SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Festivali Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:08:19
Yeşilyurt Festivali Başladı
A- A+ PAYLAŞ
 
Yeşilyurt 18. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği"nin açılışı gerçekleştirildi.
 
Güreş sahasında gerçekleştirilen açılış programına; Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Cemal Akın ve Mustafa Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı İlhan Abay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, kamu kurum ve kurumlarının başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları, bazı ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği'ni 18'inci kez yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Bir yeri anlamlı ve değerli kılan; değer ve birikimini, geleneklerini, örflerini geleceğe taşıma, canlı ve diri tutma kapasitesidir. Bu açıdan baktığımız zaman Yeşilyurt, fark edilir derecede mirasına sahip çıkma gayreti içerisindedir" diye konuştu.
 
AKP i Malatya Milletvekili Cemal Akın, şenliklerin ilçe, il ve ülkeye katkı verdiğini söyledi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt’un önemli bir ilçe olduğunu belirterek, "Yeşilyurt’un 3 ismi vardır. Çırmıktı ismi; ticaret, zeka ve çalışkanlığı ifade eder. İsmet Paşa ismi; sevgiyi ve Türkiye’yi ifade eder. Yeşilyurt ismi de; doğayı, sevgiyi ve sıcaklığı ifade eder. Bu anlamda Yeşilyurt hem Malatya için hem Türkiye için önemli bir ilçemizdir" ifadelerini kullandı.
 
Kaymakamı İlhan Abay, "Bizim Türk adetlerinde 'kervan yolda düzelir' anlayışı vardır. Ümit ederim festivalimizin sonu hayırlı ve bereketli olur" derken, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, "Dalbastı kirazı adıyla anılan güzel kirazımızın şenliğini yapıyoruz. İnşallah nasip olursa bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Açılış programı halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız