SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Futbol Turnuvası Başladı

0
Güncellendi - 2016-06-26 16:56:11
Yeşilyurt Futbol Turnuvası Başladı
A- A+ PAYLAŞ

22.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında tertip edilen Futbol Turnuvasının açılış töreni yapıldı. Turnuvanın başlama vuruşunu Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yaptı.

Yeşilyurt Belediye Başkanlığı, Malatya Yeşilyurt Belediyespor ve Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen ve Yeşiltepe 3 nolu sahada gerçekleşecek futbol turnuvasının açılış törenine Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, TFFMalatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, spor taban birliklerinin başkanları, turnuvaya iştirak eden takımların yöneticileri, antrenörler, futbolcular ve çok sayıda taraftar katıldı.

Amatör camianın Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı çok sevdiğini ifade eden MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, “ Malatya’daki her türlü sportif aktiviteye maddi ve manevi anlamda destek veren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanımız göreve geldiği günden itibaren amatöre çok ciddi katkılar sağladı ve halen bu destekler devam etmektedir. Başta Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımıza gençlerimize verdikleri bu desteklerden dolayı tüm amatör spor kulüplerimiz adına kendilerine şükranlarımı sunarım. Yaklaşık 5 hafta dürecek 4 ayrı grupta 18 takımın yer aldığı futbol turnuvamız geleneksel hale ulaştırıldı. Tüm takımlarımıza başarılar dilerim“ dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, geleneksel hale getirilen Kiraz Futbol Turnuvasına katılan tüm takımlara başarılar dilerken, önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Başkan Polat, “22.Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında ilimizdeki amatör futbol takımlarının katılımıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Futbol Turnuvasında emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkürleri sunarım. Turnuvaya sonunda dereceye girecek olan takımlarımıza çeşitli hediyeler vereceğiz.5 Hafta sürecek olan bu güzel organizasyonda yer alan takımlarımıza ‘ çam sakızı çoban armağanı ‘misali hediyeler verdik. Amatör spor kulüplerimizin desteklenmesine büyük önem veriyoruz ve bu organizasyonları bu amaç doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Spor bizim geleceğimiz olan gençlerimizin fiziksel ve zihnen gelişmeleri açısından büyük önem taşıyor. Gençlerimizin kötü alışkanlar edinmemeleri, kötü alışkanlıkları bulunan çocuklarımızın kurtulmaları ve geleceğe daha kararlı ve zinde bakabilmeleri için mutlaka spor yapmalarını öneriyoruz. Kentin yöneticileri olarak ta gençlerimize yeni spor alanları açmamız gerekiyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak sportif faaliyetleri sürekli destekliyoruz. Başkanlığını camianın önde gelen isimlerinden Dursun Cumali Sucu’nun yaptığı Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübümüzün çatısı altında birçok sportif faaliyeti bir arada sürdürüyoruz. Yakınca’da futbol takımımızın konakladığı ve kamp yaptığı bir tesis yaptık. Yeşiltepe’de yine spor kulüplerimizin faydalanmaları adına yeni bir bina yaptırdık. Gençlerimize yatırım yapmaya devam edeceğiz“ dedi.

Başkan Polat, futbol turnuvasında yer alan tüm takımların antrenörlerine, futbolcularına ve müsabaka hakemlerine başarılar diledi.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte nüfusu ve alanı büyüyen Yeşilyurt İlçesinin festivalinin de o denli büyüdüğüne dikkat çekti.

Kaymakam Babahanoğlu, “ Yeşilyurt İlçemizin tarihi özellikleri gelenekleri, örf ve adetlerinin tanıtılmasında büyük önem taşıyan Kültür, Kiraz ve Spor Festivali her yıl daha da büyüyor. Kirazı sembol haline getirmek adına düzenlenen festivalimizde spor, kültür ve çeşitli alanda faaliyetleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bu yıl 22 ncisini düzenleyeceğimiz festivalimiz her geçen yıl daha fazla ses getiriyor. Ruhen ve bedenen sağlıklı bir toplum yapısına kavuşmak için sportif faaliyetlere destek vermemiz gerekiyor. Festival kapsamında futbol, masa tenis, karakucak güreşleri, cirit atma yarışmaları düzenliyoruz. Belediye Başkanımız bugün başlayan futbol turnuvasına katılım gösteren kulüplerimize gerekli yardımı yaptı. Dereceye girecek olan takımlara ayrıca ödülleri vereceğiz. Festival boyunca düzenlenen tüm organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım “ şeklinde konuştu.

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ile MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, 44 numaralı üzerinde isimleri yazılı milli takım formalarını Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a hediye ettiler.

Büyük bir heyecana sahne olması beklenen futbol turnuvasının sembolik başlama vuruşunu Yeşilyurt Kaymakamı Babahanoğlu ile Belediye Başkanı Polat yaparken, açılış töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yeşiltepe’de bulunan 3 nolu sahada başlayan futbol turnuvası tek devreli lig usulüne göre yapılacak. 1999 doğumlu ve daha küçük yaştaki sporculara kadrolarında yer vererek turnuvada mücadele edecek takımlar ise şunları; Akçadağspor, Kaldırımgücü, Kale G.Birliği, Orduzuspor, M.Galataspor, Hekimhan Girmana , Sanayispor, Adafı Kartal, Aile ve Sosyalspor,44 Malatyaspor, Anadolu Selçuklu, Yeşilyurt Belediyespor, M.Fenerspor, Telekom Spor, 1932 Malatyagücü, Sancaktarspor, Pütürge Gençlik ve Hasanbeyspor.

Beş hafta sürecek futbol turnuvasını şampiyon tamamlayacak takımın yanı sıra, ilk üçe girecek takımların ödülleri, 16-17-Temmuz’da düzenlenecek 22.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında takdim edilecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

a4

a5

a6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız