SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşiltepe Oto Galericileri Sitesi Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yaptırılan Oto Galericiler Sitesi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Galericilerin buraya taşınması zorunlu..

Şehir Mezarlığı civarında yaptırılan ve daha önce 156 işyeri olarak planlanırken bu sayı 184'e çıkarılan Oto Galericiler Sitesinin açılış töreninde, sırasıyla Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Reşit Gök, Esenlik Şirketi Genel Müdürü Osman Furkan, Belediye Başkanı Cemal Akın ve AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt birer konuşma yaptılar.

Belediye Başkanı Akın, "Site ilk haliyle 156 işyeri olarak planmış, daha sonra gelen talepler üzerine 28 işyeri ilave edilerek toplam 184 işyeri inşa edilmiştir. Belediyemize bağlı Esenlik Limited Şirketi tarafından yaptırılan Galericiler Sitesi, burada faaliyet gösterecek esnafımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırıldı ve kısa bir süre önce de kura çekimi ile hak sahipleri belirlendi. Bu süreçte Malatya Belediyesi olarak, Galericiler Sitesi’nin biran önce hizmete girmesi ve hak sahiplerine altından kalkamayacakları mali külfet getirmemesi için her türlü desteği sağladık.

Galericiler Sitesi artık bütünüyle hizmet vermeye hazır hale gelmiştir. Bundan sonra, şehir merkezindeki tüm galerici esnafının buraya taşınması ve ticari faaliyetini burada sürdürmesi kanuni bir zorunluluktur.Galericiler Sitesi’ndeki iş yerine taşınmayarak bu zorunluluğu yerine getirmeyen ve haksız rekabete yol açanlara gerekli uyarılar yapılacak, uyarılardan sonra da aynı tutumun devamı halinde cezai işlem uygulanacaktır.Ancak ben uyarıya dahi gerek kalmadan esnafımızın buraya taşınacağına inanıyorum.

Galericiler Sitesi ve çevresi yeni yapılacak tesislerle, gün geçtikçe gelişecek, şehrimizin ticari cazibe alanı olarak büyüyecektir. Bu yolda sizlerle yapacağımız işbirliği ve güç birliği inanıyorum ki Malatya’nın ekonomik ve ticari hayatına büyük katkılar sağlayacak, şehrimizin sağlıklı biçimde gelişmesine zemin oluşturacaktır.

Şehrimizin modern, sağlıklı ve planlı gelişimi için: başta araç alt geçitleri, otoparklar ve Yeni Cami Çevre Düzenleme Projesi olmak üzere, projelerimizi uygulamaya başlamış bulunmaktayız. Bu çalışmalarımız inanıyorum ki, Malatya halkının mutluluğuna hizmet edecek, şehrimizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirecektir."dedi.

Galericiler Sitesi Kooperatifi yöneticilerine anahtarların tesliminden sonra kurdele kesilerek site hizmete açıldı. Daha sonra sitede bulunan işyerleri gezildi.

Galericiler sitesinin açılış törenine Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Müftüsü Bekir Gerek, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık, AKP İl Başkan Yardımcısı Yasemin Kurt, AKP Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri,site esnafı ve çok sayıda davetli katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız