SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi E-İmzaya Geçti

0
Güncellendi - 2016-09-05 19:22:00
Yeşilyurt Belediyesi E-İmzaya Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Teknolojik alt yapısına yenilikler getirmeye devam eden Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşlara hizmet açısından büyük kolaylık ve işlemlere hızlılık sağlayan, EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) sistemi kapsamında E-İmza’ya (Elektronik İmza) uygulamasına geçti. Tüm yazışmaları artık bilgisayar ortamında gerçekleştiren Yeşilyurt Belediyesi, hem kâğıt israfına son veriyor, hem de vatandaşa hızlı ve kaliteli bir hizmet sunuyor.

E-Belediyecilik uygulamaları ile vatandaşa kolay ve hızlı hizmet sunmayı amaçlayan Yeşilyurt Belediyesi, elektronik evrak belgeleme ve arşiv sistemiyle teknolojik alt yapısını kuvvetlendirmeye devam ediyor.

Tüm iç ve dış birimlerle ilgili yazışma işlemlerini sağlayan EBYS sistemi ile evrak takibi daha kolay hale getirilirken, arşiv sistemi ile de eski ve yeni evrakları dijital ortama taşınmış oldu. Belediye ve vatandaş için kaliteli, sistemli ve hızlı belediyecilik imkânı sağlayan uygulama ile evraklara ulaşmak artık daha kolay hale getirilmiş oldu.

Altyapısı Yeşilyurt Belediyesi Bilgi İşlem Birim Müdürlüğü tarafından hazırlanan EBYS sistemi bünyesinde, e-imza uygulaması; 17.08.2013 tarih itibariyle kullanılmaya başlandı. Bu tarihten sonra tüm yazışmalar bilgisayar ortamında yapılıyor. İmzalar elektronik ortamda güvenli bir şekilde atılıyor.

KOLAY VE HIZLI BELEDİYECİLİK

Daha hızlı ve güvenli evrak transferinin de sağlanacağı sistem ile internetin olduğu her yerden şifre ve kullanıcı adı ile evraka ulaşılabiliyor. E-Devlet altyapısı sayesinde sisteme dahil olan tüm kurumlar ile tam bir entegrasyon sağlayan sistem ile kurumlar arası iletişim elektronik ortamda anlık olarak gerçekleştirilebiliyor.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Murat Türksoy; “E-imza için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) müracaat ettik. Müracaatımız olumlu sonuçlandı ve elektronik sertifikasını aldık. Böylece ilimizde Büyükşehir Belediyesinden sonra e-imzayı uygulayan ikinci belediye Yeşilyurt Belediyesi oldu” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi’nde elektronik belge döneminin 17.08.2013 tarih itibariyle başladığını ifade eden Türksoy, “EBYS sistemi ve E-İmza projemizle ilgili altyapı çalışmamızı bütünüyle tamamlamış olduk. Böylece E-İmza uygulamasına tümden geçmiş olduk. Tüm iç ve dış yazışmalarımızı elektronik ortamda, şeffaf belediyecilik ilkelerine uygun bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

EBYS E-imza Sistemi ile belgelerin büyük bölümünü kayıt altına aldık. Böylece zaman ve kağıt israfı ortadan kalktı. Bundan böyle elektronik ortamda yazılan evraklar, elektronik ortamından ilgili birim müdürlüklerine, alt ve üst birimlere anında imzaya gönderilebiliyor. Sistem yüzde yüz şeffaf çalışan bir sistem. Çünkü yazdığınız evrak, anında kayıt altına alınıyor. Evrakınızın bir nüshası TÜBİTAK’a, bir nüshası arşive, bir nüshası ilgili kuruma gönderiliyor.

Bu sistem sayesinde süreçleri kısaltmış, verimliliği artırmış, kâğıt israfının bir nebze de olsun önüne geçmiş oluyoruz. Kâğıt ortamından dijitale taşınan işler ile kırtasiye masrafı minimum düzeye indirmiş ve işlemleri büyük oranda hızlandırmış olduk” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Erdoğan (7 yıl önce)
    Yıllar önce Köy Hizmetleri bu sisteme geçmişti. iyi bir sistem E-İmza Evrak ım kaybolması mümkün değil Amir ve Memur yazışmalardaki hatayı anlık görüyor Evrakın belli bir bekleme süresi var bir asır sonra bile evrakın bulunması söz konusu Elektronik imza yazışma için harika bir sistem Yalnız Devlet şu flaş diskleri Bedeva vermeli
    0
    0
    Yanıtla