SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi Fidan Dağıttı

0
Güncellendi - 2016-03-25 17:57:41
Yeşilyurt Belediyesi Fidan Dağıttı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, halkın orman konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve Orman haftası nedeniyle 18 bin adet fidan dağıtımı yaptı.

"Yüz Yıl Sonrasını Düşünen Bir Fidan Diksin" sloganıyla hareket eden Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt ilçesini ağaçlandırmaya ve adına yakışır bir şekilde yeşillendirmeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın direktifleriyle çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bir yandan yeni yeşil alanlar oluşturmayı sürdürürken diğer yandan da vatandaşları da bu sürece dâhil ediyor. Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleşen organizasyonla ilçe sınırlarında bulunan Camilerde, Dilek, Şahnahan, Gündüzbey, Topsöğüt ve Çırmıktı Yeşilkonak Eğitim Merkezlerinde, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi ve Dilek Engüzek Cem Evinde toplam 18 bin adet ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı. Dağıtılan fidanlar ile hem farkındalık oluşturmak, hem de Yeşilyurt'un daha fazla yeşillenmesine katkı sunulması hedefleniyor.

POLAT, "YEŞİLİ KORUMAK HEDEFİMİZ DEĞİL, ASLİ GÖREVİMİZDİR"

Temeli Kız Kuran Kursu Cami önünde cuma namazı sonrası düzenlenen fidan dağıtım törenine, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Birim Müdürleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, camii çıkışında vatandaşlara daha önce hazırlanmış sedir türünden fidanları dağıttılar.

Fidan dikiminin özendirilmesi ve yeşil dokunun korunması bilincinin aşılanmasına ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Polat,"Yeşili Korumak bizim hedefimiz değil, asli görevimizdir. Amacımız halkımıza fidan sevgisini aşılamaktır. Yeşilyurt’un yeşil kalması için sürekli çalışmalar yapmamız gerekiyor, yeşilin artırılması içinde Belediye olarak hemşerilerimize destek vermemiz gerekiyor. Bu amaçla bugün camilerimizde hemşerilerimize fidan dağıtımı yapıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ayrıca Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi, Dilek Engüzek Cem Evi ve Belediyemize bağlı Yeşilkonak Eğitim Merkezlerinde toplam 18 bin adet ücretsiz fidan dağıtımı yapıyor. Havaların düzelmesiyle fidan dikim mevsimi başladı. Vatandaşlarımızın evlerinde, bahçelerinde, tarlasında ve istedikleri yerlere bu fidanları dikerek, şehrimizin ve ilçemizin daha yeşil bir görüntüye ulaşmasına katkıda bulundukları için mutluyuz. Şuna eminim ki; size teslim ettiğimiz fidanlara gözünüz gibi bakacaksınız" dedi.

Sağlıklı yaşamın koruyucusu ağaçları korumak ve yeşil dokuyu genişletmenin öncelikli görevleri olduğunu belirten Başkan Polat, Peygamber Efendimiz “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz” buyurmakta, ayrıca yeşil korumayı ve ağaç dikimini çocuklarımıza eğitim olarak vermemiz lazım. Yeşilin artırılması içinde hepimizin el birliği yapıp beraber hareket etmesi gerekmektedir. Yeşil dokuyu, ormanları, doğayı korumak ve yaşatmak hepimizin görevidir. Gelecek nesillere gölgesinde yaşayabileceğimiz, nefes alabileceğimiz ağaçlar bırakmalıyız” dedi.

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ise, doğanın korunmasına yönelik hizmetlerinden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ederek, “Yeşilyurt yeşilliği ile meşhur bir ilçemizdir. Belediyemizin hem yeşili korumak hem de yeşil alan sayısını artırmak için hayata geçirdiği projeleri takdirle karşılıyoruz. Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum" dedi.

Fidan dağıtımına büyük ilgi gösteren  mahalle sakinleri, Malatya'nın ve Yeşilyurt ilçesinin daha yeşil bir görüntüye ulaşmasına önem veren Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür ettiler.

Abuzer Cici adlı bir vatandaş,"Başkanımız ve ekibi doğanın korunması ve ilçemizin daha yeşil olması için duyarlı bir yaklaşım gösterdiler. Kendilerine teşekkür ederiz. Belediyenin hizmetlerinden gayet memnunuz" diye konuştu.

Ahmet Hatun adlı bir vatandaş ise "Yeşilyurt Belediyesini canı gönülden kutlarım, fidanları en güzel yerlere dikip şehrimizi ve ilçemizin daha yeşil ve güzel olmasına bizlerde katkıda bulunacağız. Doğayı korumak hepimizin görevidir" dedi.

Bülten

757d4140-66f6-4321-84e1-0b23a974ca91

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız