SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta 26 Camide Aşure İkramı

0
Güncellendi - 2016-10-21 23:19:09
Yeşilyurt'ta 26 Camide Aşure İkramı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ahmediye Caminde cuma namazı sonrası aşure ikaram etti. Başkan Polat yaptığı konuşmada, “Aşure birlik beraberlik, paylaşma ve kardeşlik duygularımızı ifade eden anlamlı ve önemli bir aş” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi, Muharrem Ayı nedeniyle ‘165 Camii de 100 bin vatandaşa aşure ikramı’ hedefiyle geçen hafta başlattığı aşure dağıtımlarına devam ediyor. Bu hafta Yeşilyurt bölgesindeki 26 cami önünde kurulan stantlarda belediye personeli tarafından dağıtımı yapılan aşure ikramlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cuma namazını Turgut Özal mahallesindeki Ahmediye Camii de kılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, cami önünde kurulan kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure dağıttı.

“ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARA KARŞI KENETLENMEK DURUMUNDAYIZ”

Vatandaşlarla sohbet edip aşure yiyen Başkan Polat, yaptığı konuşmada Muharrem ayı ve Aşure ikramlarının önemine dikkat çekerken, Muharrem Ayının insanlık âlemine kardeşlik, barış ve hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Aşure dağıtımındaki amaçlarının toplumdaki kardeşlik, paylaşma ve birliktelik ruhuna katkı sağlamak olduğunu dile getiren Polat, “Farklı nimetlerin bir araya getirilerek eşsiz bir lezzete dönüşen aşurede olduğu gibi toplumdaki tüm kesimleri kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma duygusunda birleştirmek adına bu organizasyonları yapıyoruz. Muharrem ayı dört haram aydan bir tenisidir, bu mübarek ayda savaşmak ve kan dökmek yasaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Polat, “15 Temmuz darbe girişiminde de anlaşılacağı üzere yaşadığımız bu coğrafyada üzerimizde açıkça oyunlar oynanmakta ve batılı güçler bizi parçalamak adına her türlü girişimde bulunmaktadır. Bize düşen görev; şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızda kardeşlik anlayışında özgürce yaşamaktır. Bunu sağlamanın yolu da her türlü şart ve durumda kenetlenmektir. 15 Temmuz’daki kenetlenmeyi nasıl sağladıysak bundan sonrada aynı ruh ve anlayışla hareket etmeliyiz. Muharrem ayında dağıtımını yapığımız aşurelerimiz ile toplumuzda birlik beraberlik ve paylaşma duygularımızı pekiştirmeyi hedefliyoruz. Aşuremizin içinde ki bolluk ve bereket gibi ailelerimizin evlerinde de bolluk bereketin eksik olmasın” dedi.

 “165 CAMİİ DE 100 BİN VATANDAŞIMIZA AŞURE İKRAM EDECEĞİZ”

Geçen hafta başlattıkları aşure dağıtımı kapsamında bugün 26 farklı camide vatandaşlara aşure ikram ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Polat, “Milletimiz bu ayda aşureyi bir vesile kılarak güzel bir dayanışma ve birliktelik sergiliyor. Bu toplumdaki birliktelik ruhuna katkı sağlıyor. Aşure birlik ve beraberliğin sembolüdür. Yeşilyurt İlçemizde geçen hafta itibariyle başlattığımız ve üç hafta devam edecek olan aşure etkinliğimizde 165 Camii de 100 bin vatandaşımıza aşure ikram edeceğiz. Bugünde 26 camii de vatandaşlarımıza personellerimiz tarafından aşure ikram edildi. Bu birliktelik ve toplumsal dayanışma ruhumuza katkı sağlıyor. Aşuremizin içinde ki bolluk ve bereket gibi ailelerimizin evlerinde de bolluk bereketin eksik olmasın” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız