SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Şenlendi

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt 15.Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği başladı.Şenlikler kapsamında 2 ilköğretim okulunun açılışı, konut yapımı için temel atma töreni ile kiraz ve yemek yarışması yapıldı.

ŞENLİKLER BAŞLADI
Kiraz Şenlikler kapsamında ilk olarak Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, il dışından ve Malatya’dan gelen misafirler ile protokol mensuplarına kendi evlerinin bahçesinde sabah kahvaltısı verdi.

Ardından Kaymakamlık Binası önündeki Atatürk Anıtı’na Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan,Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet kavuk ile Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki Akıncı tarafından Şenlikleri düzenleme komitesi olarak çelenk sundular. Buradaki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.

KUTLAMA TÖRENİ
15. Kiraz Kültür ve Spor Şenliği kutlama töreni Karakucak Güreş Sahası’nda yapıldı.

Törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekili Öznur Çalık, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan,Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, MEV Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, resmi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Yeşilyurtlu işadamları ve aileleri katıldı. Geçtiğimiz yıllarında olduğu gibi bu yılki şenliklerin açılış törenine vatandaşlardan çok az katılım oldu.

KONUŞMALAR
Kiraz Şenliklerinin açılışında ilk olarak Yeşilyutlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki Akıncı konuşma yaptı. Akıncı konuşmasında Dernek olarak insanların yılda bir kez bile olsa biraraya gelmesine vesile olmak amaçlı yapılan bu şenliklere geçmişte olduğu gibi desteklerinin süreceğini belirtti. Akıncı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu şenliklere de halkın katılımının olmamasına sitemde bulundu. Akıncı, “ Vatandaşlarımız bizleri yalnız bırakıyorlar. Ancak bir şenlikleri desteklemeyi sürdüreceğiz. Umarız daha sonraki şenliklerde halkın katılımını da sağları. Tabii vatandaşlar bizi yalnız bırakırken sayın valimizde bizi yalnız bırakacak. Kendisi ile çok iyi bir çalışma ortamı bulduğumuz Valimiz tayini çıktığı için aramızdan ayrılarak bizleri yalnız bırakacak. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz” dedi.

KAVUK’UN KONUŞMASI
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet kavuk ise konuşmasında bu yıl şenlikleri aynı zamanda Yeşilyurt Belediyesi’nin kuruluşunun 100.Yıldönümü ile birlikte kutlamakta olduklarını söyledi.

Kavuk, geçen yıl kiraz şenlikleri sırasında yaptığı konuşmasında bir yıl sonra seçimler yapılacağı belri kendisi için son şenlikler olabileceği şeklinde o dönemdeki konuşmasının bir ölcüde veda amaçlı olduğunu ancak, bu göreve tekrar seçildiğini belirterek, “Yeşilyurt’a layık olmak için ne mümkünse yapmaya çalıştım, yapmayada çalışıyorum. Ancak sayın dernek başkanımız halkın törenlere katılmamasından yakındı. Ancak ne yapılırsa yapılsın resmi törenlere halkımız fazla katılmıyor. Bu dönemde birçoğu bahçesinde, emeklilerimizde geç kalktığı için törene gelemiyorlar. Ama bizim maksadımız üzüm yemek olmalı” dedi.

Kavuk’ta konuşmasının sonunda Amasya Valiliği’ne çıkan Vali Halil İbrahim Daşöz’e yeni görevinde başarılı olması dileğinde bulundu. Kavuk konuşmasında Vali Daşöz’ün Malatya’da önemli hizmetler yaptığınıda belirtti.

KAYMAKAM’IN KONUŞMASI
Daha sonra Yeşilyurt İlçe Kamakamı Erkan Bulgan’da bir konuşma yaptı. Bulgan Malatya için kayısı ne kadar önem arz ediyorsa,. Yeşilyurt içinde kirazın aynı öneme sahip olduğunu belirterek ilçede yaklaşık bin çiftçinin 332 hektar alandı kirazcılıkla uğraştığını ve yaklaşık 33 bin kiraz ağacı bulunduğunu söyledi. Bulgan, ortalama kayısı rekoltesinin 800 ton omasına rağmen bu yıl rekoltenin bin ton dolayında beklendiğini belirterek, “ Bu bin ton rekoltenin yüzsde 50’sinin ihracı düşünülmektedir. Kirazın sorunlarının tespitine yönelik çalışmalar başlatkık ve Avrupa Birliği ülkelerine kiraz ihracatında karşılaşılan sorunlarin çözümü içinde uygun ilaçların kullanılması için çaba gösterildi.250 üreticimize ilaç kullanma karnesi verildi. Üreticilerimiz kullandığı ilaçlardı bu karnelerine işlemektedir. Bu sayının artırılmasına çalışıyoruz.” dedi.

Bulgan, Yeşilyurt’un marka bir ilçe olduğunu ve böylesine güzel bir ilçede görev yapması nedeniyle kendisini şanslı hissettiğini de ifade etti.

Kaymakam Bulgan’da konuşmasında Vali Halil İbrahim Daşöz ile kendisinin görevde bulunduğu 2 yıllık sürede çok iyi bir çalışma yaptıklarını belirtti.

ÇALIK’IN KONUŞMASI
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ta konuşmasında 100.Yılını kutlayan Yeşilyurt’a 80.yıldönümünde kendisinin gelin geldiğini belirtti. Kavuk, Yeşilyurt’a önemli hizmetlerin geldiğini, Malatya’nın çıkartılan son teşvik yasasında 4.bölge içine alınmış olmasının Malatya’nın Doğunun cazibe merkezi olması için önemli bir fırsat olacağını söyledi.

Çalık, Malatya’ya Kalkınma Ajansı Bölgesinin kurulması içinde girişimlerde bulunduklarını belirterek “ Biz geçmişte Devlet Bakanı Nazım Ekren’in yanına Malatya, Elazığ, Bingöl Milletvekilleri ile birnlikte gidip kurulacak Kalkınma Ajanslarından birinde bu bölgede kurulmasını istedi. O dönemde Bingöl Milletvekili olan Cevdet Aydın şimdi bakan oldu. Bizde kendisine ‘Şimdi tokmakta sizin elinizde sayın bakanım’ dedik. İnşallah kısa sürede bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Çalık’ta Vali Halil İbrahim Daşöz’e Malatya’daki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

VEDA GİBİ KONUŞMA
Vali Halil İbrahim Daşöz’de konuşmasını adeta veda konuşması şeklinde yaptı.

Daşöz, kendisinin 4.kez kiraz şenliklerine katıldığını belirterek duygu yüklü olduğunu kaydetti.

Malatya’ya tayininin çıktığı zaman kent ile ilgili yaptığı kısa araştırmada sadece kayısının öne çıktığını gördüğünü , ancak kente geldiğinde sadece kayısı değil insan potansiyeli ile de önemli bir kent olduğunu gördüğünü belirtti.

Malatya’nın binlerce işadamı, yüzlerce devlet adamı ile ülke genelinde belkide ilk 5 il arasında yer alabileceğini ifade etti.

Daşöz, 2 Cumhurbaşkanı yetiştiren bir ilde görev yaparken bunlarada layık olmak için çalıştığını ne ölçüde başarılı olduğunun Malatya halkının taktirinde olduğun kaydetti.

PLAKET VERİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından, Vali Halil İbrahim Daşöz’e Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı, Yeşilyurtlular Derneği ve MEV tarafından plaket verildi.

Plaket verilirken bir konuşma yapan MEV Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak Vali Daşöz’e "Hiç eğilmeden bu görevi yaptığınız için teşekkür ederim” dedi.

2 ANAOKULU
Daha sonra Kavuk ailesi tarafından Belediye Başkanı Mehmet kavuk’un eşi Türkan Kavuk adına yaptırılan Anaokulunun açılışı yapıldı. Buradaki törende protokol mensuplarının Türkan Kavuk’un elini öpmeleri dikkat çekti.

Daha sonra MEV Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak’ın kendi adını taşıyan Anaokulunun açılışı da yapıldı.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız