SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt 'Kiraz Seferi'!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:24:15
Yeşilyurt 'Kiraz Seferi'!.
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali'nin 21'ncisi açılış töreniyle başladı. 

Yeşilyurt 21. Kültür, Kiraz ve Spor Festivali'nin açılış töreni, Çırmıhtı'daki Güreş Sahası'nda gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterisiyle başlayan festivalde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya'nın bolluk ve bereket diyarı olduğunu ifade etti.

Malatya'nın 'kayısının başkenti' olduğunu kaydeden Kamçı, "Cennet vatanımızın müstesna şehri Malatya, kayısının başkenti olmasının yanı sıra her köşesinde ayrı bir nimetin sembolleştiği bir bolluk ve bereket diyarıdır. Arapgir'in üzümü, Hekimhan'ın cevizi, Doğanşehir'in elması ne kadar meşhursa, Yeşilyurt'un Dalbastı Kirazı da aynı derecede sınırlarımızın dışına ulaşan haklı bir üne sahiptir" dedi.

Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali'nin bu yıl 21'ncisinin kutlandığını anımsatan Kamçı, festivalin hem dalbastı kirazının hem de Yeşilyurt kültürünün tanıtımı için bir fırsat olduğunu belirtti.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, festivallerin insanların hayatlarına farklı bir yere sahip olduğunu söyledi. 

Şahin, "Yaşamış olduğumuz bölgenin kültürel, sportif, sanatsal faaliyetlerini tanıtmak ve bizden önce almış olduğumuz bu mirası bizden sonrakilerine de aktarabilmenin en önemli fırsatıdır. Bugün baktığımızda da arkadaşlarımız farklı bir etkinliğe dönüştürmüşler. Özellikle il dışından gelen okçularımızla gurur duyuyoruz. Ata sporumuzu Malatya'da da tanıtma fırsatını verdikleri için kendilerini tebrike diyorum. Yazıhan'da ciritle ilgili güzel çalışmalar yapılmış. Bunlar bizim köklerimizden aldığımız güzel mirasları, bunları yaşatma ve bizden sonrakilere de bırakmak için güzel fırsatlar" diye konuştu. 

Malatya'da bütün arazilerin tamamının kayısı ile donatıldığına dikkat çeken Şahin, dağlık alanlarda arazi yapılarına rağmen kayısının ön plana çıkarıldığını belirtti.

Şahin, Malatya'da kaliteli kirazlarında dikildiğini ifade ederek, kayısının amiral gemi olduğunu ancak kayısının yanında kirazın da yüksek bölgelerde değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, kadim Yeşilyurt'un değerlerini, kültürünü büyüyen, değişen, gelişen Malatya ve Yeşilyurt'a  hakim kılıp, buluşturmak istediklerini söyledi.

Festivalin her geçen gün üzerine koyarak ve gelişerek yapıldığını dile getiren Tüfenkci, etkinliklerin Yeşilyurt'un mahallelerine de yayılmasını temenni etti. 

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da, Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali'nin 21 yıl önce bir meslektaşının girişimiyle başladığına dikkat çekti. 

Babahanoğlu, 23 yıldır festivalin oturduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Kayısı festivalimiz ile birlikte Malatya'mızın tanıtımında çok büyük etkisi ve önemi var. Dolayısıyla bu festivalimize sizlerinde katılarak, onurlandırmanız ayrı bir renk katmıştır. Festivalimiz sadece kiraz ve spor festivali değil, sosyal içerikleri olan yaklaşık 160 çocuğumuzu sünnet ettireceğimiz, 16 ailemizin nikahını kıyacağımız bir festival. Gençlerimizin sportif faaliyetlerde bulunmalarını ve gurbetten sılaya buluşmayı sağlayan sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birisi."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, festivalin 21'ncisini tertip etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Polat, diğer şehir ve ilçelere örnek olması gereken bir festival yaptıklarını ifade ederek, büyük bir toplulukla festivalin açılışını gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Festivali daha da geliştirip, daha da ileriye götürmek için üzerinde çalıştıklarını kaydeden Polat, her zaman daha ileriye adım atarak, festivali geliştirerek devam edeceklerini söyledi.

İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Mehmet Zeki Akıncı ise, festivalde 21 seneyi geride bıraktıklarını anımsatarak, yaptıkları festivallerde hiçbir eksik görmediklerini, her zaman büyüterek bugünlere geldiklerini ifade etti. 

Akıncı, İstanbul'da yaşamalarına doğdukları yere hizmet ettiklerini belirterek, dernek olarak faaliyetlerinde hiçbir eksik olmadığını kaydetti. 

Yapılan konuşmaların ardından Yeşilyurt Belediyespor tekvando takımı, ilahi eşliğinde tekvando gösterisi sundu. 

Açılış töreni; İstanbul, Sivas ve Malatya'dan festivale katılan okçuların gösterisiyle sona erdi. 

Sivas Göktürk Okçuluk Kulübü'nün 5 yaşındaki sporcusu Ilgaz Beysun'un okla yaptığı gösteri büyük alkış aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız