SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt ve Darende'de Hareketli Hafta Sonu..

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt'ta 2 günlük Kiraz ve Kültür Şenliği, Darende'de 1 günlük kültür etkinlikleri gerçekleştirilecek. Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği 25-26 Haziran, Darende Somuncubaba ve Esseyid Hulusi Efendi Kültür Etkinliği 25 Haziran günlerinde yapılacak.

YEŞİLYURT 11.KİRAZ ŞENLİĞİ
Yeşilyurt ilçesi’nde geleneksel hale getirilen Kiraz, Kültür ve Spor şenliklerinin bu yıl 11.si gerçekleştirilecek. Şenlikler içerisinde açılış, kiraz yarışması, toplu sünnet ve nikah törenlerinin yanı sıra güreş müsabakaları da yapılacak ve gecede sanatçılar konser verecek.

Yeşilyurt Kaymakamlığı,Yeşilyurt Belediyesi ile Merkezi İstanbul’da bulunan Yeşilyurtlular Derneği tarafından organize edilen 11.Kiraz Kültür ve Spor Şenlikleri Cumartesi günü ilçe merkezinde Atatürk Anıtı’na saat 09.30’de çelenklerin sunulmasıyla başlayacak ve ardından da saat 10.00’da Karakucak Güreş Sahası’nda Şenliklerin açılışı yapılacak ve konuşmaların ardından saat 11.0’de Çalık ailesi tarafından yaptırılan Anıt parkın açılışı yapılacak. Saat 15.00’de Milli Egemenlik Parkı’nda ‘Kiraz yarışması’ yapılacak.

Ardından Milli Egemenlik Parkı’nda Tavla Yarışması, Güreş Alanı’nda ise Halat Çekme, Yumurta İle Yürüme, Çuvalla Yürüme yarışmalarının yanı sıra, Penaltı Atışı ve Kick Boks gösterisi ve yöresel yemek yarışması yapılacak. Akşam da Cumhuriyet Meydanı’nda konser düzenlenecek.

Şenlikler içerisinde Pazar günü ise Sünnet Töreni, Toplu Nikah Töreninin yanı sıra, İşadamı İlhan Şahintürk tarafından Mevlit Okutulacak ve saat 15.00’de de Karakucak Güreşleri yapılacak. Şenlik aynı akşam verilecek olan konser ile sona erecek.

DARENDE’DE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ
Bu arada, 5.Darende Somuncu Baba ve Esseyyid Osman Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri’de Cumartesi saat 09.30’da başlayacak.

Darende ilçe Merkezi'ndeki Güreş Alanı’nda sabah 09.00 - 13.00, akşam ise 20.30 - 23.30 arasında gerçekleştirileceğini, etkinlikler içerisinde protokol konuşmalarının yanı sıra Dursun Ali Erzincanlı'nın şiir, Münib Engin Noyan'ın konuşma, Mehmet Kemiksiz'in ise Türk Tasavvuf Musikisi Konseri vereceğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız