SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'a 130 Milyonluk Bütçe

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:59:20
Yeşilyurt'a 130 Milyonluk Bütçe
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ekim ayı 2. oturumunda 2016 tahmini bütçesini görüştü. MAŞTİ Karşısındaki Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda Başkan Vekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantıda, Yeşilyurt Belediyesi’nin 2016 yılına ait bütçe teklifi 130 milyon 460 bin lira olarak kabul edildi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaşanan bombalı saldırıyı kınayan Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, “Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen terör eyleminde, birçok vatandaşımız hayatını kaybetti, birçok vatandaşımız da yaralandı. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden bu menfur saldırıyı Yeşilyurt Belediye Meclisi olarak şiddetle kınıyoruz” dedi.

Yakıcı, “Son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör saldırılarının, aslında milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kastetmekte olduğu açıktır. Kaos ortamı yaratarak, ülkemizi eski karanlık günlerine döndürmek isteyen şer odakları şunu asla unutmamalıdır ki, bu asil millet daha önce yaşanan bu tür olaylarda olduğu gibi vakarını koruyacak, kandan ve terörden nemalanan şer odaklarına asla izin vermeyecektir. Millet olarak birbirimize kenetlenerek içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğimiz konusunda hiçbir şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.

Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, “Yeşilyurt Belediyesi olarak hain terör saldırılarını şiddetle kınıyor, bizleri derin acı ve üzüntüye boğan bu olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyor, bu vesileyle bu menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz” dedi.

 “YEŞİLYURT BELEDİYE SINIRLARI İÇERSİNDE GÖREV YAPAN MUHTARLARA LAPTOP BİLGİSAYAR, YAZICI VE FİLİM FESTİVELİNE KATKI”

Görüşmelerin ardından meclis, Yeşilyurt Belediyesi’nin 2016 mali yılı bütçesi 130 milyon 460 bin lira olarak kabul edildi. Toplantıda ayrıca, belediye sınırları içerisinde bulunan Muhtarlık irtibat bürolarına Laptop Bilgisayar ve yazıcı yardımı hakkındaki gündemin 12. maddesi oylanarak kabul edildi. Ayrıca Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı’nın öncülüğünde yapılan 6. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne Yeşilyurt Belediyesi’nin katkı ve katılımının sağlanması için 150 bin TL nakdi yardımın yapılması da oy birliği ile kabul edildi.

Ekim Ayı 1. Meclis Toplantısı'na ait karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Meclisin gündeminde olan maddeler,  Başkan Vekili Yakıcı tarafından tek tek okunarak oylamaya sunuldu. Toplantıda görüşülen maddeler ve alınan kararlar şöyle:

Mali Hizmetler Müdürlüğünün 2016 yılına ait Bütçe teklifi ve tarifeler cetveli hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Koyunoğlu Mahallesi 246 ada 50 nolu parselde imar Planı tadilatı hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,  Tecde Mahallesi 5605 ada 3,12,13 nolu parsellerin imar planı tadilatı hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, Karakavak Mahallesi 5545 ada 3 nolu parselde İmar Planı tadilatı hakkındaki İmar Komisyonu Rapor , Bostanbaşı Mahallesi 241 ada 1 nolu parselde İmar Planı tadilatı hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,  Şifa Mahallesi 580 ada 542 nolu parselde İmar Planı tadilatı hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, Bostanbaşı Mahallesi 303 ada 2 nolu parselin yapı yoğunluğunu 295 ada 1 nolu parselde kullanmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporu, İkizce Mahallesi 125 ada 8 nolu parselde imar planı tadilatı hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,Tecde Mahallesi 5673 nolu adanın Güneydoğusunda yer alan park alanının bir bölümünün trafo alanı olarak belirlenmesi için plan tadilatı hakkındaki imar komisyonu raporu oylanarak kabul edildi.  

“İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ”

Ayrıca Gündemin 14'ncü maddesi; Çilesiz Mahallesi 5383 adanın güneybatı köşesinin dış kısmında kalan bölgede trafo alanı olarak belirlenmesi için plan tadilatı yapılmasına dair teklif ve Gündemin 15'nci maddesi; Çilesiz Mahallesi 5384 ada 5 nolu parselin hibe edilerek yapı yoğunluğunun çilesiz mahallesi 5406 ada 8 nolu parselde kullanılmasına dair teklif imar komisyonuna havale edildi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısının ise 3 Kasım 2015 Salı günü saat 14.00’de gerçekleştirilmesine karar verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız