SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşiltepe'ye Yeni Bağlantı Yolu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, Yeşiltepe’de ulaşım ağının rahatlatılması için büyük önem taşıyan 3 km.lik bağlantı yolunun açılması çalışmalarına başladı.

Yeşiltepe’yi şehir merkezine ikinci bir noktadan bağlayan, ancak yeterli bağlantı yolunun olmamasından dolayı işlevini yeterince yerine getiremeyen Ergenekon Üstgeçidi’ni (Yeşiltepe Üstgeçidi) Dilek Yolu’na bağlayacak olan 3 kilometrelik bağlantı yolunun açılması çalışmaları 26 Mayıs 2005 Perşembe günü Malatya Belediyesi ekipleri tarafından başlatıldı.

Malatya Belediye Başkanı H.Cemal Akın, aynı gün basın mensupları ile birlikte yol açma çalışmalarının başlatıldığı güzergahta çalışmaları yerinde inceledi ve basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yeşiltepe’deki mahallelerin muhtarları, semt sakinleri, başkan yardımcıları ve bazı daire müdürlerinin katıldığı inceleme gezisinde yol açma çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı H. Cemal Akın, yol açma çalışmalarının kamulaştırma bedelleri nedeniyle maliyeti çok yüksek belediye hizmetleri olduğunu belirterek, “Ancak, yollar bir şehrin can damarlarıdır. Şehiriçi ulaşım ağını zenginleştirmek, ulaşımı rahatlatmak ve düzenli bir şehir gelişimi için yoğun bir çaba içindeyiz” dedi.

Yeşiltepe’nin Malatya’nın önemli bir alt merkezi konumuna geldiğini belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, açılması çalışmalarına başlanan yolun Yeşiltepe’nin bağlantı yollarının ihtiyaca cevap verecek şekilde geliştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, “ Ergenekon Üstgeçidi’nin bu bölgeye tam anlamı ile hizmet etmesi için bu bağlantı yolunun açılması gerekiyordu. Yeşiltepe’yi Dilek Yolu’na bağlayacak olan bu yol 3 km. uzunluğunda ve 25 metre genişliğindedir” dedi.

Belediye Başkanı Akın, sözkonusu yolun açılması için bugüne kadar 24 evin kamulaştırıldığını ve bedellerinin ödendiğini belirterek, “ Bugün başlatılan çalışma ile bu evler yıkılacak. Kısa sürede kamulaştırılan evlerin bulunduğu 600 metrelik güzergahı açacağız. 2005 yılı içinde 1500 metrelik bölümün bitirilmesi hedeflenmektedir. Bu nedenle 600 metrelik bölüm açılırken, diğer evlerin kamulaştırma ve şuyulandırma çalışmaları devam edecek” dedi.

Belediye Başkanı Akın, yolun tamamının bitirilmesi için yoğun bir çaba içinde olacaklarını da vurguladı ve çalışmanın bitiminde Yeşiltepe’nin Dilek ve Topsöğüt’e bağlanan bir ulaşım ağına sahip olacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız