SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşiltepe Alt Merkez Oluyor'

A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepe bölgesinin 13 kilometre uzunluğundaki yağmursuyu drenaj kanalının temel atma töreninde konuşan belediye başkanı Ahmet Çakır, Yeşiltepe'nin alt merkez olma yolunda ilerlediğini, hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

Konuya ilişkin Belediye Basın bülteni şöyle:

"Malatya’nın en büyük yerleşim yerlerinden birisi olan Yeşiltepe bölgesi alt merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Malatya Belediyesi tarafından son yıllarda Yeşiltepe bölgesinde yapılan hizmet ve yatırımlar yoğun bir şekilde devam ederken, şimdi de 13 km’lik yağmursuyu drenaj kanallarının temeli atıldı.

20 Aralık Pazartesi günü Ergenekon Üstgeçidi devamındaki Kuzey Kuşak Yolu girişinde düzenlenen yağmursuyu drenaj kanalı temel atma törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, daire müdürleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ergenekon köprüsünü kuzey kuşak yoluna bağlayan kavşakta yapılan genişletme ve düzenleme çalışmaları inceleyerek, basın mensuplarına bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, köprü kavşağının genişletilmesi için 20 dolayında evi kamulaştırdıklarını belirterek, “Yaş Sebze ve Meyve Hali başta olmak üzere hizmet gruplarına giden araçlar buradaki trafiği yoğunlaştırıyordu. Burada yaptığınız genişletme çalışmaları ile birlikte bu yoğunluk azalacak. Genişletme çalışmalarının yanı sıra orta refüj çalışması da yaptık. Şimdi asfaltlama çalışması yapılıyor. Çalışmaların bitmesiyle araç trafiği burada daha da rahatlamış olacak” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, daha sonra Yeşiltepe bölgesinde yapılacak olan 13 kilometrelik yağmursuyu drenaj kanalının temelini attı.

Başkan Çakır, burada yaptığı konuşmada, 2010 yılı içerisinde Malatya genelinde bugüne kadar 23 kilometre dolayında yağmursuyu drenaj kanalı döşediklerini, Yeşiltepe bölgesine ise tarihinde ilk kez yağmursuyu drenaj kanalı döşendiğini söyledi. Yeşiltepe bölgesine toplam 13 km dolayında drenaj kanalı döşeneceğini kaydeden Başkan Çakır, bu çalışmaların bir kısmını müteahhit firma, bir kısmını da Belediye personeli ile gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Yeşiltepe bölgesinin doğalgaza kavuştuğunu, yol açma ve genişletme çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Çakır, Yeşiltepe Bölgesini bir alt merkeze dönüştürmek adına çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Yeşiltepe bölgesinde bazı eksikliklerin de bulunduğunu belirten Başkan Çakır, bir plan dahilinde bu eksikliklerin giderileceğini kaydetti.

Törene katılan Yeşiltepe bölgesi mahalle muhtarları ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Son 2 yıldır Malatya’nın adeta bir şantiyeye döndüğünü belirten muhtarlar, Yeşiltepe’nin de bu çalışmalardan nasibini aldığını söylediler. Muhtarlar, “2 yıldır Yeşiltepe başta olmak üzere Malatya’nın her yerinde çok güzel çalışmalar var. Yeşiltepe’de mezarlık yolu yapıldı. Kuzey Kuşak yolu asfaltlanıyor. Yağmur Suyu Drenaj kanaları yapılıyor. Taziye evlerinin temeli kazıldı. Semt konağımız yapılıyor. Yeşiltepe’nin çehresi değişiyor. Sayın Belediye Başkanım Ahmet Çakır ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız