SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşiltepe Yeni Alt Merkez'

A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepe yolunun genişletme çalışmaları başlarken, bölgede inceleme yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, Yeşiltepe'nin Malatya'nın yeni bir alt merkez olacağını söyledi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"Yeşiltepe Kavşağı, Şehir Mezarlığı ve hizmet grupları sitesi ile daha Kuzeyde yer alan yerleşim birimlerinin şehir merkezi ile ulaşımının sağlandığı yolda genişletme çalışmaları başladı.

13 Ağustos Çarşamba günü Malatya Belediyesi Asfalt Yol İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan yol genişletme çalışmalarını, Belediye Başkanı H. Cemal Akın yerinde inceledi.

Malatya’daki ulaşım planlamasının iyileştirilmesi konusunda büyük gayret gösterdiklerini, ifade eden Başkan Akın, Malatya halkının ulaşımda zaman kaybetmemesi için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerini söyledi.

Başkan Akın, sözkonusu yolun genişletilmesi için muhtarların sürekli talepte bulunduklarını ve yeşiltepe bölgesinin rüyası olduğunu belirterek, “Bu yolu açmak bize nasip oldu. Malatya halkına hizmet noktasında gece gündüz çalışan ekiplerimizle birlikte bu yolun genişletme çalışmalarını yapıyoruz. Buraya bölünmüş yol ve refüş çalışması yapacağız. Yolun yapısı itibariyle okula giden öğrencilerimiz çok büyük sorunlar yaşıyordu. Yolun yapılmasıyla birlikte bunları da çözmüş olacağız. Yolun yapılması çevredeki iş yerlerinin de gelişmesine neden olacak. Burada mevcut yolumuzun genişliği 12 metreydi, yapılan kamulaştırmadan sonra yolun içerisinde kalan 10 ev yıkılarak, 25 metre genişliğe çıkarılacak” dedi.

Yeşiltepe’nin yeni bir alt merkez olacağını belirten Başkan Akın, “Yılların ihmaline uğramış Yeşiltepe semtini, Malatya’nın en güzel ve değer artışı sağlanan bir yeri haline getireceğiz. Daha önce burada 16 dönüm üzerine trafik eğitim parkı yapmıştık. Bu çalışmalarda bizlere destek veren mahalle sakinlerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Malatya’yı güzelleştirme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yeşilkaynak Mahalle Muhtarı Ömer Keleş ise 15 yıllık muhtar olduğunu, Yeşiltepe bölgesinde yaşayan insanların 30 yıldır bu yolun açılmasını beklediklerini ifade ederek, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür etti.

Çalışmalardan duyduklarını memnuniyeti dile getiren vatandaşlar da yolun açılmasıyla birlikte Yeşiltepe’nin daha da gelişip, büyüyeceğini, hizmetin çok güzel ve anlamlı olduğunu söylediler. Vatandaşlar çalışmalardan dolayı, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür ettiler.

12 metreden 25 metreye çıkarılacak olan 240 metre uzunluğundaki yol üzerinde bulunan 10 adet evin yıkımına ekipler tarafından başlanırken, ev sahiplerine toplam 387 bin YTL enkaz bedeli ödendiği kaydedildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız