SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşiltepe 1 No'lu Saha Yenileniyor

0
Güncellendi - 2016-06-15 19:21:20
Yeşiltepe 1 No'lu Saha Yenileniyor
A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepe’de bulunan 1 nolu sahanın yeniden yapılması ile ilgili ihale süreci tamamlandı. İtiraz süresinin sona ermesinin ardından 15-20 gün içerisinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak ve çalışmalar başlayacak.

Amatör futbolun büyük yükünü çeken Yeşiltepe 1 nolu sahanın yenilenmesi için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden gerekli ödenek çıkmıştı. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje, 1 milyon 700 bin TL maliyetle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Yeşiltepe 1 nolu stadı baştan sona yenilenecek.

Yeşiltepe 1 nolu sahanın yenilenesiyle ilgili olarak ihale gerçekleştirildi. 10 günlük itiraz süresinin dolması bekleniyor. İtiraz süresinin dolmasının ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak ve çalışmalar başlayacak.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, “1 nolu saha zemininin tamamen elden geçirilmesine ve yeni bir tribün yapmayı düşünüyoruz.  Bunun yanında seyircilerimizin kullanabileceği lavabolar yapacağız. Bu konuda engelli vatandaşlarımızı da göz önünde bulunduracağız. Tel örgülerini yenileyeceğiz. Şu anda kullanılan tel örgüler yerine topların dışarıya kaçmayacağı yüksek teller yapacağız. Burada sporcu güvenliği ve emniyetini de düşündük. Bunun dışında sporcunun ısınacağı yerler yoktu beton bir alanda ısınıyorlardı seyirciler. O alanları tekrardan yenileyeceğiz. İkinci bir müsabakaya çıkacak olan sporcular için de ısınma yerleri yapacağız. 1 ve 2 nolu sahamızın arasında bulunan boş kısma da bir Ampute ve engelli futbol sahası yapacağız. Gerekli ölçümler yapıldı, hiçbir sıkıntı yok. Ampute için yapacağımız saha da tam teşekküllü olacak. Işıklandırmalarını yeniden elden geçireceğiz. Özellikle 1 nolu sahamıza üst düzey maçlar oynandığı için elektrik skorboard aldık. TFF böyle şeyleri istiyor. Hakem ve rakip takımın sahaya çıkış tünellerini ayrı ayrı yapacağız. Çünkü sporda şiddet yasası bunu gerektiriyor. Spor güvenlik kurulunda da bu kararlar gündeme geliyor. Biz çıkabilecek şiddetlere karşı önlemimizi alabilirsek emniyet güçlerinin de işi kolaylaşacak” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

yeşiltepesaha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatya (7 yıl önce)
    Herşey iyi hoş da maçlar ağırlıkla havaların soğuk olduğu zamanlarda oynanıyor ve o bölgedeki evler hep soba kullanıyor. Millet sobayı yaktığı zaman ortalık dumandan, isten geçilmiyor. Kaç kere maç esnasında nefesimiz kesildi. Bu harcamaların, tesislerin oksijeni bol bölgelerde yapılması gerekmiyor mu?
    0
    0
    Yanıtla