SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Meclisi'nden Harekata Destek

0
Güncellendi - 2020-03-05 01:29:51
Yeşilyurt Meclisi'nden Harekata Destek
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları karara bağladı. Gündem öncesinde ‘Bahar Kalkanı Harekatına’ destek mesajını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Ülkemizin varlığı, bağımsızlığı, özgürlüğü ve huzuru için büyük bir fedakârlık ve özveri ile mücadele eden Kahraman Ordumuzun yanındayız. Şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarına ilelebet sahip çıkmak şanlı tarihimizin bize yüklediği en önemli sorumluluktur.” dedi.

İdlib saldırısına kınama

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce, 36 Kahraman Mehmetçiğimizin şehit düştüğü Suriye’nin İdlip Kentindeki hain saldırıyı kınayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kahraman Ordumuz’un ülkemizin milli güvenliğini tehdit eden terörist unsurları bertaraf etmek adına başlattığı tarihi operasyonda 36 kahraman vatan evladımızı şehit vermenin derin bir üzüntüsünü yaşamaktayız.27 Şubat Perşembe günü rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen hain ve alçak saldırıyı nefretle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehit ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı dileklerimizi iletirken, çıkan çatışmalarda yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Böyle zor zamanlarda milli birliğimizi tesis etmek, ortak bir duruş sergilemek her vatansever için bir zorunluluktur. Aziz milletimiz her türlü zorluğu birlik ve beraberlikle aşacak güce ve kararlığa sahiptir. Şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarına ilelebet sahip çıkmak şanlı tarihimizin bize yüklediği en önemli görevdir. Millet olarak birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edip, bayrağımıza ve memleketimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Şehitlerimizi minnet ve saygıyla yâd ediyoruz. İdlib’de gerçekleşen menfur saldırıya müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekâtında başarılı sonuçlar alınacağına yürekten inanıyoruz. Ülkemizin huzuru ve güveni için büyük bir fedakârlık ve özveriyle mücadele eden bütün güvenlik güçlerimize üstün başarılar diliyoruz. Cenab-ı Allah Kahraman Ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Birlik, beraberlik ve dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte hep birlikte Türkiye olalım, güzel vatanımıza ve Albayrağ’ımıza sahip çıkalım.” diye konuştu.

Görgü’ye GES kurulacak

Görgü mahallesinde mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait 123 ada 1 nolu parsel ile 184 ada 13 nolu parsellere Güneş Enerji Santrali kurulmasına yönelik İmar Komisyonu raporu kabul edildi.

Hıroğlu mahallesi 249 Ada 675 nolu parsele  kurulması planlanan Güneş Enerji Santrali (GES) için yürütülecek iş ve işlemler için Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a yetki verilmesi,

MASKİ tarafından ilçeye bağlı Şahnahan, Suluköy, Tepeköy, Topraktepe, Bindal, Küllümağara, Duranlar, Dilek, Örenönü ve Tepehan mahallelerinin içme suyu ihtiyaçlarını karşılama  yönelik projeler üretme adına Mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait Yakınca Mahallesi 766 ve 767 nolu parsellerin MASKİ Genel Müdürlüğüne 5 yıllığına tahsisi,

18 Mart 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğindeki maddelerin yanı sıra ilçedeki yapılacak yapıların standartlarını ve kalitesini artırmak amacıyla ilave incelemeler yapılması gibi maddeler de onaylandı.

Madde üzerinde söz alan CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, "Proje üzerinde ilave incelemeler yapmak güzel ama, önemli olan uygulama aşamasındaki denetimlerdir." diyerek uygulama aşamasında denetimlerin artırılıp artırılmayacağını sordu. Başkan Çınar'da "Tabii ki, bu ek önlemler sadece proje aşamasında kalmayacak. Uygulama aşamasında da denetimler yapılacak" diye yanıtladı.

Mollakasım Mahallesi 319 ada 36 nolu parselde 7 metrelik İmar Yolu geçirilmesi, 2 katlı villa tipi yapılaşmanın önünü açmak için Tecde Mahallesi 2445 ada 1, 2, 13 ve 14 nolu parsellerin tehvid edilerek ada ayrım çizgisinin belirlenmesi, Mollakasım Mahallesi 380 ada 4 ve 10 nolu parsellerde Uygulama İmar Plan Tadilatı, Gelişme bölgelerinden olan Tohma Mahallesinde ilave İmar planı çalışması yapılması, Çilesiz Mahallesi 5412 ada 2 nolu parselin yola çekme mesafesinin 10 metreden 5 metreye düşürülmesi  maddeleri ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız