SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Kiraz Şenliği Hafta Sonu

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurtlular Derneği’nin ortaklaşa organizasyonuyla bu yıl 12. gerçekleştirilecek olan Yeşilyurt Kiraz-Kültür ve Spor Şenliği 24 Haziran Cumartesi günü başlıyor.

İki gün sürecek şenlikler kapsamında tamamı hayırsever iş adamlarının katkılarıyla yaptırılan bir sağlık ocağının açılışı yapılacak, 18 derslikli bir de ilköğretim okulunun temeli atılacak.

Yeşilyurt Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Mehmet Zeki Akıncı ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, bu tür festivallerin en önemli yanının, yurt içinde ve yurt dışındaki Malatyalılarla bir araya gelerek kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi. Bu anlamda diğer ilçe ve merkezdeki tüm vatandaşların festivale davetli olduğunu belirten Kavuk, Yeşilyurt Belediye otobüslerinin ücretsiz yolcu taşıyacağını kaydetti.

Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Mehmet Zeki Akıncı ise, üç gündür bulunduğu Malatya’da belediye ve kaymakamlık arasındaki güzel dayanışmanın ilçe adına önemli bir kazanım olduğunu belirterek “ Ülkemizin her noktasında seçilmiş kişiler ile atanmış devlet görevlilerinin birlik ve beraberlik içinde olması son derece önemlidir. Türkiye ancak bu şekilde kalkınabilir” dedi.

Şenliğin programı şöyle:

* 24 HAZİRAN CUMARTESİ
09.30 Çelenk Sunma töreni
10.00 Festival Açılış töreni (Karakucak Güreş Sahası)
11.00 Hanifi Bağdatlı Sağlık Ocağı Açılış töreni
11.30 M.Şahin Balarısı İlköğretim Okulu Temel Atma töreni
12.30 İPAŞ tesislerinde öğle yemeği
15.00 Kiraz Yarışması (Atılgan Parkı)
15.30 Sportif Müsabakalar- Gösteriler
-2. Ordu Bando Dinletisi
-Halat Çekme Yarışması
-Yumurta ile Yürüme Yarışması
-Çuval İle Yürüme Yarışması
-Yöresel Yemek Yarışması (Karakucak Güreş Alanı)
20.00 Konser (Cumhuriyet Meydanı)
-Sevcan Orhan
-Kahtalı Mıçı
-Jale Can
-Sadi

* 25 HAZİRAN PAZAR:
10.00 Sünnet Töreni (Atılgan Parkı)
11.00 Toplu Nikah Töreni (Atılgan Parkı)
12.30 Mevlit (Atılgan Parkı)
15.00 Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri (Güreş Alanı)
20.00 Konser (Cumhuriyet Meydanı)
-Tuba Ekinci
-Cano
-Özlem Uğurlu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız