SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşiltepe Merkezini Açıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Belediyenin, Yeşiltepe bölgesinde düzenleme çalışmalarını sürdürdüğü, park olacak alandaki binaların yıkımına başlandığı belirtildi.

Belediyenin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi, Yeşiltepe bölgesinde sürdürdüğü yoğun çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Yapılan şuyulandırma çalışmaları sonucunda yaklaşık 2 dönümlük alan park ve meydan olarak düzenlenmesi için start verildi.

Alan üzerinde bulunan ev ve dükkanların yıkımına 21 Nisan Perşembe günü başlandı.

Yapılan yıkım çalışmalarına Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Yeşiltepe bölgesi mahalle muhtarları ve basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Yeşiltepe’de yoğun bir çalışma olduğunu belirten Seyran Mahallesi muhtarı Zihni Dönmez ile Gazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Başıbüyük, yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler.

Seyran mahallesine yapılacak olan meydan ve park düzenlemesiyle birlikte Yeşiltepe merkezinin açılacağını belirten Muhtarlar, “Malatya ve Yeşiltepe bölgesi için çok güzel bir hizmet olacak. Yeşiltepe bölgesi sakinleri olarak son derece mutluyuz” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

Malatya genelinde sürdürülen yoğun belediyecilik hizmetleri ile birlikte, Malatya Merkezi’nin açılarak yeni alt merkez oluşturma çalışmalarının da yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, bu alt merkez çalışmalarından birisinin de Yeşiltepe bölgesi olduğunu söyledi.

Yeşiltepe bölgesinde 9 mahallenin olduğunu belirterek, bu bölgenin gelişmesine özel önem verdiklerini kaydeden Başkan Çakır, “Yeşiltepe bölgemizde Kuzey Kuşak Yolu’nun yapımına büyük önem verdik ve şu ana kadar 6 km’sini tamamladık. Şehir mezarlığı yol çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgede hiç yağmursuyu drenaj kanalı yoktu. 13 km’lik yağmursuyu drenaj kanalı projesinin yüzde 75’ini tamamladık. 100. yıl, Gazi, 19 Mayıs ve Vatan caddelerimizi tamamlayacağız. Altyapı çalışmaları bittikten sonra da kaldırım ve yol düzenleme çalışmalarına başlayacağız. Gazi caddesini 22 metreye çıkararak, prestijli bir yol haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Yeşiltepe bölgesinde çok amaçlı bir sosyal tesis inşaatının da devam ettiğini hatırlatan Başkan Çakır, düzenlenecek olan meydan ve park ile ilgili de bilgiler verdi.

Çakır, meydan yapılacak olan alanda, bedelleri ödenen 6 ev ile 5 işyerinin yıkılacağını belirterek, “Burası Yeşiltepe’nin merkezi olacak. Buraya bir meydan kazandıracağız Yeşiltepe’yi, hedeflediğimiz gibi Malatya’mızın en önemli, en güzel semtlerinden biri haline dönüştüreceğiz. Bu sene sonuna kadar buradaki çalışmaların % 80 -% 90 oranında tamamlamış olacağız” dedi.

YEŞİLTEPE GENELİNDE YOĞUN ÇALIŞMA

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ev ve işyeri yıkım çalışmalarından sonra beraberindekilerle birlikte Yeşiltepe genelinde sürdürülen çalışmaları inceledi.

İnceleme sırasında basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Çakır, Yeşiltepe bölgesinde altyapı ve asfaltlama çalışmalarının da yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Yağmursuyu tahliye kanallarının kanalizasyon şebekesine bağlı olmasından dolayı, kanalizasyon hatlarının yüzde 80 oranında tıkandığını belirten Başkan Çakır, “% 75 oranında tamamladığımız Yağmur Drenaj hatları devreye girer girmez, bölgedeki kanalizasyon hatlarının temizliğini de yapmış olacağız. Şuan eski asfaltlar kazınarak yolların kodları alınıyor. Yeni asfalt serimini de yapıyoruz. Burada şuana kadar 400 bin m2 kaplama çalışması yapıldı.

Yapılan çalışmaları Yeşiltepe bölgesinin tamamına yaydığımız zaman, 4 milyonu bulan bir rakama tekabül ediyor. Bu çalışmalarımızı Yeşiltepe’nin bütün ana caddelerinde yapacağız. Alt yapı, kaldırım, yol, aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarını da yaparak Yeşiltepe’yi güzel bir hale getireceğiz” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız