SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'dan Çanakkale'ye 500 Kişilik Gezi

0
Güncellendi - 2016-06-01 17:51:03
Yeşilyurt'dan Çanakkale'ye 500 Kişilik Gezi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanlığı, Çanakkale Zaferinin 101. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde 500 kişilik heyeti Çanakkale'ye geziye gönderdi.

Milli birlik ve bütünlüğümüzün sağlanması açısından önemli olan Çanakkale zaferi ruhunun en iyi şekilde anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çeşitli paneller, konferanslar ve etkinlikler düzenleyen Yeşilyurt Belediyesi, önemli bir kültürel aktivitenin daha altına imza attı.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla başlatılan çalışma doğrultusunda, Çanakkale Zaferinin 101.yılı kutlamaları çerçevesinde “ Yeşilyurt’tan Çanakkale’ye” adı altında iki günlük gezi tertip edildi.

500 KİŞİLİK KAFİLE 10 ADET OTOBÜSLE ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin yanısıra AK Parti İl ve İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Basın Mensupları, Yeşilyurt Belediye Personeli ve başarılı öğrencilerden oluşan 500 kişilik heyet üç ayrı grup halinde Yeşilyurt Belediyesi tarafından tahsis edilen on adet otobüsle Çanakkale’ye uğurlandı.

UĞURLAMA SIRASINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binasının önünde gerçekleşen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı. Ülke, vatan ve bayrak sevdasıyla yanıp tutuşan atalarımızın yedi düvele karşı iman gücü ve sarsılmaz vatan sevdasıyla kazandıkları kara ve deniz zaferlerinin yaşandığı Çanakkale’ye gitmek için yola çıkan davetliler, dünyada eşi benzeri görülmemiş destanın yazıldığı tarihi mekanları görecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ve şimdiden duygulandıklarını ifade ettiler.

BAŞKAN POLAT “ ÇANAKKALE, TARİHİMİZ AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK ÖNEME SAHİP”

Uğurlama töreninde konuşan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çanakkale ruhunu yeni nesillere aktarmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Çanakkale’nin her karış toprağında şehit kanı bulunduğunu ifade eden Başkan Polat “ Çanakkale zaferi Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Çanakkale dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir destana şahitlik eden,  insanlık tarihine geçen, her karış toprağında şehit kanı bulunan çok özel bir kentimizdir.  Çanakkale bu vatanın vatan edinilmesinde çok önemli bir yere sahip, destansı bir zaferin yaşandığı mekandır. 1915 yılında nasıl batı emperyalizmine geçit vermediysek bugünde aynı kararlılık ve azimle geçit vermeyeceğiz.  Çanakkale ruhu ve bilincinin sadece okuyarak veya sözlü anlatımlarla anlaşılmasının yeterli olmayacağı, o heyecanı ve ruhu yerinde yaşamanın daha doğru olacağı kanaatinden yola çıkarak bu geziyi tertip ettik.  Bizim amacımız Çanakkale destanın yazıldığı yerleri herkesin görmesi ve o havayı teneffüs etmesidir. 3 ayrı grup halinde Çanakkale’ye uğurladığımız vatandaşlarımız Çanakkale şehitlikleri ve şehrin tarihi yerlerini ziyaret edip, tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan savaşın geçtiği yerleri görme imkânına kavuşacaklar” dedi.

Çanakkale’nin tarihimiz açısından çok özel bir yere sahip olduğunu hatırlatan Polat, “ Atalarımızın, dedelerimizin büyük sıkıntılar içinde kazandıkları zaferin yaşandığı yer ve mekanların daha yakından tanınması millet olarak birbirimize kenetlenmemize imkan tanıyacaktır. Düzenlediğimiz bu organizasyonda bizi yalnız bırakmayıp davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Tüm kardeşlerime hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi olarak daha önce Bosna ve Kudüs’e inceleme gezileri gerçekleştirdiklerini, bu ziyaretlerin her açıdan faydalı geçtiğini anımsatan Başkan Polat, dini ve kültürel medeniyetin merkezi, tarihi birikimlerin bütünleştiği kentlere geziler düzenlenmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

DUALARLA ÇANAKKALE’YE GİTTİLER

Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Çanakkale’ye gitmek için yola çıkan otobüsler dualar eşliğinde kentten ayrıldı.

“Yeşilyurt’tan Çanakkale’ye “ adı altında düzenlenen organizasyonla Çanakkale'ye giden heyet iki gün sürecek gezi kapsamında Çanakkale’deki şehitlikleri ve şehrin tarihi yerlerine ziyaretlerde bulunacak.

Bülten

a2

a1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız