SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşiltepelilerin Derneği

A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepe'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu. Tektut mevkiindeki dernek binasının açılışı dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Açılış törenine Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çolak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Türkocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Değirmenci, Yeşiltepeli sekiz muhtar ve çok sayıda Yeşiltepeli İşadamıyla birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Açılışta konuşma yapan Dernek Başkanı Özcan Gözene: Gözene, "Adrese dayalı Nüfus sayımına göre 60 bin kişinin yaşadığı Yeşiltepe, Malatya'nın en büyük semtidir. 8 mahalle muhtarlığı bulunan Yeşiltepe'de bu güne kadar sosyal ve toplumsal bir örgütlenme maalesef bulunmaktadır. Bilindiği gibi 1980 yılına kadar müstakil bir belediye olan Yeşiltepe, bu tarihten sonra Malatya Belediyesine bağlanmıştır. Malatya Belediyesine bağlandıktan sonra Yeşiltepe'de sosyal gelişmeler durdurulmuştur. Derneğimiz Yeşiltepe'de ki sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı pekiştirmek, insanlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek, iletişimi sağlamak ve Yeşiltepe’deki eğitim düzeyini yükseltmekti. Derneğimiz Yeşiltepelilerin derneği olup, siyaset ve politik üstüdür. Yeşiltepe'ye hizmet eden ve yardım eden her kurum, kuruluş, dernek, siyasi parti ve şahıslar, Yeşiltepe halkı tarafından her zaman takdir edilecektir" dedi.

Amaçlarını açıklayan Gözene şunları söyledi;

"Ayrıca kamuoyunun taktir edeceği gibi 60 bin yaşadığı Yeşiltepe'de istihdam ve işsizliğe yönelik eylem planları hazırlayıp, yetkili mercilerle diyalog ortamları başlatarak, Yeşiltepeli gençlere iş imkanı sunmak.

Yeşiltepe'de faaliyette bulunan okullar arasında iletişimi pekiştirerek, gençlerin eğitimini takip etmek. Yeşiltepe Spor Kulübünü etkin hale getirerek başta futbol, güreş gibi popüler spor dallarında desteklenerek, layık olduğu yere getirmek. Derneğimiz demokratik ve çok katılımlı bir dernek olup yönetim kurulu 15 as ve 15 yedek üyeden oluşturulmuştur."

TSO Başkanı Erkoç ise, “Yeşiltepe Malatya Merkez semti olmasına rağmen hala köy görünüşündedir. Bunun değişmesi için Yeşiltepe ve sivil toplum örgütleri elele vererek, modern Yeşiltepe’nin kurulmasını sağlamalıdırlar."dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin de “Yeşiltepe’yi bu hale getirenler siyasilerdir. Yeşiltepe kendi siyasi birlik ve beraberliğini sağlamalıdır"diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız