SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Meclisi'nin 'Malum Cami' Kararsızlığı!

0
Güncellendi - 2016-10-06 01:58:54
Yeşilyurt Meclisi'nin 'Malum Cami' Kararsızlığı!
A- A+ PAYLAŞ

  • Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin gündeminde yine Büyükşehir Belediyesi ile AVM arasına Kavuk Aile şirketi tarafından yaptırılacak cami vardı..

Yeşilyurt Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ekim ayı çalışmalarına Başkan Vekili Ramazan Yakıcı başkanlığında dün yaptığı ilk oturumla başladı. Son aylarda her meclis toplantısında gündeme gelen, Büyükşehir Belediye binası ile Malatya Park AVM arasındaki miting alanında Kavuk Ailesi'nin yaptıracağı Mehmet Kavuk Camii ile ilgili istenen imar plan değişikliği bir kez daha aynı nedenle ‘talebin, detaylı çalışma gerektirmesi’ nedeniyle ertelendi. CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, aylardır meclise gelen konunun neden ertelendiğini sordu. Tabel’e cevap veren İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar, “Arazi ile ilgili imalatçı firma ile Büyükşehir arasında bir sorun var. Projeye göre imar verilmeyecek. İmarı zaten verilmiş. Bizimle alakalı bir konu değil” diye yanıtladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem dışı verilen teklifler okunarak gündeme alında ve daha sonra maddelerin görüşülmesine geçildi.

Bütçe ve tarifeler cetveli belirlenecek

Gündem maddeleri arasında yer alan 2017 yılı bütçe teklifi ve tarifeler cetvelinin görüşülmesine ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna, Balıkesir'in Kepsut ilçesinde yol kontrolü yaparken kalp krizi geçirerek şehit olan Malatyalı 21 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Muhammed Güler’in isminin Yavuz Selim Mahallesindeki TOKİ Seyir Parkına verilmesine yönelik Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sunulan teklif, Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi.

Özel Kalemin bütçesinden Kültür ve Sosyal İşlere 400 bin TL

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2016 yılı için düzenlenecek tanıtım işleri için Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinden Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne 400 bin TL aktarılma yapılmasını kararlaştırdı. Meclis ayrıca Ulusal Dağ Bisiklet Yarışmasının organize edilmesi yönündeki kararı da onaylarken yarışma sonucunda dereceye giren ilk 5 sporcuya toplam 16 bin 500 TL Para ödülü dağıtılmasını da kabul etti.

Cami ve parkın yeri değiştirildi

Aşağıbağlar Mahallesinde Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün güneyinde yer alan cami alanının, Tecde Mahallesi İsmet paşa Caddesinin güneyinde yer alan Park alanını ile Trampa ( yer değiştirme ) edilmesi için 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı ile Gedik Mahallesinde Mülkiyeti belediyeye ait 128 ada 8 No’lu parsel üzerinde yapılacak olan “Kent Park” projesi plan çalışmalarında 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onama yetkisi Malatya Büyükşehir Belediyesine verildi.

Ve malum cami “Projeye göre imar plan değişikliği mi yapacaksınız?”

Malatya Park AVM ile Belediye Binası arasında kalan ve mitingler için kullanılan kamusal alanın bir bölümüne Yeşilyurt eski Belediye Başkanı Mehmet Kavuk’un yöneticisi olduğu aile şirketi tarafından yaptırılacak olan cami ile ilgili talep edilen İmar Plan değişikliği, Yeşilyurt Belediye Meclisi’nce dosya üzerinde çalışmaların devam ettiği gerekçesiyle bir kez daha ertelendi.

CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, “Projeye göre imar plan değişikliği mi yapacaksınız? Niye sürekli bu madde erteleniyor?” diye sordu. Tabel’i yanıtlayan İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar “Çekme mesafesi ile ilgili bir talepleri var. Bir de imalatla ilgili kendi aralarında bir anlaşmazlık söz konusu. Arazi ile ilgili imalatçı firma ile Büyükşehir arasında bir sorun var. Projeye göre imar verilmeyecek. İmarı zaten verilmiş. Bizimle alakalı bir konu değil” diye yanıtladı.

Bütçe oturumu 21 Ekim’de

Yeşilyurt Belediyesi Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2017 Yılı Bütçe ve Tarifeler Cetveli başta olmak üzere ertelenen ve ilgili komisyonlara havale edilen maddeleri görüşmek üzere 21 Ekim 2016 Cuma günü saat 10.00’da MAŞTİ Karşısındaki Hizmet Binası toplantı salonunda yeniden bir araya gelecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

yeşilyurtmeclis

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ali (7 yıl önce)
    Malatya nin tek parkı olan Sümer parkına cami yapmak akıl tutulmasını
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (7 yıl önce)
    camiyi kavuklar yapmasın halk kendi camisini yapsın vede Abdullah gül parkında yapılsın çok isabetli olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    O meydanda yer alan mevcut caminin yeri son derece güzel ve ferah. Neden bu camii yıkılarak daha aşağı bir mevkiye ve insanların yoğun olarak bulunduğu park ve belediyeden daha uzak bir noktaya taşınmak isteniyor. Eğer o kadar isteniyorsa mevcut camii yeri aynı kalacak şekilde yıkılıp daha büyüğü yapılabilir. Mevcut camiinin yerinde gözü olanlara bir müslüman olarak hakkımı helal etmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    yeşilyurt belediyesi ve meclisi fahri kayahandaki yapiılan kitap kafenin karşındaki imara ve zabıta kanununa uymayan bir görüntüyü görmezden geliyor belediye elemanları orayı kaldıramıyor kim kimin adamıda kaldırılmıyor belediye yanlı bir belediye olmuş vatandaşın hakkını savunmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Neden bu meydanları da kullanılmaz hale getiriyoruz. Cami için başka bir yer de bulunur. Ancak meydanı oluşturamazsınız. Vazgeçin bu inattan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sayın kavuk sayın beledıye başkanı buraya cami olmaz! Malatya'nın meydanı yok orası meydan kalsın! Bu cami sumerpark ortasında yer açılsın oraya yapılsın yesıllıkler arasında dursun daha güzel görünür! Malatya'nın meydana ıhtıyacı var unutmayalım gerektirse eylem yapıp ınsaatı durduralım sayın Malatyalılar! Istanbul dan sevgıler
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    meydan kıtlığı yaşanan bir şehirde malum meydana cami yapmak abesle iştigaldir. cami her yere yapılabilir ama meydan bulunmaz. lütfen cami başka bir yere yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla