SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Şenliğe Hazırlanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bu yıl 14'ncüsü düzenlenen Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri için hazırlıklar son aşamaya geldi.

14. Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri'nin 28-29 Haziran günleri yapılacak olması nedeniyle Yeşilyurt Ahmet Atılgan Parkı'nda Kaymakam Erkan Bulgan ve Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ortak basın toplantısı düzenledi.

Kaymakam Erkan Bulgan, şenlikler çerçevesinde sünnet, nikah, kiraz yarışması, konser ve sportif müsabakaların düzenleneceğini belirterek, “Amaç, ilçemizi ve meşhur Yeşilyurt dalbastı kirazını tanıtmak ve ilçemize ekonomik girdi sağlamaktır” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, 14 yıldan beri düzenlenen şenliklerin 10 yılının kendi başkanlık döneminde gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bu yıl da şenliklere yine Malatya dışından misafirlerin geleceğini bildirdi.

Şenlikler çerçevesinde ilk gün Ferhat Göçer ve Kahtalı Mıçı, ikinci gün Türkü ve mahalli sanatçıların konser vereceğini aktaran Başkan Kavuk, kiraz hakkında bilgi de verdi.

Bu yıl 500-600 ton civarında rekolte beklendiğini söyleyen Kavuk, meşhur dalbastı kirazlarının Gıda Kodeksi kapsamında ihracatının yapılması için de girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.

Geçen yıl üretilen kayısının yüzde 50'sinin ihraç edildiğini belirten Mehmet Kavuk, şenliğin ilçeye ekonomik girdi ve il dışında bulunan Yeşilyurtluların memleketlerine gelmesine vesile olduğunu vurguladı.

Kavuk, şuanda kilosu 2-3 YTL'den satılan kirazın yararlarını da anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız