SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilkart Tek Adım Bürosu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği Yeşilkart Tek Adım Bürosu açıldı.

Cengiz Topel Caddesindeki Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün bulunduğu binada hizmete giren Yeşilkart Tek Adım Bürosu'nun açılışına Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya miletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe, TSO Başkanı Hasan Erkoç, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, halk hizmeti içerisinde Yeşilkart hizmetlerinin daha iyi yapılacağını belirterek, "Geçmiş dönemlerde yeşilkart büromuz elverişsiz şartlarda hizmet veriyordu. Devlet Hastanesi'nde baraka gibi bir yerde hizmet veriyor ve halkımızda büyük eziyet çekiyordu. Bunu önlemek ve hizmeti daha iyi vermek için bu bina hazırlandı. Bu bina örnek bir yer haline geldi. Genel yapılanma olarak, Tek Adım'da hizmet binası Türkiye genelinde oluşturuldu. Buranın amacı hızlı bir şekilde hizmeti gerçekleştirmek. Ayrıca, tapu dairemizin de büromuzun yanında bulunması da ayrı bir önem taşıyor. Daha önceden vatandaşlarımız Yeşilkart alabilmek için kurum kurum gezerken, şimdi en geç bir hafta içeirisinde işlemlerini halledebilecek" dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin ise, Yeşilkart bürosunun geçmiş dönemlerde elverişsiz şartlarda hizmet verdiğini kaydederek, "Geçmişte bugünlere gelebilmeyi hayal etmek zordu. Ancak, bugün vatandaşlarımız Yeşilkart alamya geldiklerinde büromuza geldiklerinde sıra beklemiyorlar ve kavga dövüş olmuyor. Açılış için bugünü seçmemizin amacı en yoğun gün olarak bize söylendiği için. Fakat, görüyoruz ki en yoğun günde bile burada kuyruk yok ve işlemler en hızlı şekilde yapılıyor. Malatya'da 238 bin Yeşilkartlı vatandaşımız var, Malatya Merkez'de 48 bin aktif Yeşilkartlı vatandaşımız var. Ayrıca, Sağlık Uyguluma Tebliği ile 18 yaşın altında olan vatandaşlarımız Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığı için bu vatandaşlarımıza Yeşilkart uygulaması sona ermiştir. Bu da bizim işlerimizi daha da kolaylaştırmıştır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardıdan Yeşilkart Tek Adım Bürosu'nun açılışı gerçekleştirilerek, büroda incelemelerde bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız