SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşilyurt Belediyesi' Gitti- Geldi!

0
Güncellendi - 2020-01-27 04:27:23
'Yeşilyurt Belediyesi' Gitti- Geldi!
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi’nin resmi internet sitesinin bir süre askıya alındığı görüldü.

Dün gece saatlerinde, Yeşilyurt Belediyesi’ne ait, www.yesilyurt.bel.tr. adresini yazarak ya da Google’da aratarak siteye girmek isteyenler, “This Account has been suspended. Contact your hosting provider for more information”, yani “Bu hesap askıya alındı. Daha fazla bilgi için Hosting (barındırma) sağlayıcınız ile temasa geçiniz” yazısı ile karşılaştı.

Site, 27 Ocak 01.30 sularında yeniden yayına girdi.

İnternet siteleri neden askıya alınır?

İnternet sitelerinin askıya alınmasının çeşitli nedenleri bulunuyor.

Bu nedenlerin en yaygın olanı, hosting, yani internet sitesi barındırma ücretinin zamanında ödenmemesi olduğu belirtiliyor. Domain (alan adı) süresinin yenilenmesi için ödenmesi gereken ücretin ödeme tarihinin geçmesi de yine sitenin askıya alınmasına neden oluyor.

Bu durumda, Yeşilyurt Belediyesi’nin sitesine girmek isteyenlerde olduğu gibi, kullanıcılar, otomatik bir mesajla /cgi-sys/suspendedpage.cgi adresine yönlendiriliyor.

Isthosting.com’dan edinilen bilgiye göre, internet sitelerinin askıya alınma nedenleri, en yaygın nedenden başlayarak şöyle sıralanıyor: 1. Ödeme gecikmesi 2.Trafik kullanım kotasının aşılması, 3. Sunucu üzerindeki CPU’nun (işlemci) %25’lik kısmının 90 saniyeden fazla kullanılması, 4. Spam amaçlı mail atılması, 5. Inode (dosya ve klasör) sayısının 50 binden fazla olması, 6. MySQL bağlantı limitinin aşılması 7. kullanıma izin verilmeyen içeriklerin yayınlanması.

malatyahaber.com

Görsel: 27 Ocak 2020 Pazartesi, 01.08 itibariyle Yeşilyurt Belediyesi resmi internet sitesinin askıya alındığını gösteren ekran görüntüsü.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız