SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Kent Konseyi'nde İlk Genel Kurul

0
Güncellendi - 2016-05-25 01:28:52
Yeşilyurt Kent Konseyi'nde İlk Genel Kurul
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Malatya ve Yeşilyurt’un sosyal, eğitim ve kültürel hayatına katkı sunması adına kurduğu Yeşilyurt Kent Konseyi, 1.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, oy birliği ile Kent Konseyinin İlk Başkanı olarak seçildi.

Öğretmenevinde gerçekleşen Olağan Genel Kurula Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Muhammed Emin Yalçınkaya, MÜSAİD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Mahalle Muhtarları Ve Basın Mensupları katıldı.

İLK BAŞKAN HACI UĞUR POLAT

Divan Başkanlığını Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Murat Türksoy’un yaptığı, Kâtip Üye olarak Mehmet Fatih Akça ile Yunus Özman’ın görev yaptığı Olağan Genel Kurulda, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat oy birliği ile Kent Konseyinin ilk Başkanı olarak seçildi.

Yeşilyurt Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliklerine ise, Cumali Aydoğan, Veysel Yelimlibağ, Zeki Hedekoğlu, Özkan Baytekin, Züleyha Türksoy, Dursun Sucu, Doğan Solmaz, Hasan Meşeli, Kazım Canal, Celalettin Ercan, M.Önder Öztürk, Sedat Taşdemir, Hüseyin Apak, Yusuf Özer, Kerem Günay, İsmail Batar, Hüseyin Özhan ve Mustafa Ekici seçildi.

hacıuğurpBaşkan Hacı Uğur Polat Başkanlığında toplanacak olan Yeşilyurt Kent Konseyi Yürütme Kurulu kendi içinde yapacağı değerlendirmelerden sonra Kent Konseyinin ilk Genel Sekreter seçimini yapacak.

Genel Kurulda Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi, Engelli Meclisi, Çalışma Grubu Meclisi ve Yeşilyurt Kent Konseyi Yönergesi de okunarak oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN POLAT, “KENT KONSEYİ FAYDALI PROJELER ÜRETECEK”

Yeşilyurt Kent Konseyinin ilk Başkanı olarak seçilen Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, konuşmasında Yeşilyurt Kent Konseyini Malatya ve Yeşilyurt’un eğitim, sosyal ve kültürel açıdan daha ileri bir düzeye ulaşmasına katkı sunması adına kurulduğunu söyledi.

Kent Konseyinin faydalı projeler ve çalışmalarda bulunacağını ifade eden Başkan Polat, “Şehrimize ve Yeşilyurt İlçemize faydalı olacağına inandığımız için Kent Konseyini kurduk. En önemli özelliği sivil bir çalışma kuruluşu olan Kent Konseyimiz Belediyemizin destekleriyle çeşitli faaliyetlerde bulunacak. Kent konseyinde görev alacak kardeşlerimizin geliştirdikleri projeler başta şehrimiz ve ilçemizin kültürel ve sosyal açıdan daha ileriye gitmesini sağlayacaktır, bizde elimizden gelen tüm desteği vereceğiz ve onların önünü açacağız. Kent Konseyimizin çok güzel çalışmaların altına imza atacağına inanıyorum. Tüm çalışmalarımız şehrin tüm temel dinamiklerini kapsayacak şekilde ilerleyecektir. Çalışmalar kapsamında engeli vatandaşlarımız, gençlerimiz, bayanlarımız, dezavantajlı gruplara yönelik kurulacak birimler kendi içlerin de aktif bir çalışma döneminden geçecekler. Bu birimlerimiz şehrimizin sosyal doku haritasını çıkartıp, şehrimizin kültürel ve eğitim yapısına katkı sağlayacak hizmetlerde bulunacaktır. Kent Konseyi çatısı altında faaliyetlerde bulunacak olan Medeniyet ve Sanat Araştırma Merkezimizdeki faaliyetlere 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılının başlamasıyla hız vereceğiz” dedi.

BAŞKAN POLAT, “YARINIMIZIN BUGÜNDEN DAHA İLERİYE GİTMESİ GEREKİYOR”

Yeşilyurt Belediyesi ve Kent Konseyinin araştırmaya ve geliştirmeye önem verdiğini sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Kent Konseyinin kuruluş aşamasında birçok Kent Konseyinin yapısını inceledik, bu tip faaliyetlerde bulunanların tecrübelerinden yararlandık. Belediye olarak AR-GE’ ye çok fazla önemseyen bir anlayışa sahibiz, eğer bir insan kendisini yenilemez, güncellemez, geliştirmez ve günümüz dünyasının gelişmelerine uzak durursa hayattan geri kalır. Bütün kamu sektörlerinin AR-GE’ ye büyük pay ayırmaları ve önem vermesi ülkemizin kalkınmasına ve ilerlemesinde katkı sağlayacaktır. Peygamberimiz Hz. Muhammed ( SAV ) bir hadisi şerifinde “İki günü birbirine eşit olan zarardadır” diye buyurmaktır. Peygamber Efendimiz 1500 yıl öncesinden bizlere sürekli gelişimi, günümüz deyimiyle inovasyonu öneriyor. Yarınımızın bugünden daha ileriye gitmesi gerekir. Bunu yakalamanın tek yolu AR-GE’dir. Belediye ve sivil bir kuruluş olan Kent Konseyimizde olaylara bu açıdan bakmaktadır. Gelişen ve ileriye giden tüm kurumların ve büyüklerimizin tecrübelerinden yararlanıyoruz, biz de asla İlim cimriliği yapmayız. Bizim tecrübelerimizden istifade etmek isteyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır, tecrübe paylaşımını yapmaya hazırız” dedi.

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ FAHRİ KAYAHAN HİLAL PARKTA HİZMET VERECEK

Başkan Polat son olarak Yeşilyurt Kent Konseyinin Fahri Kayahan Bulvarında yaptırdıkları bir binada hizmet vereceğini, yer seçimi yaparken merkezi ve herkesin rahatlıkla ulaşmasına önem verdiklerini, tüm vatandaşların Kent Konseyine rahatlıkla ulaşıp faaliyetlere katılabileceğini sözlerine ekledi.

Genel Kurula katılan davetliler Kent Konseyinin İlk Başkanı olan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Yürütme Kurulu Üyelerini tebrik ederek kutladı.

Bülten

c2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız