SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşiltepe Parkı ve TEM Açılışa Hazır..

A- A+ PAYLAŞ

İnşaatına geçtiğimiz yıl başlanan Yeşiltepe Çocuk Parkı ve Trafik Eğitim Merkezi inşaatı örnek bir projeyle yapılarak, hizmete hazır hale getirildi.

Konuyla ilgili olarak Malatya Belediyesi Basın-Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Yeşiltepe Çocuk Parkı ve Trafik Eğitim Merkezi’nin açılışının önümüzdeki hafta kutlanacak olan Trafik Haftası içerisinde yapılacağı bildirildi. Park ve Trafik Eğitim Merkezi için 11 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de bir açılış töreni düzenlenecek.

Eski Hayvan Pazarı'nın kaldırılmasıyla yaratılan 16 dönümlük alan üzerine yapılan Yeşiltepe Çocuk Parkı, gerek düzenlenmesi ve gerekse de içerisinde düzenlenen Trafik Eğitim Merkezi ile Malatya’da bir ilk ve örnek bir proje durumunda.

Toplam alanı 16.280 m2 olan park içerisinde, futbol sahası, çocuk oyun alanı, trafik eğitim alanı, gözetleme kulesi, 2 adet fıskiyeli havuz, büfe, yürüme yolları, bisiklet yolu, 13 adet kameriye bulunuyor.
Park etrafı ise çepeçevre betonarme perdeden yapılıp, üzeri de motifli kameriye mozaikle işlenmiş durumda.

Projenin en dikkat çekici yanı ise park içindeki Trafik Eğitim Merkezi. Park içerisindeki 3.680 m2lik eğitim merkezinin, öğrencilerin ders alacakları şekilde düzenlendiği bildirildi.

Pratik trafik eğitim alanında ise trafik derslerine yönelik eğitim alan öğrencilerin pratik kazanmaları, akülü arabalarla eğitim yapabilmeleri için değişik alanlar oluşturuldu. Pratik eğitim alanında yaya geçitlerindeki duruşların ve kavşaklardaki dönüşü kavramaları için sinyalizasyon sisteminin kurulduğu, herhangi bir kazaya meydan vermemek için de gözetleme kulesi yapıldığı belirtildi.

7 mahalleden oluşan Yeşiltepe bölgesinin en önemli ihtiyaçlarından birisini karşılayacak olan olan Yeşiltepe Çocuk Parkı ve Trafik Eğitim Merkezi’nin yaklaşık 450 bin YTL’ye mal olduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız