SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi 43 Araç Kiralayacak

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi’nin, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere, 15’i lüks binek araç olmak üzere, toplamda 43 adet araç kiralanması için bir ihale düzenlediği öğrenildi.

Kiralanacak toplam araç sayısının 43 olduğu; bunlardan 15’inin binek araç olduğu belirtilirken, kiralanacak diğer araçların; 1 adet otobüs, 1 adet minibüs, 1 adet kapalı kasa panelvan, 7 adet kamyon, 2 adet kamyonet, 5 adet çift kabin kamyonet, 11 adet hafif ticari araç olduğu kaydedildi.

Temmuz ayı içinde yapılacak ve 36 ay süreli olan araç kiralama ihalesi işine ait teknik şartnamede, binek araçlar ve diğer araçlarda bulunması gereken özelliklere yer verildi.

İhalenin teknik şartnamesine göre, Yeşilyurt Belediyesi yöneticilerinin kullanacağı ve 4 gruba ayrılan binek araçların sahip olması gereken özelliklerden bazıları şöyle sıralandı:

  1. Grup binek araçta istenen özellikler
  2. Motor hacmi 1550-1600 cc arasında olacaktır.
  3. Araç uzunluğu 4800 mm, genişlik 1800 mm, bagaj hacmi en az 590 lt olacaktır.
  4. Araç 2020 model olacaktır.
  5. Isıtmalı ön ve arka koltuklar, hafızalı elektrikli ön koltuklar, full LED Matrix ön far grubu, akıllı uzun far sistemi olacaktır.
  6. Araçlarda digital klima ve polen filtresi olacaktır.
  7. Araçlarda kolçak kol dayama bulunacaktır.
  8. Elektronik ısıtmalı katlanır yan aynalar olacaktır.
  9. Grup binek araçta istenen özellikler
  10. Motor hacmi 1550-1600 cc arasında olacaktır.
  11. Araçlarda kolçak kol dayama bulunacaktır.
  12. Araçlarda klima ve polen filtresi olacaktır.
  13. Vites kutusu otomatik olacak, araçlarda direksiyon yükseklik ve derinlik ayarlı olacaktır.
  14. Araçlar beyaz renk sedan kasa olacaktır.
  15. ve 2. Grup binek araçlarda aranan özellikler
  16. Araçlar 2019 model, en fazla 30 bin km’de olacaktır.
  17. Araçta anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi bulunacaktır.
  18. Araçlarda radyo olacak, arka park ve yağmur sensörü bulunacaktır.
  19. Araçlarda kolçak kol dayama bulunacaktır.
  20. Bagaj hacmi en az 510 lt olacak, araçlarda klima ve polen filtresi bulunacaktır.

50 bin kilometrede hafif ticari araç ve kamyonet kiralanacak

Yeşilyurt Belediyesi’nin araç kiralama işi ihalesi için hazırladığı teknik şartnamede, hafif ticari araç ve kamyonetlerde 50 bin kilometre yapmış araçların da kiralanabileceği belirtilirken, 7 adet kamyon için ^’yapılmış kilometre’ sınırı getirilmemesi dikkat çekti.

Şartnameye göre, kiralanacak 1 adet kapalı kasa panelvan araç ise hayvan bakım ambulansı olarak kullanılacak.

Kiralanmış araçlar da kiralanabilecek

İhalenin teknik şartnamesine göre, ihaleye katılacak firmaların, kiralayacakları motorlu araçların sahibi olması zorunluluğu bulunmuyor. Şartnamede, ihaleye katılacak isteklilerin,   başka yerlerden kiraladıkları motorlu araçları da Yeşilyurt Belediyesi’ne kiralayabilecekleri belirtildi. Kiralanacak araçların yakıtları, sözleşme süresince (36 ay) Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanacak.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Aliseydi (3 yıl önce)
    Kolçak Dayama nedir ya yağmur sensörü park sensörü anahtarsız çalışacak e bırakın araba kendi kendine gitsin yokmu böyle bir araba yazık ADRES BELLİ İHALEYE GİRMEYE GEREK YOK
    0
    0
    Yanıtla
  • tamirci (3 yıl önce)
    Yorum yapan arkadaşlar, Yetmemiş, az olmuş,adres belli diyen kardeşlerim...3 güne unutup diğer seçimde yine oyunuzu(ve oyumu) veririz. Onlar da buna güveniyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalim44 (3 yıl önce)
    Gelen gideni aratmaz dostlar, büyükşehir alır araç, Yeşilyurt alır, yakında Battalgazi belediyeside bu kervana katılır,nasıl olsa vatandaşın, garibanın sırtına yuklerler,yiyiniz başkanlar afiyet olsun, lâkin ben hakkımı helal etmiyorum etmem de ne bu dünyada ne öbür dünyada. Birde başka partilere çok israf ediyor derler sanki kendileri ak sütten çıkmışlar.Önce hizmet,22 senedir malatyadayım gelen belediye başkanlarından doğru dürüst bir hizmet görmüş değilim. Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez! A'raf Suresi 31
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (3 yıl önce)
    Araçların işi bütün özellikleri yazılmış sadece markası yazılmamış .Yeni gelen kayserili Başkan yardımcısı memleketine rahat gidip gelsin ona alınacak basın müdürü yeni müdür oldu Televizyonları medyayı gezecek havasını atacak diğerlerini bilemem çünkü adet yazılmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Kiralanacak yer kili belii ihaleye gerek yok metni güzel yazdıran iyi yazdırmış
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    lafa geldimi mangalda kül koymayan çınar başkan bu araçları kiralamak yerine neden satın almıyor acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    aaaa ilk geldiğinde tasarruf ettim diyen başkana bak :) koltuk ısıtmalı araba :) e tabi değerli birşey sonuçta korumak lazım. bu arabalar sahada iş mi yapacak yoksa hava mı atacaklar belli değil. neyse yiyin efendiiler yiyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktı (3 yıl önce)
    Mustafa kardeş çok haklısın malesef kendi düşen Aglamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    Neden koltuk soğutma yok? bence özellikleri az olmuş. kışın üşümemek için koltuk ısıtma yazmışlar da, o deri koltuklar yazın çok terletir koltuk soğutmada olsaydı iyiydi. O değilde bu makam koltuğu nasıl bir şeymiş arkadaş oturan insan 180 derece değişiyor, o koltuğa oturunca haramlar helal oluyor, dün ak dediklerine bugün kara diyorlar. Allah korkusu ortadan kalkıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Rekor oy aldı adamlar, hem de kaç dönemdir. Niçin yemesinler. Yedikçe oy oranları arttı. Demekki yiyen kazanıyor bu memlekette. Buradan hiç itiraz etmeyin, karşı gelmeyin. Onları siz oylarınızla bu hale getirdiniz. Yiyin efendiler yiyin. Aksırana kadar yiyin. Tıksırana kadar yiyin. Bu halk, bu millet yiyeni seviyor. Not: Sevmeyeceğinizi biliyorum ancak önceki cumhurbaşkanlarından Ahmet Necdet Sezer Çankaya köşkünde oğlunun düğününü yapmış. Düğün sırasında harcanan elektrik ve su paralarını cebinden ödemişti. Ben şunu merka ediyorum. Sırat köprüsünden bu insanlardan hangileri geçebilecek, hangileri geçemeyecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadrazam44 (3 yıl önce)
    Ye kürküm ye doymazsınız aslında eleştirmeye bile Hakkımız yok çünkü kendi oylarımızla seçtik parti işin Vatan için ülke için dedik lakin adamlar burayı babadan Kalma çiflik gibi görüyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    Sayın baskan binek araçı alıp eşlerini işe eletecekler antepe tatlı yemeye gidecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem Efe (3 yıl önce)
    Damda gezer, miyaw miyaww der?? Bil bakalu nedir?
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyükşehir değil adeta köy (3 yıl önce)
    Kol dayama elektirikli koltuk çokomelli. bir yerleri üşümesin mazallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Serseri (3 yıl önce)
    Böyle şart name olmaz istediğiniz aracın markasını modelini yazsaydiniz Mercedes s 560 diye daha iyi olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    “Yapacak bir şey yok, Allah’a havale ediyorum.” Bu ve buna benzer düşüncelere sahip insanları biraz orta çağ avrupa tarihi okumaya davet ediyorum. Bu dünyanızdan vazgeçmeyin, yenilgiye kapılmayın lütfen. O zaman hapishaneleri de kapatalım, her kötülüğü Allah’a havale edelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kutalmış (3 yıl önce)
    Babaları biniyordu koltuk ısıtmalı arabalara.Sonradan görmeler.Yazıklar olsun varoşlardan yetişip bu kadar görgüsüz ,arabesk yaşayan koltuk sahiplerine..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert 44 (3 yıl önce)
    Luks araclarma motor hacmi ne olacak?sivil hayatlarında binsinler baklim oraclarin vergisine yetisemezler.israf var ise cok yazik.
    0
    0
    Yanıtla
  • veli (3 yıl önce)
    hava atmak lazım sonuçta lüküs olmazsa olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Sevgili Malatyalı hemşerilerim ,hiç elestirmeyin, hiç sinirlenmeyin. Daha doğrusu ve lafın kısası, kendi düşen ağlamaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Çok yanlış bir uygulama, elin adamına sıfır araba aldıracaksın (Araba sahibi yapacaksın ) üç yıl vereceğin para ile borcunu ödeyecek, devletimizin halihazırda kullanabilir araçları da yatacak, hurdaya çıkacak.Yazık günah o kullanılmayan araçlar hepimizin, onlarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var, onları son dakikasına kadar kullanalım israfı önlemiş oluruz.Not bu sadece burası için değil, tüm kurumlar için de geçerli
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (3 yıl önce)
    ihtiyac ise evet lakin bu binek arabalarin luksü nedir ya..Allaha havale etmekten baska seçeneğım yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Yiyin efendiler yiyin !
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    O ısıtmalı koltuklar biyerlerinizi Yaksın. Halkın parası burnunuzdan gelsin. İnsanların geçimine bak bunların tercihlerine bakın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıççı (3 yıl önce)
    4. ve 12. grup binek araçlarında istenilen özelikler yetmez, biraz daha özellik ekleseydiniz, binecek ve kullanacak kişi veya kişilerin rahatlari bozmulmazdı, ha birde arraclar hep 0 araç olsun onuda belirtmemissiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • PIRASA (3 yıl önce)
    lanet olsun düzeninize. ısıtmalı ön arka koltuğa babanız mı binmişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Bekir (3 yıl önce)
    Sayın Başkan. Ben Frankfurt Belediye'sinde çalişiyorum.Isterseniz size Kamu da israf ve harcama hakkında size 2 aylık iznimi feda ederek yardımcı olabilirim. Örnek olarak Frankfurt belediye başkanı Yahudi olan bir Şehrin sadece 1 lüks makam aracı Audi A 4 ten baslayabiliriz.Daire başkanları ise toplu taşıma araçlarını kullanırlar.Ama maalesef yeri geldiğinde bunlara Gavur derizAllah sizlere Hidayet versin. .
    0
    0
    Yanıtla
  • Akın (3 yıl önce)
    Bu binek araçları hizmet içinmi kiralıyorlar, bu araçları kim kullanacak bu devirde belediye de makam sahibi olmak var, arabaların özellikleri kendi hayalini kurupda alamadığı arabayı belediye kiralayacak ağam paşamda binecek kol dayama anahtarsız giriş, led matrix far bunlar hangi hizmet için daire müdürü de olsa, daha üstte olsa yapacağı hizmette bu özellikler ne fayda sağlayacak, artık Adana'ya şırdan yemeye gelirken de Antebe baklava yemeye giderler, hey güzel ülkem ne kaynak var ye ye bitmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Isıtmalı ön ve arka koltuklar, hafızalı elektrikli ön koltuklar, full LED Matrix ön far grubu, akıllı uzun far sistemi olacaktır. aşağısı hayal kırıklığı olurdu zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş hakkı (3 yıl önce)
    Bunu halk sormazsa Allah soracak Allah, zaten Allah korkusu kalmadı için bukadar kulun hakkı yeniyor, araçlarda anhatarsız çalıştırma olacakmış....
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    590 TL lik lüks araç kiralıyorlar. Senin vatandaşın lüks içinde mi yaşıyor ki, lüks araca biniyorsun. Ecevit başbakan iken yerli otomobile binerdi. Ne günlere kaldık. Vatandaş sefalet içinde yaşarken, yöneticiler 590 TL lik araç kiralıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    koltuk ısıtmalı..... bu kadar değerli mi ya ısınmasa olmaz mı ... bence başkan araçların özelliklerini yazana kadar direk 2020 model super b araç istiyorum deseydi iyiydi ... bunun yerine 1.5 dizel reno clio var onlar olmazmı daha az yakar çok kaçar suberb den aşağısı kurtarmazmı başkanım koltuk ısıtmalı olmazsa üşür..
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    Ben başkanın yerinde olsam araçlar bady kid de yaptırırdım ses sitemi falan güzel olur .....Yaizık be yazık o araca 1 kişi binecek ve satlerce o kilima tek bir kişiye çalışacak acaba bu yazıda yabanda güneşin anlında çalışan belediye işçileri ne olacak onları kim serinletecek bu kadar pes doğrusu klimalı araç amaç klimalı odadan çık kılimalı araca bin denetleme için işçilerin başına git 5 dakka bile sıçağa dayanamadan geri arabaya bin çalışan işçide allah belesını versin öylemi
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (3 yıl önce)
    olsun tabi ısıtmalı koltukta olur start stop ta olur yeterki iste nasıl olsa hizmet yok gelen parayı nasıl rahat yeriz onun derdine düşün ahirette görürsünüz ısıtmalı koltukları inşAllah
    0
    0
    Yanıtla
  • özcan (3 yıl önce)
    plakalarının sonlarıı 44 ya da harf seçeneklerinide belirtirmemişsiniz ,kol dayama,yağmur sensörü ısıtmalı koltuk hem de hafızalı :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (3 yıl önce)
    Bu sınıfta 590 lt'nin üstünde bagaj hacmi sadece skoda superb'de var. Adres belli yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (3 yıl önce)
    Vay be. Benim gibi yıllardır hobisi otomobiller olan bi insan bile full skoda superb'i bu kadar iyi tarif edemezdi.?? Yiyin efendiler yiyin
    0
    0
    Yanıtla