SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta Devir Teslim

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:23:26
Yeşilyurt'ta Devir Teslim
A- A+ PAYLAŞ

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Türkiye bundan sonraki süreç içerisinde; demokratikleşme, sivilleşme, sistemle ilgili restorasyon çalışmasına devam edecektir” dedi. 

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi’nde görev teslim törenine katılıp konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 30 Mart yerel seçiminde vatandaşların istikrara oy verdiğini belirterek, “Bütün şantajlara ve montajlara, bütün kirli, pis tuzak ve saldırılara, iftira ve iddialara rağmen halkımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan demiştir ve gerekli desteği vermiştir” diyerek, “Türkiye bundan sonraki süreç içerisinde; demokratikleşme, sivilleşme, sistemle ilgili restorasyon çalışmasına devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Zirai don olayından bahseden Bakan Eker, “Malatya ile birlikte Karadeniz’in bazı illerinde yaşanan zirai don nedeniyle gerekli hasar tespit çalışmalarına başlandı. Daha önce de böyle durumlar yaşanmıştı. İnşallah hasar tespiti sonrasında gerekli gayreti göstereceğiz” dedi.

Yeşilyurt'ta 15 yıl başkanlık yapan ve son seçimde aday adayı olmasına rağmen Hacı Uğur Polat’ın AKP’den aday gösterilip kazanması nedeniyle görevi bırakan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, “Büyükşehir olunmasıyla birlikte ilçemizde 6 belde kapandı. Çalışkan, becerikli arkadaşlarımızın ellerine sağlık. Seçimi kazanan Hacı Uğur kardeşimize de yeni görevinde başarılar diliyorum. Zaten aileden biri başkan seçildi” şeklinde konuştu.

30 Mart seçiminde Yeşilyurt Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hacı Uğur Polat da, "Yüzde 61 oranıyla AK Partimize çok büyük destek vererek bizleri bu günlere getirdiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 300 bin nüfuslu bir ilçe olarak sizlerin gece gündüz hizmetinde olacağız" dedi.

Konuşmalardan sonra, hizmetlerinden dolayı Kavuk’a plaket ve buket çiçek verilirken, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla kapanan Yeşilyurt’a bağlı belde belediye başkanlarına da teşekkür plaketi Bakan Eker tarafından verildi.

Mehteran ile halk oyunları gösterisinin yapıldığı görev teslim törenine, AKP Malatya Milletvekili Faruk Öz dışındaki milletvekilleri, bazı belediye başkanları, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AKP yöneticileri, belediye meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MAKAMDA TÖREN..

Yeşilyurt Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hacı Uğur Polat, başkanlık koltuğuna oturdu.

Yeşilyurt ilçesinde, bir dönem dinlendikten sonra toplam 15 yıl başkanlık yapan ve son seçimde aday adayı olmasına rağmen Hacı Uğur Polat’ın AK Parti’den aday gösterilip kazanması nedeniyle görevi bırakan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise konuşmasında, “Yüzümüzün akıyla görevimizi devir ediyoruz. Sayın Başkanım da bizim kadar görevde kalır. Aynı partiden ve aynı görüşten insanlara görevi bıraktığım için ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

30 Mart seçiminde Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hacı Uğur Polat, “Büyük Yeşilyurt’u inşallah hep birlikte kuracağız. Gece gündüz demeden, yorulma bilmeden milletimizin hizmetinde olacağız” dedi.

Kavuk tarafından Polat’a mühür teslim edilmeden önce mührün getirilmesi gecikince Kavuk bağırıp, “Mehmet Ali niye mührü getirmiyorsun?”diye bağırınca gülüşmeler oldu.

Devir teslim ve koltuğa oturma programında, Yeşilyurt’a bağlı olan ancak Malatya’nın büyük şehir olması nedeniyle kapanan belde belediye başkanları da bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız