SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşiltepe'de 2 Bin Kişilik İftar

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:39:16
Yeşiltepe'de 2 Bin Kişilik İftar
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi “Meydan İftar”ları organizasyonu ile gerçekleştirdiği iftar programları çerçevesinde Yeşiltepe Mahallesinde yaklaşık iki bin kişi ile aynı sofrada iftar yaptı.

Yusuf Ateş’in okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve “Kuran’a Göre Orucun Anlamı” konulu sohbetle devam eden etkinlik, ney dinletisi ve ilahi grubu tarafından seslendirilen ilahilerle iftar öncesinde manevi bir hava oluşturdu.

Çocuklarında unutulmadığı programda Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından Nasrettin Hoca, Hacivat-Karagöz ve Keloğlan oyunları özellikle çocukların büyük ilgisini çekti. 

İFTARA 7’DEN 70’E YOĞUN İLGİ

Aynı mahallede oturan mahalle sakinleri aynı sofrayı paylaşıp iftar etme ve Ramazan’ın birlik-beraberlik ruhunu yaşatma adına düzenlenen sokak iftarlarına 7’den 70’e yoğun ilgi vardı.

Yeşiltepe Mahallesinde kurulan iftar sofrasını ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat mahalle sakinlerinin büyük ilgisiyle karşılaştı. Başkan Polat tek tek bütün masaları gezerek iftara gelen misafirleri selamladı.

Ramazan-ı Şerif'in oluşturduğu rahmet ve barış ikliminin dünyadaki kan ve gözyaşını dindirmesini dileyen Başkan Polat, “Zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimize dualarımızda yer verelim. Rabbim kardeşlerimizin yardımcısı olsun, bu yaşananların en kısa sürede son bulmasını ümit ediyoruz ve Allah'a dua ediyoruz. İftar vaktinde elini semaya çevirip Allah'a dua eden herkesin şu anda zulüm altında acı çeken Müslüman kardeşlerimiz için de dua etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Meydan İftarlarının düzenlenmesinden dolayı Başkan Polat'a teşekkürlerini sunan mahalle sakinleri, "Meydan iftarları sayesinde aynı masada buluşup, hep birlikte dualarla orucumuzu açıyoruz” dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız