ söyledi.

Sümerpark inşaatının ihale takvimine göre 30 Kasım 2007’de bitirilmesi gerektiğini, ancak şu anda yapılan çalışmaların takvimden daha ileride gittiğini belirten Akın, tesviye işlerinin yüzde 90’ının tamamlandığını, drenaj kanalları ile kaba inşaatın tamamen bittiğini belirterek, şu anda toplam inşaat seviyesinin yüzde 55 oranında tamamlandığını bildirdi.

Ağaçların Korunması İçin Azami Gayret Gösterdik…
Sümerpark’a toplam 62 bin adet yeni fidanın dikileceğini söyleyen Başkan Akın, “yetişkin çam ağaçlarının korunması için ağaçlara göre projeler geliştirdik. Bazı ağaçlar bu yüzden havuz içerisinde kaldı” dedi.

Belediyeciliğin yeşil alan ve park demek olduğunu söyleyen Akın, bu konuda çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek, “Şeker alanı ile Meyvecilik Enstitüsü arazisini de aktif yeşil alan olarak hizmete sunduğumuz taktirde, Sümerpark, Şeker Fabrikası Arazisi ve Meyvecilik Arazisi ile birlikte toplam 1500 dönüm dolayında alanı aktif olarak hizmete sunmuş olacağız. Buraları hizmete sunduğumuz zaman da Malatya’da kişi başına düşen yeşil alan miktarında AB standartlarını yakalamış olacağız” şeklinde konuştu.

Akın, Sümerpark’ın hizmete girmesiyle birlikte, park içerisinde yer alan sosyal tesisler sayesinde gençlerin ve çocukların internet kafe, kahvehane gibi yerler yerine parktaki tesislere gelerek faydalı etkinlikler yapacağını da sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, yeşil alanların Malatya’ya kazandırılması noktasında kendilerine destek veren basın camiasına da teşekkür etti.

Akın, Şeker Fabrikası arazisinin Belediye’ye devri noktasında ve ayrıca da Meyvecilik Enstitüsü arazisinin alınmasına yönelik girişimlerinde basının kendilerine destek verdiğini, aynı desteği diğer hizmetlerde de görmek istediklerini söyledi.

İncelemeler sonunda Belediye Başkanı H.Cemal Akın ile basın mensupları Sümerpark inşaatı içerisinde birlikte öğle yemeği yediler.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız