SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşiltepe'de 2. Etap Konutları..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi tarafından Yeşiltepe semtinde gerçekleştirilen "Yeşiltepe Evleri Toplu Konut" uygulaması 2. Etap Projesi için temel atma töreni düzenlendi.

Malatya'da 9 Blok ve 540 daireden oluşan Yeşiltepe Evleri'nin 2. Etap 2. Blok'un temel atma törenine, Malatya Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Malatya Müftüsü Bekir Gerek, Esenlik Genel Müdürü Osman Furkan, eski belediye başkanı Seyhan Semercioğlu, AKP MYK Üyesi Öznur Çalık, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları, daire müdürleri, müteahhit firma Tuna İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tuna ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Esenlik Şirketi Genel Müdürü Osman Furkan, "1993 yılında bin 20 konut olarak yapılan Yeşiltepe Evleri Toplu Konut uygulamasının toplam 540 daireden oluşacağı 2. Etap Projesi'nin ilk ayağının temelini bugün atacağız. Konut sakinleri ayda 200 YTL ödeyerek kira öder gibi evlerine sahip olacak. Malatya, konut açığı olan bir şehir, inşaat fiyatları bu durumun açık göstergesidir. Geçenlerde yayınlanan bir ankette, ev maliyetlerinin yüksek olduğu ilk 4 il içerisinde olan bir ilde yaşıyoruz. Bu kentin çok acil konut üretimine ihtiyacı var" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise "Malatya'nın çağdaş şehircilik standartlarını yakalaması ve büyümesini sağlıklı biçimde sürdürmesi için, şehrin çok merkezli bir yapıya kavuşturulması gerektiğini vurgulamış, çalışmalarımızı bu hedefimizi gerçekleştirecek doğrultuda planlamıştık. Malatya Belediyesi olarak, toplu konut üretimine büyük önem veriyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımızın da bir yuva sahibi olması, hayat boyu kira ödemekten kurtulması ve kaliteli, depreme dayanıklı konutlarda ve güzel bir çevrede hayatını sürdürmesi bizim için büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Toplu Konut İdaresi'nin Beydağı'nda yaptırdığı 852 konutun 2 bine çıkarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nezdinde yürüttükleri girişimlerin olumlu sonuç verdiğini ve 2. etapta bin 200'den fazla konutun yapımı için ihale süreci başlatıldığını dile getiren Başkan Akın, "Kaliteli ve uygun ödeme şartları ile satışa sunulacak Yeşiltepe Yeşilevler 2. Etabı kapsamında yapılacak konutların yanı sıra, Esenlik Şirketimiz de Beydağı'nda yeni bir toplu konut hamlesi başlatacaktır. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte TOKİ ve Esenlik Beydağı konutlarının bulunduğu yeni bir alt merkez meydana gelecek, çok merkezli Malatya hedefimiz için çok olumlu bir adım daha atılmış olacaktır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız