SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dalbastı Kirazda Hasat Başladı

0
Güncellendi - 2016-06-01 22:41:12
Dalbastı Kirazda Hasat Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Dalbastı kirazı, geçtiğimiz günlerde başlayan hasat mevsimi ile birlikte tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Yeşilyurt kirazındaki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Yeşilyurt İlçe Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, hasat zamanının geçtiğimiz günlerde başladığını ifade ederek bazı bahçelerde de ilaçlama işleminin devam ettiğini söyledi. Yeşilyurt kirazının kalitesini arttırmak ve maliyetini düşürmek için devlet desteğiyle ilaçlama yaptıklarını söyleyen Solmaz, “Kirazları hasat etmeden önce iki tur şeklinde ilaçlama yapıyoruz. Şimdi yaptığımız son tur ilaçlama. Bu ilaçlamada insan sağlığına zarar vermeyen ilaçları kullanıyoruz ve Tarım Bakanlığının öngördüğü ilaçları atıyoruz. Birinci turda attığımız ilacın etki süresi 10 ile 14 gün arasında değişirken ikinci turda attığımız ilacın etkisi 15 gün. Bu ikinci turda attığımız ilaçtan sonra meyveleri dalından kopardıktan sonra yıkayıp yiyebiliyoruz. Çünkü bu ilacın sistemik bir tesiri yok. Yani insan sağlığına zararlı değil. Bu ilaçlama yöntemi toplu bir şekilde yapılıyor. Bu yöntem ile hem çiftçimize ek bir külfet getirilmemiş oluyor hem de insan sağlığına ve çevreye bir zarar verilmemiş oluyor” dedi. Yeşilyurt kirazını, kalitesinden dolayı kolay bir şekilde pazarlayabildiklerini söyleyen Solmaz, “İhracatçılar buraya geldikleri zaman bize öne hangi tür ilaç kullandığımızı soruyor. Biz, bu kullandığımız ilaçlar sayesinde kirazlarımızı rahat rahat ihracatçılara pazarlayabiliyoruz” dedi.

Kirazlarda bu seneki rekoltenin düşük olduğunu hatırlatan Solmaz, “Rekolte düşük olduğundan dolayı da kalibre yüksek, kalibre yüksek olduğu için de ihracatçının istediği kiraz standartlarını yakalamış durumdayız. İnşallah çiftçimiz bu yıl zarar etmez” ifadelerini kullandı.

Bu yıl ki kiraz fiyatları hakkında da bilgiler veren Solmaz, “Kirazlar çiftçilerimizden 3.5 ile 4 TL arasında alınıyor, esnaflarda tezgahlarında 5 ile 7 TL arasında satıyor” şeklinde konuştu.

iha

 

YEŞİLYURT KİRAZI BU YIL 5 İLE 7 TL ARASINDA SATILACAK (BARIŞ TÜREL - CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

YEŞİLYURT İLÇE ZİRAAT ODASI BAŞKANI DOĞAN SOLMAZ KİRAZLARDAKİ SON DURUM HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU (BARIŞ TÜREL - CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız