SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Coştu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:08:36
Yeşilyurt Coştu
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt 18. Kiraz Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen halk konseri ilgi gördü.
 
Yeşilyurt 18. Kiraz Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında ilçe merkezinde halk konseri düzenlendi. Konseri; Yeşilyurt Kaymakamı İlhan Abay, Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Yeşilyurtlular Derneği Başkanı M. Zeki Akıncı ile kalabalık bir topluluk izledi.
 
Gecede ilk konseri İlhami Altuntaş verirken, daha sonra sahneye çıkan Kahtalı Mıçı, türküleriyle alanı dolduran binlerce katılımcıyı coşturdu. Gecede son olarak Sevcan Orhan sahne aldı. Türküleriyle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan Orhan’a; Kaymakam İlhan Abay ve Belediye Başkanı Mehmet Kavuk tarafından plaket ve kiraz hediye edildi. 
 
KİRAZ YARIŞMASI..

Ahmet Atılgan Parkı’nda düzenlenen Dalbastı Kiraz Yarışması'na 25 üretici katıldı. Juri üyeleri kirazlara puan vermekte zorlanırken, yarışmaya Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey kasabasından katılan kiraz üreticisi Emin Gölgeli birinci oldu. Dereceye giren üreticilere çeşitli hediyeler verildi.

 
YEMEK YARIŞMASI..

Yeşilyurt ilçesinde Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, mantı yemeği ile Suna Sülün birinci oldu.
 
Bu yıl 18'incisi düzenlenen Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen yemek yarışmasına 19 kişi katıldı. Birbirinden güzel yemeklerin tadına bakan jüri üyelerinin puanlamada zorlandıkları gözlenirken, Suna Sülün mantı yemeği ile birinci oldu.
 
TOPLU SÜNNET VE NİKAH TÖRENİ..

İlçe merkezindeki Ahmet Atılan Parkı’nda düzenlenen toplu sünnette 51 çocuk erkekliğe ilk adımı atarken, kirveliklerini ise tertip komitesinden çeyrek altın alan işadamları yaptı.
 
Yeşilyurt Kaymakamı İlhan Abay ve Belediye Başkanı Mehmet Kavuk da kirve olurken, sünnet olan çocukların genelde ihtiyaç sahibi ailelerden seçildikleri bildirildi.
 
Bu arada şenlikler kapsamında bir çiftin düğün ve nikahı yapılırken, önceden dini nikahla evlenen 5 çiftin de resmi nikahları kıyıldı.
 
Yeşilyurt İlçe Nüfus Müdürü Türkan Altıntaş, ilk olarak Veysel ve Suna Doğan’ın nikahlarını kıyarken, şahitlikleri Yeşilyurt Kaymakamı İlhan Abay ve Belediye Başkanı Mehmet Kavuk yaptı.
 
Kaymakamı İlhan Abay, çiftlere ömür boyu mutluluklar dilerken, Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, “Başbakanımız en az 3 çocuk diyor ama sizler köylüsünüz, 3’ü de aşacağınıza inanıyorum” diye espri yaptı.
 
Resmi nikahları kıyılan diğer 5 çiftin şahitliklerini de Yeşilyurtlu işadamları yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız