SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Şirketinin Sermayesi Artırıldı

0
Güncellendi - 2016-04-05 18:52:35
Belediye Şirketinin Sermayesi Artırıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ramazan Yakıcı başkanlığında Nisan ayı çalışmalarına başladı. Toplantıda, Yeşilyurt Belediyesi’nin şirketi olan Yeşilyurt İnşaat Taahhüt Gıda ve Sanayi LTD şirketinin 2 milyon 015 TL olan sermayesi 3 milyon TL artırılarak 5 milyon 015 TL olması kabul edildi. 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nun da kabul edildiği meclis toplantısında tekliflerin birçoğu ilgili komisyonlara havale edilirken, bazı maddeler de Cuma günü yapılacak ikinci oturuma ertelendi.

Çanakkale Gezisinin masrafları Yeşilyurt Belediyesi’nden

Belediye Meclisi, Muhtarlık İşleri Müdürlüğünün talebi doğrultusunda geçen Mart ayı toplantısında 82 mahalle muhtarı ve Yeşilyurt Belediye personelinin katılımıyla 24-27 Mart 2016 tarihleri arasında Çanakkale Şehitliği, Seyit Onbaşı, Gelibolu Yarımadası, Conkbayırı, Kanlı sırt gibi yerleri kapsayan gezi-gözlem tanıtım gezisinin düzenlenmesini oy birliği ile kabul etmişti. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü,  gelen talepler doğrultusunda alınan bu kararın revize edilmesini talep etti. Gezi heyetine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra Belediye Meclis üyeleri ve yerel basın mensuplarının da dâhil edilmesi, gezi tarihinin ihale sürecinin tamamlanmasına müteakip bir tarihe alınması ve tüm masrafların Belediye bütçesinden karşılanması için gönderdiği talep oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste, 2015 yılı gelir ve gider tablosuna ilişkin meclis üyelerine bilgilendirmede bulunurken, 2016 yılı içinde mahalle ve sokak yollarında kullanılacak sıcak asfaltın Malatya Büyükşehir Belediyesi asfalt plentinden bedel karşılığında alınması işlemlerinde protokol yapılması için Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar’ın yetkilendirilme talebini oy birliği ile kabul etti.

Belediye şirketinin sermayesi artırıldı

Toplantıda Yeşilyurt Belediyesi’nin şirketi Yeşilyurt İnşaat Taahhüt Gıda ve Sanayi LTD şirketinin 2 milyon 15 TL olan sermayesi, 3 milyon TL artırılarak 5 milyon 15 TL olması da kabul edildi.

Denetim Komisyonu Raporu

Yeşilyurt Belediye Meclisi Denetim Komisyon Üyesi Zühal Dişer, hesap kayıt ve işlemleri denetlenen ve her hangi bir suç teşkil edecek durum tespit edilmeyen 2015 yılı gelir ve gider tablosu hakkında Meclis Üyelerine bilgilendirmede bulundu.

Yeşilyurt Belediyesinin 2016 yılı içinde mahalle ve sokak yollarında kullanılacak sıcak asfaltın Malatya Büyükşehir Belediyesi asfalt plentinden bedel karşılığında alınması işlemlerinde protokol yapılması ve yetkilendirme talebini görüşen Belediye Meclisi, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar’ın yetkilendirilme talebini oy birliği ile kabul etti.

 

 

Ertelenen ve görüşülen maddeler

Belediye Meclisi gündemdeki Karakavak Mahallesi 108 ada 3 nolu parselde plan tadilatı talebi, Tecde Mahallesi 1343 ada 1 nolu parselde plan tadilatı talebi, Mollakasım Mahallesi 28 ada 53 nolu parselde plan tadilatı talebi, Çilesiz Mahallesi 690 ada 670 nolu parselde İmar Planı Tadilatı talebi, Aşağıbağlar Mahallesi 5883 ada 2 ve 3 nolu parselde imar planı tadilatı talebini talebini Komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile ertelenmesine karar verdi.

Belediye Meclisinde görüşülen, Tecde Mahallesi 1343 ada 1 nolu parselde plan tadilatına yönelik İmar Komisyonu talebi, Bostanbaşı Mahallesi 304 ada 1 nolu parselde İmar Planı tadilatına dair İmar Komisyonu Raporu, Çilesiz Mahallesi 690 ada 640 nolu parselde İmar Planı Tadilatına dair İmar Komisyonu Raporu, Karakavak Mahallesi 5390 ada 3 nolu parselde İmar Planı Tadilatına dair İmar Komisyonu Raporu, Tohma mahallesinde ilave İmar Planı Yapımı çalışması yapılmasına dair İmar Komisyonu Raporu, Dolu Kadro değişikliği ile İptal ve İhdası için İnsan Kaynakları Müdürlüğü teklifi oy birliği kabul edildi.  Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda ve Sanayi Ltd. Şti.nin Sermaye artırım talebi ise oy çokluğu ile kabul edildi.

Komisyona havale

Yeşilyurt Belediye Meclisi gündeme alınan Yakınca Mahallesi 521 ada 1 ve 3 nolu parsellerde imar planı tadilatına dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, Yakınca Mahallesi 217 ada 11 nolu parselde imar planı tadilatına dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, Çilesiz Mahallesi 1103 ada 4 nolu parselde İmar Planı tadilatına dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, Mollakasım Mahallesi 57 ada 51 nolu parselde İmar Planı tadilatı talebine dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, Yaka Mahallesi 4304 ada 19 nolu parselde 06.10.2015 tarih ve 169 sayılı meclis kararı ile yapılan İmar Planı tadilatı itirazı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, Mollakasım Mahallesi 60 ada 27numaralı taşınmazda bulunan trafo tesisinin, 271 ada 1 parsel ve 12 ada 8 parsel numaralı taşınmazların arasında, park alanının bir bölümüne taşınmasına yönelik İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, Yeşiltepe Mahallesi 4599 ada 7 nolu parselde İmar Planı tadilatı talebine dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile Bostanbaşı Mahallesinde İmar planı bulunan alanlarda ticari yapılaşmayı düzenleyen, alt merkez oluşumuna yönelik imar planı tadilatı dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifini 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi gereğince İmar Komisyonuna havale edilmesini oy birliği ile kabul etti.

 

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Başkanvekilleri, Encümen Üyeleri, Kâtip Üyeleri ve bir yıl boyunca görev yapacak olan İhtisas Komisyonlarının seçiminin yanı sıra Müdürlüklerden gelecek rapor ve talepleri görüşmek üzere 08 Nisan 2016 günü saat 14.00'de MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binasının toplantı salonunda yeniden toplanacak.

Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

a2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mahmut top (8 yıl önce)
    yav Allah rızası için şu yolları yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • Tor (8 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi kuskus z personel alımından dolayı seni ihm ye şikayet etcm bilginize çünkü uç yıldır başvuru formu orada duruyor tabi çöpe atmadiysanz
    0
    0
    Yanıtla