SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'a Tekstil Müzesi

0
Güncellendi - 2020-09-12 03:26:36
Yeşilyurt'a Tekstil Müzesi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Kadim Çırmıhtı’nın tarihinde özel bir yerde bulunan dokumacılık kültürünün tüm boyutlarıyla sergileneceği Ahmet Çalık Tekstil Müzemizin büyük bir kısmını tamamladık. Müzemiz, küçük tezgâhlarla başlayıp fabrikalaşmaya kadar ilerleyen dokumacılık mesleğinin geleceğe taşınmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönem vaatlerinden olan Tekstil Müzesi, Çırmıhtı’nın yetiştirdiği en önemli işadamlarından olan Ahmet Çalık adıyla, bölgenin turizm potansiyelini hareketlendirmek amacıyla hizmete sunulacak.

Yeşilyurt Belediyesinin Çırmıhtı’daki eski Belediye Binası iken bir dönem Yeşilkonak ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılan iki katlı binada bir yıldır süren restorasyon ve dönüşüm çalışmaları tamamlanırken, dokumacılık kültürünün tüm boyutlarıyla tanıtımının yapılacağı meteryaller ve bilgilendirici yazılarda odalarda ki yerini almaya başladı.

Bölgenin tarihini ve kültürünü ön plana çıkartacak tüm yatırımlara olduğu gibi Ahmet Çalık adıyla hizmete sunulacak Tekstil Müzesi’ndeki gerek restorasyon gerekse de sergilenecek malzemelere kadar olan tüm süreçleri yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çırmıhtı’ya özgü dokumacılık kültürünün hak ettiği saygınlığını ortaya çıkartacak özel bir müzeyi hizmete sunacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

“ÇIRMIHTI TARİHİNDEKİ BU ÖZEL MESLEĞİ TÜM BOYUTLARIYLA TANITACAĞIZ”

Ahmet Çalık Tekstil Müzesini ziyaret ederek sergilenecek meteryaller ve sunulacak hizmetler hakkında bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Örf, adet, gelenek ve görenekleriyle, doğal zenginlikleri ve yemekleriyle, farklı meslek dallarıyla kendisine has tarihi zenginliklerini içerisinde barındıran Kadim Çırmıhtı’mıza özgü dokumacılık kültürünü gelecek nesillere taşımak adına çok özel bir yatırımla, bölgemizin tanıtımına dev bir katkı sunacağız. Bilindiği üzere dokumacılık, ilçemizin tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. Yakın zamana kadar hemen hemen her evden dokuma tezgâhlarının sesleri yankılanırdı. Birçok hemşerimizin küçük tezgâhlarla başlayıp fabrikalaşmaya kadar ilerlediği bu kadim mesleğin tarihî unsurlarını sergileyip hafızaları tazelemek amacıyla Tekstil Müzesi vaadimizi yakın zamanda hemşehrilerimizle buluşturacağız. ‘Yeşilyurt Kentsel Tasarım’ projemiz çatısı altında yürüttüğümüz restorasyon ve tanıtım faaliyetlerimiz arasında yer verdiğimiz, yeni dönem vaatlerimiz arasında ki Tekstil Müzemizi, bir dönem Belediye Binası daha sonra Yeşilkonak ve Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü binası olarak değerlendirdiğimiz iki katlı binamızda iç ve dış turizme kazandıracağız. Geleneksel mimari anlayışa uygun restorasyon çalışmalarından sonra iç ve dış tasarımıyla dikkat çekici bir yapıya kavuşan binamızın içerisindeki odalarda dokumacılık mesleğini tüm boyutlarıyla tanıtacağız. Müzeyi ziyaret edecek olan ziyaretçilerimiz, bölgemize özgü dokumacılığın ne olduğu, nasıl yapıldığı, pamuğun kumaş olmasına kadar ki tüm süreçlerini gerek sergilenecek meteryaller gerekse de bilgilendirici yazılarla öğrenme fırsatını yakalayacak. Bölgemizin turizme merkezine dönüşmesi amacıyla yürüttüğümüz projelerimize büyük değerler kazandıracak  Ahmet Çalık Tekstil Müzemiz, şimdiden Malatya’mıza ve Yeşilyurt’umuza hayırlı olsun, yakın zamanda düzenleyeceğimiz törenle bu değerli projeyi Yeşilyurt’un hizmetine sunacağız. “ diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Selçuk AÇIKGÖZ (3 yıl önce)
    İsabetli bir çalışma kutlarız Belediye Başkanını...
    0
    0
    Yanıtla