SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeşilyurt Her Mevsim Güzel"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:39:51
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından “Yeşilyurt Her Mevsim Güzel” Projesinin ikinci Kategorisi “İlkbahar’da Yeşilyurt” için Foto Maraton” düzenlendi.

Asıl amacı Yeşilyurt’un Tarihi, Kültürü, Sanatı olmak üzere genel çekimler ile farklı fotoğraf kareleri çekilerek Yeşilyurt’un arşivi oluşturmak olan projenin startını Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat verdi. 

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyon ile sabah saat 9.00 ile 16.00 saatleri arasında foto maraton gerçekleştirildi. Gerek profesyonel, gerekse de amatör fotoğraf sanatçıların katılımıyla Foto Maraton organizasyonu MAFDER  (Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği) işbirliği ile gerçekleşti. Fotoğrafçılar, bugün Gündüzbey, Yeşilyurt, Konak, Bürücek Yaylası ve Porga’yı fotoğraflayacaklar.

Yeşilyurt’u her yönüyle tanıtmak amacıyla hayata geçirilen projeye büyük önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yolculuk öncesinde fotoğrafçılarla bir araya gelerek, onların fotoğraflarını çekti.

POLAT,  “ZENGİN BİR FOTOĞRAF ARŞİVİ OLUŞTURULACAK”

Yeşilyurt’un dört mevsim fotoğrafını çektirip, arşiv oluşturacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt’un köyleri, mahalleri, dağları ve ovaları çekilecek resimlerle ölümsüzleştirilecek. Hepsinden önemlisi çekilen ve yarışmaya katılan bu resimler, Yeni Yeşilyurt için oluşturulacak arşive dahil edilecek. “Yeşilyurt Her Mevsim Güzel” projemiz kapsamında gerek profesyonel gerekse de amatör fotoğraf sanatçılarımızla birlikte inşallah Yeşilyurt’u dört mevsim fotoğraflayacağız. Projenin sonunda Yeşilyurt Belediyesi için yüzlerce resimden oluşan arşivi olacak. Bir kişinin bakış acısıyla değil birçok kişinin objektifinden resimler olacak. MAFDER Başkanı Abdulkadir Kızıl ve üye fotoğrafçılar bugün sabah yola çıkarak Gündüzbey, Yeşilyurt, Konak, Bürücek Yaylası ve Porga’ya giderek, fotoğraflarını çekecekler. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen birinci kategori “Yeşilyurt’ta Kış” yarışması sonuçlandı. Bahar ayı çekimleri için yarışmamız devam ediyor. Daha sonra yaz ve sonbahar çekimleriyle dört mevsimi çok detaylı bir şekilde arşivlerimize almış olacağız” dedi.

Projenin bir sonraki uygulamaları hakkında bilgiler veren Başkan Polat, “Dört ayrı mevsim fotoğraflarının çekilmesinden sonra konu temalı resim çalışmalarımız olacak. Kayısı çekirdeği, kayısı yaprağı, kiraz yaprağı ve üzüm gibi detay gerektiren fotoğrafların çekimlerine başlayacağız ve yarışmalarımız devam edecek” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız