SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi'nden 'Bol Gelirli'ye Villa Projesi!

0
Güncellendi - 2017-08-23 20:30:54
Yeşilyurt Belediyesi'nden 'Bol Gelirli'ye Villa Projesi!
A- A+ PAYLAŞ

110 VİLLALIK PROJE İHALEYE ÇIKTI: Yeşilyurt Belediyesi'nin bünyesindeki şirket,  ilçenin eski merkezi olan Çırmıhtı'nın Gedik bölgesinde 110 adet villadan oluşan site ve içerisinde sosyal tesis ile 1 adet ticaret merkezi yapımının inşaatını ihaleye çıkardı.

Yeşilyurt Belediyesi’ne ait Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yayınlanan ilanda; “Malatya Gedik Mahallesi 110 Adet Villa, Sosyal Donatılar ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” yaptırılacağı belirtildi. İnşaat sahasının ise Gedik Mahallesi 394 ada 31 nolu parsel olduğu belirtildi.

İhalenin 12 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ve inşaat yapım süresi olarak bin 80 gün verildiği kaydedildi.

Projenin üç boyutlu görsellerine göre; 110 adet villadan oluşacak sitenin A1 Tipi, A2 tipi, B Tipi ve C Tipi olmak üzere 4 ayrı villa projesinin yer alacağı kaydedildi.

Belediyelerin genellikle, konut sorununun çözümüne yönelik, düşük ve orta gelir grubundan vatandaşın gücüne göre konut üretmesi gereğine karşın, Yeşilyurt Belediyesi şirketinin öncelikli amacı rant olan "müteahhit gibi" davranarak, "bol gelirli" grubuna yönelik bir konut projesi uygulama girişimi 'ilginç' bulundu.

BELEDİYENİN YAN KURULUŞU..

2014'te kurulan ve 2015'de faaliyete geçen Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni 7 Temmuz 2015 günü ziyaret eden ve yeni kurulan Yeşil Yurt İnşaat’ın ilçeye önemli kazanımlar sağlayacağını, ilçenin daha da büyümesi ve gelişmesi adına ciddi projeleri hayata geçireceğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt İnşaat süreç içerisinde hayata geçireceği projeler ve çalışmalarla bir marka haline gelecektir.” demişti.

Yeşil Yurt Şirketinin belediyenin yan kuruluşu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Polat,  şirket ziyaretinde, ayrıca “Şirketimiz ticari müessese ve ticari kurallara göre hizmet ederken, birde işin manevi boyutu da var. Şirketimiz Yeşilyurt’un hizmetinde olacak ve sosyal dokusuna hizmet edecektir. Yeşilyurt İlçemizin temizlik işlerini üstlenen şirketimiz, önümüzdeki dönemlerde ticari ve sosyal alanlar üzerine projeleri hayata geçirecek ve Malatya’nın markası olacaktır “ diye konuşmuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ŞİRKETİNİN VİLLA PROJESİNİN GÖRSELLERİ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Zercan (1 yıl önce)
    Villa var mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Asgerı ücretle calişana 2 artı bir evyapsaydı bol d bolgelirlıyr villa yapana kadar dusuk galirliye İna çadırdamı yaşasın herkes zengine calişıyor sayın başkan kimler villa almış araştırılsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Evet güzel bir uygulama, ancak ayrımcılık yapmasınlar, dar gelirliye de aynısını yapsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (6 yıl önce)
    Sayın başkanım bu işleri ayırdığın zamanın yarısını başka işler ayırmanızı tasviye ederim.Zayiye mah.Kitabe sokak pislikten çıkılmıyor.Her yer toz toprak Alt yapı biteli 4 ay oldu ne zaman olacak yollar kaldırım ve asfalt
    0
    0
    Yanıtla
  • A. (6 yıl önce)
    Her yere uzun boylu ucubeleri dikip 100 milyarlık evleri alıp 300-400 milyara ev satılan Malatyada bırakın zenginlere ev yapılsın yazık onlara(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (6 yıl önce)
    Halk goygoyculuğu yaparak ucuz politika yapmayın. Bu şehrin heryerinde kalitesizlik akmaya başladı çoktandır. Ucuz ev diyorsunuz her gün de Toki sistemini eleştiriyorsunuz. Şehrin en güzel yeri Kernek, Beydağı yamaçlarının sizin bu tarz haberciliğinizin korkusundan iğrenç beton yığını haline getirilmesine göz yumuldu. Hem zengin olup ona uygun yaşamak ne zamandır suç. Bırakın insanların parası varsa istediği evde yaşasın. Bu hasütlük yüzünden zengin Malatyalı Malatya'ya yatırım yapmıyor. Gidin de zenginleri Talas'ta Meram'da görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • CENK bey sanırım okuduğunu anlamamış ki yazdığı cevapla çelişiyor. Hiç kimse niye o bölgeye villa yapılıyor diye eleştirmiyor. eleştirilen konu bu villaları belediyenin yapması ayrıca ne kayseri Talas'ta nede Konya Meram da belediyenin böyle bir villa yaptığı proje yok o bahsettiğin villaları BOL GELİRLİ şahıslar yaptırmışlar yada özel inşaat firmaları yapmış satmış. Buna bilgiye göre esas sen yandaş belediyecilik goygoyculuğu yaparak ucuz politika yapıyorsun. okumadan anlamadan bir daha cevap verme
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk bey size canı gönülden katılyorum Halk tip dedikleiri tokil er maalesef şehir görüntüsünü hgva akımını yeşilliği yok ettiaynı zamanda Ailelerin yaşadığı yerler değil başkaca işlerde kullanıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav arkadaş siz neyi nasıl niye savunuyorsunuz anlamak mümkün değil Beydağına TOKİ leri CHP mi yaptı AKP yaptı seçim öncesi TOKİ başkanı Malatyaya gelmedi mi dün alkışladığını bugün eleştiyorsunuz ayrıca bu cenk beyle can bey sanki ikiz kardeş gibi sanki ayni kişi mi ne
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER KARACA (6 yıl önce)
    Güzel proje olduğunu düşünüyorum. Yapmasınlar da oralar kayalık olarak 100 yıl daha çirkin bir görüntü ile mi kalsın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Vaziyet planına bakılırsa o kadar ev yapılıyor ama bir tane basket bir tane de teniz sdahası düşünülmüş. Çocuk parkı göremdedim. Bir de yüzme havuzu var galiba... Bu kadar ev yapacağınıza aralara insanları oturacağı sohbet edeceği kameriye ve çocuk parkları ile bir çocuklar için kreş ve anaokulu yapsaydınız ya... Bu kadar paragöz olmaya gerek var mı? Belediye yapıyorsa insan odaklı ve örnek proje olmalı... Bu tür projeleri müteahhitler zaten yapıyor... Para için yapıyor tabi ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Halkın belediyesi Halkımıza ucuz yollu villa yapıyor. Başkan polat demiş ki işin ticari yönün dışında manevi boyuta var belli oluyor olay tamamen duygusala bağlanmış. İhaleyi kim alacak bakalım hangi şanslı maneviyatcı kardeşim Allah rızası için geliri bol yurttaşlarımıza bu villaları yapacak
    0
    0
    Yanıtla
  • SONGÜL POLAT (6 yıl önce)
    GÜZEL BİR ÇALIŞMA , FİYATLARI NE KADAR.YOKSA BELEDİYE ÇALIŞANLARI MI SATIN ALACAK ? MİLLETVEKİLLERİ KAÇ TANE , BELEDİYE BAŞKANLARI KAÇ TANE ALACAK. SADECE MERAK ETTİM. YA GAZETECİLER. BİRDE BUNLARI SORUN NE OLUR. MALATYAYI PARSELLEDİLER . MİLLET TOPTAN ŞEHRİ TERKEDİYOR. SİZ DAHA NERDESİNİZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bol gelirli dıye bır başlık atmak bıraz saçma olmuş kusura bakmayın... bu ülkede her kesımden insan var.. herkes apartman daıresınde oturacak dıye bır kaide yok.. malatyamız da doktor da var, avukatta var, savcı da var, futbolcuda var, iş adamı da var... çok güzel bır proje başkanı tebrık ederım! Beydağı'larına koca koca evler bınalar dikeceklerine bu villalardan yapılmalıydı.. Kocaeli de yapmışlar harıka olmuş! Şahsım zengın falan da degılım ayrıca işçiyim!
    0
    0
    Yanıtla
  • Madem işçisin o zaman sen niye üstüne aldın mehmet bey bol gelirli olanlar düşünsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Evet işçiyim insallah herkesin böyle evi olur! İşçi olduğumu ozellıkle yazdım ki, yorumuma paran var dıye savunuyorsun, herkes senın gıbı zengın degıl vs gıbı cvp laf yazarak hemen şahsımı yaftalamasınlar istedim ali bey!
    0
    0
    Yanıtla
  • Burcu (6 yıl önce)
    Yeşil kalan bir Yeşilyurt vardı. Orada beton oluyor. Taktığımız klima kadar ağaç dikseydik ya da ağaçlara zarar vermeseydik oralarda ev almaya gerek kalmazdı. Yeni betonlarımız hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (6 yıl önce)
    işler yolunca hacı baba
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)
    mızıklanmayın bol gelirlilerde insan
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (6 yıl önce)
    Bunlarda metal yada ametal yorgunluğu yokmu !! bunlar iyice çürümeye başlamışlar...!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kampanya (6 yıl önce)
    110 Günde 110 Villa !
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (6 yıl önce)
    Malatyada evler 300 bin 400 bin tl , milleti fahri kaya handa arsa sahiplerinin ve müteahhitlerin kucağına attınız. Yazıklar olsun bu millet nasıl ev alacak ,hani siz alt gelirliyle üst gelirl sahiplerini birbirine yakınlaştıracaktınız. Kendiniz yeni bir brujuva meydana getirdiniz.Malatya özellikle batı kısmını imara açında evler biraz ucuzlasın özellikle cafana yazısı, zaten buralarda ağaçlarıda kuruttunuz açın imara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Zaten adamlar 15 yıldır bol gelirliye çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Tam da çağımıza uygun belediyecilik. İhtiyacı olan dar ve düşük gelirliler dururken yüksek gelirlilere villa yapıyor. Adamlar villalarını bile belediye ye yaptırıyorlar, tabi parasıyla. Nereden nereye. Ancak işin ilginç tarafı bu belediyecilik prim yapıyor ve düşük gelir grubundan da oy alıyor. Aslında böyle düşündüğümüzde belediye doğru yapıyor??? Tam bir akıl tutulması. Normal bir ülkede böyle bir şey olmaz olamaz. Halk karşı çıkar, bununla da kalmaz o projeyi yapan da, belediye başkanı da istifa etmek zorunda kalır. Ancak öyle bir çağda, öyle şeyler oluyor ki kıyamet yakın desek yeridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (6 yıl önce)
    Bol gelirlilerin gözü aydın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şehircilik açısından bence Doğru olan bir uygulama ŞEHRİN HAVA AKIMINI KESEN TOKİ ler yerine Beydağında bu ve benzeri 3-4 katlı bahçeli konutlar yapılsaydı Tecde ve Çilesiz de tarım arazilerinde böyle saçma yapılaşmaya izin verilemeseydi MALATYA mız Yaşanabilir bir şehir olacaktI. Bu projeye emeğe geçenlere Teşekkür etmek yerine tenkit edilemesini anlamış değilim
    0
    0
    Yanıtla