SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'a Polonya'dan Kardeş..

A- A+ PAYLAŞ

Polonya'nın Varşova eyaleti Bolomn ili Belediyesi ile Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi kardeş belediye oldu.

Avşar Otel'de, Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Fedarasyonu (TİDAF) Genel Başkanı Ahmet Serdar Yenice ve federasyonun üyelerinin katılımı ile, Polonya'nın Bolomn Belediye Başkanı Jony Mırulskı ile Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Kavuk arasında iki belediyenin kardeş belediye olması konusunda ön anlaşma yapıldı.

Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Avrupa Birliği yolunda olan Türkiye'nin dışa açılması gerektiğini belirtip, yapılan görüşmelerle ve aldıkları meclis kararıyla Polonya'nın Bolomn Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını bildirip, imza töreninin yarın (15 Temmuz) ilçede saat 17,00'de gerçekleştireceklerini söyledi.

Polonya'nın Bolomn Şehri Belediye Başkanı Jony Mırulskı, Polonya'nın 2 yıldır Avrupa Birliği üyesi olduğunu, Türkiye'nin ise AB yolunda çalışmasının sürdüğünü hatırlatıp, " Bu kardeşlik anlaşması ile Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme aşamasında faydamız olacağını ümit ediyorum. İki ülke ve belediye arasında hertürlü işbirliğine açığız. Mesela, belediye olarak bizim cam fabrikamız var. Sosyal ve ekonomik işbirliğine açığız"dedi.

İki başkanın konuşmasından sonra, Başkan Kavuk, Başkan Mırulskı'ya gül verdikten sonra el sıkışıp, kardeş belediye olması konusunda anlaşma sağlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız