SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi MSA Merkezi Açtı

0
Güncellendi - 2016-05-14 23:50:58
Yeşilyurt Belediyesi MSA Merkezi Açtı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi ile Kut'ül Amare Fotoğraf Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen törende konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, şehirlerin maddi ve manevi yönleri olduğunu belirterek, şehrin ruhuna hitap edecek çalışmalar ve düzenlemeler yapmak gerektiğini ifade etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur açılışta yaptığı konuşmada, Bostanbaşı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi'nde hizmet verecek olan Medeniyet Sanat Araştırmalar Merkezinde Malatya İnönü Üniversitesi başta olmak üzere Ankara, İstanbul ve İzmir’den gelecek olan deneyimli ve alanında uzman akademisyenler tarafından öğrencilere çeşitli konularda dersler vereceğini söyledi.

Merkezde lisan ve lisans üstü öğrencilere yönelik programların yer aldığını belirten Polat, şöyle konuştu:

"Merkezde çocuklarımızı yetiştireceğiz. Burada başarılı olan çocuklarımızı yurt dış çalışmalarımız için destekleyeceğiz. Merkez Yeşilyurt Kent Konseyinin çatısı altında faaliyet gösterecek. Belki bu çalışma fiziken görülmeyecek ama insana yaptığımız yatırım olduğu için bizim yaptığımız çalışmaların en önemlisi olacak."

Ankara Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi Genel Koordinatörü Sadık Şanlı da Anadolu'yu fetheden Tuğrul ve Çağrıl Beylerin medreseleri yeniden yapılandırdığını söyledi.

Şanlı, Selçuklu Devletinin kısa ömürlü olduğunu kaydederek, "İçerisinde kendisini aşacak, hatta 4 katı azla ömre sahip Osmanlı İmparatorluğu gibi bir devleti çıkarır. Osmanlı İmparatorluğunun bu kadar uzun süre yaşamasının sebeplerinden biri Selçuklulardan aldığı o kadim ilimle eklenmiş medrese sistemidir." ifadelerini kullandı.

Yazar İhsan Süreyya Sırma, İslam medeniyetinde ilk belediyenin Hazreti Muhammed döneminde kurulduğunu kaydederek, "Peygamberin Medine'ye hicret ettikten sonra ilk yaptığı camiydi. Yabancı konukların misafir edildiği yer vardı. Kendisinin sahabesiyle ders yaptığı yer vardı. Hatta enteresandır, o mescidin bir bölümü de hapishaneydi." diye konuştu.

A.A.

y1

y2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız