SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP ve CHP Çevre Önergesinde Birleşti

0
Güncellendi - 2019-06-12 02:11:37
AKP ve CHP Çevre Önergesinde Birleşti
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Haziran ayı çalışmalarına  yaptığı birinci oturumla başladı. Meclis toplantısına,  CHP Grubunun, Çırmıhtı semtinde yapılan dere ıslah çalışmasının,  doğanın yapısını bozduğu ve canlı yaşamını tehdit ettiği gerekçesiyle durdurulmasını içeren önergesi damga vurdu. Önergeye  AKP grubundan tam destek geldi.  AKP grubunun desteğiyle önerge gündeme alındı ve ilgili komisyonlara havale edilerek çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Meclis Başkanvekili Naci Şavata Başkanlığında toplanarak Haziran ayı çalışmalarına başladı. Gündem maddelerine geçilmeden CHP Grubu tarafından Çırmıhtı semtinin içerisinden geçen derede yapılan ıslah çalışmalarının derenin doğa yapısını bozduğunu ve canlı yaşamını tehdit ettiğini konu alan yazılı bir önerge verildi.

CHP Grubunun gündeme alınması için verdiği yazılı önerge de  "Yeşilyurt ilçesi, Yeşilyurt (Çırmıhtı) içinden geçen derede "dere ıslah çalışmaları" yapılmaktadır. Bu ıslah çalışması yerinde incelendiğinde derenin yanlarında çok yüksek ve dik beton duvarlar yapıldığı görülmüştür. Bu derenin içinde hiç bir canlının su dahi içemeyeceği, doğanın yapısının bozulduğu çirkin ve sağlıksız bir ıslah çalışması olduğu görülmüştür. Henüz işin başında iken bu projenin durdurulup, yerinde incelemeler yapılıp, tadilat projesi ile düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz” ifadeleri yer aldı.

Önergenin okunmasından sonra söz alan AKPli üye Murat Alabaş; "CHP grubunun çevre duyarlılığına teşekkür ederim. Gerçekten o derede yapılan çalışma tam bir çevre katliamı. Orada doğa katliamı var." diyerek önergenin gündeme alınması için oy kullanacağını belirti. AKP'li  Şahin Özer ise " O deredeki çalışma sizim Belediyemiz tarafından yapılan bir çalışma değil. DSİ tarafından yapılıyor" diyerek çalışmanın DSİ tarafından yapıldığını belirtti. Meclis Başkanvekili Şavata ise " O zaman gündeme alalım ve ilgili komisyonlara havale edelim onlar gerekli çalışma ve incelemeleri yapsınlar. Kararımızı o inceleme doğrultusunda alırız" diyerek önergenin gündeme alınması için oylamaya geçti. Önerge AK Partililerin de desteğiyle gündeme alındı.

Çınar’a 4 ayrı yetki

Yeşilyurt Belediyesinin Görgü Mahallesine kurmayı planladığı Güneş Enerji Santrali için yürütülecek iş ve işlemlerin yanı sıra bitüm alımı için İller Bankasından kredi kullanma, kooperatif kurulması için yürütülecek iş ve işlemler ile Yeşilyurt Belediyesi şirketleri üzerinden istihdam edilen işçilerin yevmiye grupları ve ücretlerinin yeniden düzenlenmesi hususunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a yetki verilmesine ilişkin gündem maddeleri görüşüldükten sonra kabul edildi.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılıklarına Mehmet Nogay ile Rıza Murat Türksoy’un, Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne Hayrettin Sefer’in atanmasına ilişkin olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen bilgilendirme yazısı Meclis Üyeleriyle paylaşılırken, Yeşilyurt Belediyesi’nde Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğünün kurulmasına yönelik gündem maddesi görüşüldükten sonra onaylandı.

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü uhdesinde 01 Temmuz-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında hizmet verecek olan Spor Okullarında ki futbol, voleybol, basketbol, taek-wando, futsal ve jimnastik branşları için 30 TL., yüzme branşı içinde 40 TL. kayıt ücreti alınmasına ilişkin teklif onaylanırken, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile birlikte düzenlenecek ‘Haydi Çocuklar Yaz Spor Okullarına’ isimli projeye ortak olunmasına karar verildi.

Yeşilyurt Belediye sınırlarındaki Işıklı mahallesinin lağvedilerek sınırlarının Oluklu Mahallesi sınırlarına dahil edilmesine ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna, Yeşilyurt’un genelindeki semt pazarlarından alınan harç miktarlarının yeniden belirlenmesine yönelik Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemdeki imar maddelerinin birçoğu görüşüldükten sonra kabul edilirken, iki maddenin Plan ve Bütçe Komisyonuna, iki maddenin reddedilmesine, 10 maddenin de İmar Komisyonuna havale edilmesi kararlaştırıldı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Haziran Ayı 2.Oturum Toplantısını 14 Haziran Cuma günü saat 10:00’da Gedik Kültür Merkezinde gerçekleştirecek

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kazım (4 yıl önce)
    Farklı bir ilde yaşayan bir Malatya’lı olarak merak ederim;Bazı isimler neden hiç eskimiyor?İl ve merkez ilçe meclis üyelerinin çoğunluğu hep belirli grup ve ailelerden seçiliyor.Yanlış anlaşılmasın sakın.Kimseye kişisel bir karşıtlığım yok. Ama hiç mi daha eğitimli, donanımlı,ufku geniş kimseler memlekette yok? Anlamış değilim ve anlamadan ömür geçip gider.Halbuki bu meclislerde ilimizin tasarımı, geleceğe dönük planlamaları, kültürel değerlerinin korunması vs. gibi çok önemli işlevler yapılmalı ve bunlara göre bir ehliyet-liyakat olmalı.Neyse yine dayanamadım ve yorum yazdım.Herkese saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Altına imzamı atıyorum
    0
    0
    Yanıtla