SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:15:55
Yeşilyurt Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Haziran ayı çalışmalarına başladı. Meclis başkanvekillerinden Sadin Şahin”in başkanlığında toplanan ve kısa süren meclis toplantısında görüşülen konular karara bağlandı.  Gündeme alınması talebiyle verilen Atalar (Haçova) Seyiduşağı ve Gözene Mahallelerinde (Köyleri) yerleşik alan tespitlerinin yapılması maddeleri oylanarak gündeme alınmasından sonra gündem maddelerine geçildi. Tek maddede encümen ve müdürlüğe, encümene ve belediye başkanı ve encümene yetki verilmesi, İŞGEM’den Ticaret ve Sanayi Odası’nın hissesinin satın alınması, zirai mücadele için yapılacak harcamaların belediye tarafından karşılanması, gibi maddelerin damgasını vurduğu meclisin birinci toplantısında, bazı maddeler komisyona havale edilirken, bazı maddeler ertelenirken 11 madde de 2. Oturumda görüşülmek üzere ertelendi.  

Kentsel Dönüşüm ve Yenileme yapılacak bölgenin ilan maddesinin gündemden çıkarılması AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. 

Hibe ve devir yoluyla belediye envanterine giren bazı araçların ekonomik olmamaları nedeni ile satışı için encümene, satışı mümkün olmayan bazı araçların envanterden çıkarılması için belediye başkanına yetki verilmesi AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. 

Çoğunluk hissesinin Yeşilyurt Belediyesine ait olan İş Geliştirme Merkezi’nde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) yüzde 10’luk hissenin Yeşilyurt Belediyesince alınması talebi de AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. 

Yasa gereği oluşan yeni kadroların ihdası kabul edilirken, bazı daire müdürlüklerine yapılan atamalar meclis bilgisine sunuldu. 

Yeşilyurt bölgesinde başta kiraz olmak üzere meyve ağaçlarının ilaçlanması için yapılacak harcamaların Yeşilyurt Belediyesince karşılanması maddesi de AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. 

Ahmet Yesevi Mahallesi’nde (Afet Evleri) 42 imar adasını kapsayan  34.5 hektar alanda yapılacak kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları için encümene, çevresinde bulunan arsaların alımı için ise belediye başkanına yetki verilmesi maddesi de AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. Madde üzerine söz alan CHP’li üye Günnur Tabel “ Uygulanacak olan proje,  bölge sakinlerinin görüş, öneri ve talepleri doğrultusunda olmalı ve bölge halkı mağdur edilmemelidir” temennisinde bulundu. 

Gündemde bulunan bazı maddeler ertelenirken, bazı maddelerde ikinci oturumda görüşülmek ve ikinci toplantının 4 Haziran Perşembe Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra oturum sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız