SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:22:56
Yeşilyurt Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısında bir çok gündem maddesi ele alındı ve karara bağlandı.

MAŞTİ Karşısındaki Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Meclisin gündeminde olan maddeler,  Başkan Polat tarafından tek tek okunarak oylamaya sunuldu. Ağustos Meclis Toplantısı'na ait karar özeti oy birliğiyle kabul edilirken, Toplantıda görüşülen maddeler ve alınan kararlar şöyle:

İnönü Mahallesi 3785 ada 3 nolu parselin imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu,

Uç Mahallesi 4944 ada 8 ve 9 nolu parsellerin imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu,

Tecde Mahallesi 5605 ada 3,12,13 nolu parsellerin imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu,

Gündemin 5'nci maddesi Yaka Mahallesi 4304 ada 19 nolu parselin imar planı tadilatı ve Gündemin 6'ncı maddesi Tecde Mahallesi 5558 ada 1,2,3,4,5,6,8,11,12,13 ve 14 nolu parsellerin uygulama imar planı tadilatı İmar Komisyonu Raporu,

Mollakasım Mahallesi 57 ada 15 ve 51 nolu parsellerin uygulama imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu,

04.08.2015 tarihli meclis toplantısında verilen mânia planı ile ilgili önergeye ilişkin İmar Komisyonu Raporu,

Yakınca Mahallesi 4370, 12, 13 ve 14 nolu parsellerin imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu,

Tecde Mahallesi L40-B16-C-1A paftasında imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu,

Trampa işlemi hakkında ki Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü teklifi ile Yeşilyurt Belediyesinin 2016 Mali Yılı Performans Programı okunarak oybirliği/oy çokluğu ile kabul edildi.

İMARA HAVALE EDİLEN MADDELER

Eylül ayı meclis toplantısında gündeme alınan Villa tipi yapılaşma öngörülen ve eğimi fazla olan alanlarda tabi zeminde kotlandırma talebi, Yeşiltepe Mahallesi 3339 ada 10 nolu parselde imar planı tadilatı, Çilesiz Mahallesi 690 ada 670 nolu parselde imar planı, Bostanbaşı Mahallesi 311 ada 1 nolu parselde Kadastro paftası ile imar planı tadilatı, Koyunoğlu Mahallesi 246 ada 50 nolu parselde uygulama imar planıyla ilgili teklifler, 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi gereğince oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

112 ACİL İSTASYONU İÇİN ALAN TAHSİSİ

Belediye Meclisi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi ile Yeşilyurt Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Yeşiltepe Seyran Mahallesi park alanında bulunan alanın 112 Acil İstasyonu yapılması için 5 yıllığına Malatya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesini oy birliği ile kabul etti.

YENİ BİRİMLER OLUŞTURULDU

Yeşilyurt Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğünün Belediye Meclisinde görüşülmek üzere sunduğu Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün yanısıra İşletme Müdürlüğünün kadrosunun iptal edilerek  Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Kent Tarihi ve Tanıtım Müdürlüğü kadrosunun iptal edilerek Etüt Proje Müdürlüğü kurulmasına yönelik teklifi oy birliği ile kabul edildi. 

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 6 EKİM’DE

Yeşilyurt Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı 6 Ekim 2015 Salı günü saat: 14:00’de MAŞTİ karşısındaki İdari binada gerçekleştirilecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız