SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Meclisi Kasım Toplantılarını Tamamladı

0
Güncellendi - 2017-11-10 04:15:06
Yeşilyurt Meclisi Kasım Toplantılarını Tamamladı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı ikinci oturumunda gündemdeki maddeler, komisyon raporları, teklifler ve önergeleri tek tek görüşerek onayladı. 

Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda Başkanvekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında gerçekleşen toplantıda ilk olarak 7 Kasım 2017 tarihli 1.Oturumun karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Açılış ve yoklamanın ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Karakavak Mahallesi 112 ada 4 nolu parselde İmar Planı tadilatı onaylanırken, Karakavak Mahallesi 1/1000 ölçekli 3. Etap Uygulama İmar Planında 5906 ada 12 nolu parsel malikinin itirazı, Karakavak Mahallesi 1/1000 ölçekli 3. Etap Uygulama İmar Planında 5907 ada 5 nolu parsel malikinin itirazı, Karakavak Mahallesi 1/1000 ölçekli 3. Etap Uygulama İmar Planında 5909 ada 3 nolu parsel malikinin itirazı ve Karakavak Mahallesi 1/1000 ölçekli 3. Etap Uygulama İmar Planında 5929 ada 15 nolu parsel malikinin itirazı, şehircilik ilkeleri ve planlama kriterlerine uygun olarak hazırlanan Uygulama Planının bütünlüğünü bozacağından dolayı reddedilmesine karar verildi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE GELİŞTİRİLECEK VE MODERN HALE GELECEK”

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında 1/1000 ölçekli İmar Planı Tadilatına dair İmar Komisyonu Raporu okunduktan sonra onaylanırken, bu maddeye ilişkin Meclis Üyelerine bilgiler veren İmar Komisyon Başkanı Mehmet Çınar, “34,5 hektarlık alanda uygulanacak kentsel dönüşümle ilgili TOKİ ile yaptığımız istişareler neticesinde planlamalar yapıldı. Buradaki binalara yedi kat sınırlaması getirilmesine, emsal değerlerinin 1,60’da sınırlı tutulmasına, belediye hizmet alanları, ticaret alanları, ibadet alanları, park alanlarını zorunlu tuttuk. Modern ve o bölgeyi geliştirecek bir planlama yapıldı. TOKİ’nin bu noktada öneri ve talebi varsa onu da meclis olarak kabul etmek durumundayız. Planlama her iki tarafın rızası alınarak, istişare neticesinde yapıldı” şeklinde konuştu.

GEDİK MAHALLESİNE YAPILACAK OKUL İÇİN 2,5 DÖNÜM ALAN SATIN ALINACAK

Plan ve Bütçe Komisyonun Raporu ile Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda; Gedik mahallesi Gedik Mahallesi 351 ada 1, 8 ve 9 nolu parsellerin satın alınması onaylanırken, toplam 2,5 dönüm olan her üç parselin satın alınmasına ilişkin Meclis Üyelerine bilgi veren Başkanvekili Ramazan Yakıcı, “Buraya okul yapılacak, hazinenin yeri bina yerleştirmeye çok uygun olmadığı için dolayısıyla etrafında yer alınması gerekiyor. Okul yapılması için böyle bir yer lazım, kamulaştırma imkânı olmadığı için satın alınması gerekiyor” diye konuştu.  

Yeşilyurt Belediye sınırındaki Cihadiye (Özal) mahallesi yerleşik alan tespitine dair İmar Komisyonu raporunu onaylayan Belediye Meclisi, gündemdeki sekiz maddenin bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenmesine karar verdi.

2017 YILININ SON TOPLANTISI 4 ARALIK’TA

Kasım Ayı çalışmalarını iki ayrı toplantı şeklinde gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2017 yılının son toplantısı için 4 Aralık 2017 Salı günü saat 14:00’de yeniden bir araya gelecek.

‘EHL-İ BEYT SEVGİSİ’ KONFERANS İLE ‘DÖRDÜNCÜ AY’ TİYATRO OYUNUNA DAVET

Meclis Başkanvekili Ramazan Yakıcı toplantı bitiminde, ‘4.Yeşilyurt Kitapyurdu’ projesi kapsamında 9 Kasım 2017 Perşembe Günü saat 18:30’da Sabancı Kültür Merkezinde Malatya’lı Yazar Ahmet Turgut’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘ Ehl-i Beyt Sevgisi’ konulu konferans ile Yeşilyurt Belediye Tiyatro Grubu tarafından 13 Kasım Pazartesi günü saat 19:30’da Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenecek ‘Dördüncü Ay’ konulu tiyatro etkinliğine Belediye Meclis Üyelerini davet etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız