SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Bütçesi de 143.6 Milyon TL..

0
Güncellendi - 2016-10-22 06:20:15
Yeşilyurt Bütçesi de 143.6 Milyon TL..
A- A+ PAYLAŞ

  • Battalgazi Belediyesi'nden sonra Yeşilyurt Belediye Meclisi de 2017 tahmini bütçesini görüşerek kabul etti..

Battalgazi Belediyesi'nin 2017 tahmini bütçesini 145 milyon TL olarak kabul etmesinden sonra Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısı 2.Oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenen 2017 Yılı Mali Gelir- Gider Bütçesi ile yeni yılın ücret tarifelerini karara bağladı.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleşen ikinci oturumda öncelikle 4 Ekim 2016 tarihli 1.Oturum’un karar özeti okunarak oy birliği ile kabul edildi.

2017 YILI BÜTÇESİ 143 MİLYON 600 BİN TL

Ekim Ayının ilk toplantısında görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Yeşilyurt Belediyesi bütçesi 2017 Yılı Mali Gelir-Gider Bütçesi gündemin ikinci maddesi olarak ele alındı. Bütçe Tasarısının okunmasından sonra yapılan görüşme ve oylamanın ardından 2016 yılında 130 Milyon 460 bin TL olan bütçe 2017 Yılında 143 Milyon 600 Bin TL olarak kabul edildi.

2017 YILI ÜCRET VE TARİFELERİ BELİRLENDİ

2017 Yılı Bütçe kararnamesinin onaylanmasından sonra gündemin dördüncü maddesi olarak da yeni yılın ücret ve tarifeleri karara bağlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenerek Meclis’e sunulan İmar İle İlgili Harçlar, Bina İnşaat Harcı, Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsatı Harcı,   İlan ve Reklam Vergisi, İşgal Harcı, Tellallık Harcı, Ölçü ve Tartı Aletleri Muayene Harcı, Eğlence Vergisi,  Kayıt ve Suret Harcı, Otopark Bedeliyle ilgili yeni yıl ücret ve tarifeleri onaylandı.

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTTURMAMAK VE GELECEK NESİLLERİN ÖĞRENMESİNİ SAĞLAMAK İÇİN

Bir önceki toplantıda Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sunulduktan sonra görüşülmek üzere Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edilen ‘Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Muhammed Güler’in isminin Yavuz Selim Mahallesindeki TOKİ Seyir Parkına verilmesiyle’ ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Şehitlerin her birinin kendileri için çok değerli ve özel olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Polat, “Vatan ve bayrak uğrunda hayatlarını feda eden şehitlerimizin isimlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak önemli. Yeşilyurt Belediyesi olarak bu konuda hassasiyet içerisindeyiz. Parklara ve sosyal yaşam alanlarına isimlerini verdiğimiz şehitlerimizi bu sayede hem unutturmak hem de gelecek nesillerin öğrenmesini sağlıyoruz” dedi.

“YEŞİLYURT ENGELLİLERİN SOSYAL, KÜLTÜREL, AKTİVİTE HARİTASI” ÇIKARTILACAK

Yeşilyurt Belediyesi ile Türkiye Beyazay Derneğinin ortaklaşa yapmayı planladığı “ Yeşilyurt Engellilerinin Sosyal, Kültürel, Aktivite Haritası” adlı projenin uygulanması da oy birliği ile kabul edildi.

YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN PROJESİ KABUL EDİLEN İLK DÖRT BELEDİYE ARASINDA YER ALDI

Bu maddenin kabul edilmesinden sonra bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Ankara’da ortaklaşa düzenlenen ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi’ Hibe programına katıldıklarını, “Dezavantajlı Grupların Gözetilmesiyle” ilgili sunumunu yaptıkları projenin 2100 proje arasında ilk 75’e girdiğini söyledi. Projesi kabul edilen ilk dört Belediye arasında oldukları için mutlu olduklarını belirten Başkan Polat, “Projemiz için Avrupa Birliğinden 10 ay içerisinde 137 Bin Euro destek alacağız. Bizde bu kaynağı hazırladığımız projenin uygulanması için Yeşilkonak ve Semt Konaklarımızdaki faaliyetlere aktaracağız. Belediye olarak zaten dezavantajlı gruplara yönelik ciddi faaliyetler içerisindeyiz, projemizin de onaylanmasıyla bu faaliyetlerimize daha fazla ağırlık vereceğiz”  dedi.

Toplantıda on bir madde bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenirken, üç madde oylanarak, dört madde ise İmar Komisyonuna havale edildi.

KASIM AYI TOPLANTISI 1 KASIM’DA

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısı için 1 Kasım 2016 Salı günü saat 14.00’de MAŞTİ Karşısındaki Hizmet Binasının toplantı salonunda bir araya gelecek.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

yeşilyurt1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    bu para fetö ye gitmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Uur (7 yıl önce)
    O kadar para var yollar berbar asfaltlayın şu yolları arabaların alt takımlarını değiştirmekten usandık
    0
    0
    Yanıtla