SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'a Son Kez Başkanlık Yaptı, Veda Etti

0
Güncellendi - 2018-05-04 02:46:05
Yeşilyurt'a Son Kez Başkanlık Yaptı, Veda Etti
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı 1.Oturumunda komisyon raporları ve gelen teklifleri görüşerek karara bağladı.

Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binasında Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında gerçekleşen 1.Oturum toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, öncelikle 06 Nisan 2018 tarihli Nisan Ayı Meclis Toplantısı 2.Oturumunun karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

“CUMA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK SEÇİMİN ÜLKEMİZE VE MALATYA’YA HÂYIRLI OLMASINI TEMENİ EDİYORUM”

Gündem maddelerine geçilmeden önce cuma günü gerçekleştirilecek olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın AKP Malatya Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden istifa etmesiyle boşalan başkanlığa, Meclis Başkan Vekili arkadaşımız Başkanlık yapmaktadır.  Yasa gereği 10 gün içerisinde Sayın Valimiz Büyükşehir Belediye Meclisini toplantıya çağırır ve olağanüstü toplantının konusu da Başkanın seçimidir. Sayın Valimizde Belediye Kanunlarının ilgili maddeleri gereğince Büyükşehir Belediye Meclisini yeni Başkanı seçmek üzere 04 Mayıs 2018 cuma günü toplantıya çağırdı. Büyükşehir Belediyemiz inşallah cuma günü yeni Başkanı seçecektir, bu seçimin Ülkemiz ve Malatya’mız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.  Büyükşehir Belediye Meclisimizin en doğru kararı alacağına eminim. Gündem oldukça yoğun olmasına rağmen Mayıs Ayı 1.Oturumuna katılıp sizlerle bir araya gelmek istedim, ancak ayrılmak durumunda kalacağım” dedi.

“YEŞİLYURT’UN BÜYÜMESİNDE MECLİS ÜYELERİMİZİN CİDDİ GAYRETLERİ SÖZ KONUSUDUR”

Yeşilyurt Belediye Meclisinin çok çalışkan ve hızlı kararlar alan bir Meclis olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt’un gelişim ve değişim sürecinde sizlerin çok ciddi emekleriniz ve gayretleriniz söz konusu olmuştur. Çok çalışkan, gayretli, yerinde ve hızlı kararlar alabilen Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt’u büyütmek adına yoğun tempoda çalışan bir anlayışa sahiptir, böyle bir meclisin üyesi olduğum içinde her zaman Rabbime hamd ediyorum. Alınacak tüm kararların ülkemize, kentimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat konuşmasından sonra salondan ayrılırken, koltuğu Meclis Başkan Vekili Sadin Şahin’e bıraktı.

2017 MALİ YILI KESİN HESAP TASDİKİ ONAYLANDI

Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2017 Mali Yılı Kesin Hesap Tasdiki görüşülüp, onaylandı.

24. YEŞİLYURT KİRAZ, KÜLTÜR VE SPOR FESTİVALİ DESTEKLENECEK

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kaymakamlığı ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği tarafından bu yıl 24. düzenlenecek olan Kültür, Kiraz ve Spor Festivalinde yapılacak bütün sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri giderlerinin Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanmasına karar verildi.

24 DERSLİK LİSE BİNASI İÇİN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA YER TAHSİSİ YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yeşilyurt Belediyesi sınırlarındaki Yakınca mahallesine yaptırılacak olan 24 derslik lise binası için Yakınca Mahallesi 540 ada 1 nolu parselde Yeşilyurt Belediyesine ait 5 dönümlük alanın Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gönderilen “Yeşilyurt Belediyesi sınırları içerisinde kolluk güçleri, kamu, kurum, kuruluşlar ve vatandaşlar tarafından bulunup Zabıta Müdürlüğüne teslim edilen her türlü kayıp ve buluntu eşyaların muhafaza edilmesi, sahiplerine verilmesi, sahibi bulunmayan eşyalar hakkında gereken iş ve işlemler yapılmasıyla’ ilgili teklif görüşüldükten sonra kabul edildi.

İKİ MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

24 Haziran 2018’de yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimleri için AKP’den Malatya Milletvekili Aday Adaylığına başvuran AKP’li Meclis Üyesi Ramazan Acar ile Mehmet Şireci, Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyeliğinden istifa ettiklerini yazılı dilekçeyle bildirdiler.

Gündemdeki yedi maddeyi oylayarak kabul eden, 15 maddenin bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenmesine karar veren Yeşilyurt Belediye Meclisi üç maddeyi ise İmar Komisyonuna havale etti.

İKİNCİ OTURUM DÖRT MAYIS CUMA GÜNÜ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Mayıs Olağan Toplantısı 2.Oturumu için 04 Mayıs 2018 Cuma günü saat 10.00’da yeniden bir araya gelecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Nk. (5 yıl önce)
    Büyükşehir Belediyesi şimdiye kadar Yeşilyurt'un gayr-ı resmi belediyesiydi artık resmen öyle...Malatya'nın potansiyelinin, bütçesinin tümü Yeşilyurt'a akacak. Battalgazi artık tamamen unutulacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sözcü (5 yıl önce)Nk. isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (5 yıl önce)
    Kiltepe,taştepe,yeşiltepe gibi kırsal semtlere Kamera kayıtları çoğaltılsın suç potansiyeli insanlar var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet genc (5 yıl önce)
    adıyaman daha önce malatya ya bağlıydı arkadaşlar bunu tartsıcagniza sehircilikten anlıyan işi bilen mimar birini isteyin istanbul da malatya ‘mızın temsil edenler var.. şimdi istanbullu çıksa ne işiniz var.dese ha hak etti mi bunu malatyamiz hayır işi bilene verilseydi daha iyi olurdu incitmeyin insanlaŕı
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal (5 yıl önce)
    ARTIK CEMAATÇİLERE MEŞALECİLERE HİZMET ETMEYE BANAKAMATİK İŞÇİSİ ALMAYA BAŞLARLAR YEŞİLYURT GİBİ BÜYÜKŞEHİRDE BUNLARIN ELİNDE KALDI .ALLAH MALATYAYA YARDIM ETSİN. ALLAH BİZE YARDIM ETSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Amin meşale vakfı ne derse o adamlar son 16 yılda heryeri ele geçirdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet genc (5 yıl önce)
    Irkçılık yapıyorsunuz adıyaman daha önce malatya ya bağlıydı arkadaşlar bunu tartsıcagniza sehircilikten anlıyan işi bilen mimar birini isteyin istanbul da malatya 'mızın temsil edenler var.. şimdi istanbullu çıksa ne işiniz var.dese ha hak etti mi bunu malatyamiz hayır işi bilene verilseydi daha iyi olurdu bunda da vardır bi hayır vesselam...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Adıyamanlılar size ne yapmış malatyayı kalkındırmaktan başka ayıp ayırımcı olmayın ayrıca Adıyamanlı dediğiniz adam adıyamanı hiç bilmez burda doğmuş büyümüş
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Şimdi sıra Yeşilyurt belediye başkanlığı için birisini çıkartacaklar.Ya Allah aşkına bu Malatyada teknik bilgi sahibi,belediyecilikten anlayan,tüm mevzuatlara hakim,Münir erkal gibi projelerini kendi denetleyen anlayan bir adam yokmu ya.Çünkü adam Mimardı.Anlıyordu,herşeye hakimdi.Yazık bu Malatya’ya.İnşallah Yeşilyurt belediyesinde bu hataya düşmezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • dekan (5 yıl önce)
    adıyamanlı millet vekili ahmet aydın yaptı bu işi
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (5 yıl önce)
    gine oy vermeyiz derler sandıga gidince senaryo aynı
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (5 yıl önce)
    belediyelerde malatyalıdan çok adıyamanlı var
    0
    0
    Yanıtla
  • hoca hakan (5 yıl önce)
    çok güzel oluyor akp oy vermeye devam edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Yeşili (5 yıl önce)
    Yav malatya halkı uyan artık uyan açıkça diyorum bağıgıyorum cumhurbaşkanı oyu büyük reis RECEP TAYYİP ERDOĞANA milletvekili oyu mhp ye kardeşim malatyadan hükümede sesimizi duyuralım artık hükümette görsünki malatyanın miletvekillerinde iş yok. Büyükşehir belediyesi başkanında iş yok dün yağmur dolu yağdı malatyayı sel aldı eyyy çakır efendi eyyy millet vekilleri malatyaya hizmet için geldiniz yağmur suyu drenajları tıkalı. Alatyayı su bastı su. Nerdesiniz Taha bey mehmet bey nuri bey özellikle ÖZNUR HANIM
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Münir Erkal gibi malatya yı malatya yapan bir insan gelmez daha. Geçen seçimlerde ne kadar ufkunun geniş olduğunu birkez daha gördük ama çok geç. Hangi belediye başkanı sivil hava alanından bahsetti, kayısı için esenlik bünyesinde ihracat birimi kurup çiftçinin kazanacağı bir sistemden bahsetti , çarşı merkezde plazalar kurup altının full otopark olacağından bahsetti, iş adamlarını malatyaya getireceğinden bahsetti, malatyanın ortadoğu ve asyanın sağlık merkezi olmasından bahsetti. hiç kimse. Meydanlarda tayip erdoğanın ismiyle oy topladılar. Bence Malatya halkı bu durumdayken böyle başkanları haketmiyorlar. Erkalın yaptığı bu icraatlar sayesinde belediye para kazanıyor unutmayın Esenlik, Fuarcılık A.Ş, MEGSAŞ, MAŞTi, Motaş , ve daaha birçok
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (5 yıl önce)
    Komedi bu kadarına pess adiyaman dan ithal belediye başkanı şube müdürleri memurlar mühendisler kadro.aldı belediyelerden buna tamam dedikte buyuksehir vah Malatya vah utan MALATYA UTANNN
    0
    0
    Yanıtla
  • okan bey malatya hak ediyolar oy yok diyorlar sandıga gidince gine ayni senaryo
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet MALATYALİ (5 yıl önce)
    Komedi mi bence dram dram.... Bu Malatyanin geldigi durumu ozetliyor. Helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Komedi
    0
    0
    Yanıtla