SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta Bayramlaşma

0
Güncellendi - 2019-06-04 23:10:46
Yeşilyurt'ta Bayramlaşma
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi, minber ve mihrap yenilemesinden sonra her yıl bayram namazlarına ev sahipliği yapan Gedik Namazgâh, Ramazan Bayramı namazında yine doldu taştı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Namazgâh alanını dolduran yüzlerce kişi, bayram namazını huşu içerisinde eda etti.

GEDİK NAMAZGÂH’TA BAYRAM NAMAZININ MANEVİ HAVASI YAŞANDI

Osmanlı İmparatorluğu döneminde vakit namazları ve Cuma namazları dışında bayram namazlarına ev sahipliği yapması nedeniyle tarihi bir dokusu bulunan Namazgâh kültürüne ayrı bir önem veren Yeşilyurt Belediyesi tarafından yeniden hizmete sunulan Gedik Namazgâh’ta bayram namazı heyecanı yaşandı.

HUTBEDE DE BARIŞ, KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ 

Namazgâh alanını tamamen dolduran vatandaşlar, kendilerine, ailelerine, dost ve akrabalarına, memleketlerine, İslam dünyasında akan kanın durması ve İslam kardeşliği için dua etti. Bayram namazından sonra okunan hutbede barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kılınan bayram namazından sonra AKP MKYK Üyesi, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ile protokol üyeleri, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını tebrik ettiler.

“RAMAZAN BAYRAMINA ULAŞMANIN DERİN HAZZI VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Ramazan Bayramı namazının manevi havasını vatandaşlarla birlikte Gedik Namazgâh alanında yaşadıkları için mutlu olduklarını ifade Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak; milletçe, muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz.Bizleri Bayrama kavuşturan Yüce Rabbime binlerce kez hamd ediyoruz. Onbir Ayın Sultanı Ramazan Ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken diğer taraftan bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Halkımızla birlikte birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarımızı açtık, sahurlarımızı yaptık, ibadetlerimizi yaptık ve sonunda bayrama ulaştık. Tüm İslam Âleminin ve kıymetli vatandaşlarımızın Bayramını kutluyorum, hâyırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan Bayramı’nın ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum. Gedik Tepesindeki Namazgâh alanımız her yıl olduğu gibi yine bayram namazında doldu taştı, vatandaşlarımızla birlikte yan yana, omuz omuza kardeşlik içerisinde bayram namazımızı eda etmenin derin bir hazzını yaşadık. Namazgâh alanımızda huzur ve güzelliklerin doruk noktaya ulaşması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Kadim medeniyetimizde farklı bir yeri olan Namazgâh geleneğimizi devam ettirmenin ayrı bir onurunu yaşıyoruz. Amacımız; birlik ve beraberliğimiz güçlendirmek, birlikte yaşama inancımızın daha sağlam temellere oturmasını sağlamaktır. Ramazan Bayramı'nın tüm insanlığa, ülkemize, kentimize ve ilçemize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

“BAYRAMIN TÜM İNSANLIĞA HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya’da yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramının bütün insanlık için hayırlar getirmesini temenni etti.

“BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZIN BAYRAMLARINI KUTLUYORUM”

Ramazan Bayramının huzur ve güzelliğini hep birlikte yaşadıklarını belirten Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç’de, “ Rahmet, bereket, mağfiret ve selamet ayı olan Ramazan Ayını eda ettikten sonra bugünde bayram namazını hemşerilerimizle birlikte Gedik Namazgâh alanında kıldık. Birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden olan bayramları tüm halkımızla birlikte kutlamanın huzur ve güzelliğini yaşıyoruz. Bundan sonra ki hayatımızda da bu güzel bayramların hep birlikte yaşanmasını temenni ederken, bütün vatandaşlarımızın bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.

“RAMAZAN BAYRAMINA BİZLERİ KAVUŞTURAN YÜCE RABBİME HAMD EDİYORUZ”

İslam Âleminin ve tüm vatandaşların Ramazan Bayramını tebrik eden AKP MKYK Üyesi, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci yaptığı konuşmada, “ Gedik Namazgâh alanımızda sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluk içerisinde bayram namazını eda etmemizi bizlere nasip eden Cenab-ı Allah’a, bizleri bayrama kavuşturduğu için hamd ediyoruz. Malatya’lı ve Yeşilyurt’lu hemşerilerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramlar; birliğin, beraberliğin doruğa çıktığı günlerdir.Küslerin barıştığı,dargınların bir araya geldiği ve toplum olarak bir ve beraber olduğumuz bir dönemi daha yaşıyoruz.Yüce Rabbim bu bayramı da huzur içerisinde geçirmeyi bizlere nasip etsin inşallah.Türkiye sadece kendi ülkesinde yaşayan insanların umudu değil bütün yakın coğrafyada ve gönül coğrafyasında yaşayan insanların umududur.Millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek daha ileriye gitmemiz gereken bir dönemden geçmekteyiz.İleriki zamanların bugünlerden daha iyi olacağına inanıyorum.Ayrıca bayram namazlarına ev sahipliği yapan Gedik Tepesindeki Namazgâh alanımızın tefrişi ve çevre düzenlemesini yaparak yeniden halkımızın hizmetine açan Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve ekiplerini tebrik ediyorum.Namazgâh geleneğinin Yeşilyurt’ta yaşatılması hepimizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu tür Namazgâh alanları ilçelerin tanıtımının yanı sıra şehirlerin simgesel alanlarıdır, dolayısıyla bu tür alanların muhafaza edilmesi ve korunması önemlidir. Namazgâh alanımızda bayram namazını kıymetli hemşerilerimizle birlikte kılmanın sevinci içerisinde olduk. Bu vesileyle aziz milletimizin, Malatyalı hemşerilerimizin ve İslam Âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Namazgâh’taki bayram namazına katılan vatandaşlara Yeşilyurt Belediyesi tarafından çikolata ikram edildi.

Geleneklerin unutulmamasının yanı sıra bu önemli kültürü yaşatmak adına her yıl olduğu gibi namazgâh alanında kılınan Ramazan Bayramı namazına AKP MKYK Üyesi, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Yeşilyurt Belediyesi eski Başkanlarından Mehmet Kavuk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ÖZGÜR (4 yıl önce)
    MEHMET BAŞKAN YAŞLI AMCANIN ELİNİN ÖPÜLMESİ LAZIMDI..KÜLTÜRÜMÜZDE HANGİ MAKAM OLURSA OLSUN.YAŞLILARIN ELİ ÖPÜLMESİ EN UYGUN OLANI,.NERDE O ESKİ BAYRAMLAR SİTEMİ YAŞANIYORSA BU GELENEKLERİMİZİN KAYBOLMASINDAN OLDUĞUNU UNUTMAYALIM.
    0
    0
    Yanıtla